مرگ نقاش همدانی در اثر کرونا + آثار هنری
حوادث رکنا : سعید خضایی نقاش جوان همدانی بر اثر بیماری کرونا درگذشت.
به گزارش رکنا ، سعید خضایی هنرمند جوان همدانی 4 مرداد ماه بر اثر بیماری کرونا درگذشت. او سال ۱۳۵۸ در خانوادهای که پنج نسل سابقه نقاشی داشتند به دنیا آمد و در طول عمر خود آثار متنوعی به وجود آورد که از مهمترین آنها بازآفرینی داستانهای شاهنامه بود. او چند جلد کتاب را با این موضوع برای کودکان و نوجوانان تولید و به بازار کتاب عرضه کرد.
سعید خضایی کارشناس ارشد تصویرسازی و برگزیده بوک شاپ بارسلونا اسپانیا بود. آخرین نمایشگاه او سال 97 با عنوان "هفتخوان رستم" در گالری سیحون برگزار شد و همان زمان گفتوگویی با هنرآنلاین داشت که در بخشهایی از آن گفته بود: در این نمایشگاه به سراغ شاهنامه رفتم چون فضای تصویری عالی دارد و کار خیلی زیادی میتوان روی آن انجام داد. سعی کردم روایت شخصی خود را در داستانها دخیل کنم و صرفاً به روایت عین به عین متن شاهنامه نپردازم زیرا در نقاشی شما اجازه دارید تفسیر شخصی خود را به تابلو اضافه کنید.
او درباره دلیل انتخاب داستان "هفتخوان رستم" گفت: نقاشیهای گذشته شاهنامه را که مطالعه میکردم متوجه شدم هیچ وقت این هفت پرده با هم نقاشی نشدهاند و هر نقاش تنها چند پرده را به تصویر کشیده است. ولی احساس میکردم این داستان پتانسیل آن را دارد که یکجا نقاشی شود و به همین دلیل آن را انتخاب کرده و به تصویر کشیدم. همچنین رنگهای جوهری به فضای کار من کمک میکرد و حدود 30 درصد از رنگها ساخته خودم هستند. گاه رنگ خاصی مورد نظر من است که در بازار موجود نیست. بنابراین با مواد گیاهی رنگهایی را میسازم که به خوبی در این کارها جواب میدهد.
خضایی در بخش دیگری از مصاحبه گفته بود: نقاشی ایرانی مثل یک گنجینه بصری است که بسیار جای کار دارد و آنقدر غنی هستند که چیزی کم از آثار مدرن ندارند. شخصیتپردازی، فضاسازی، ترکیببندی، چرخش رنگ و... در نقاشی ایرانی اصلا کمتر از آثار آبستره یا مدرن نیست. با وجود اینکه امروزه عدهای از هنرمندان ایرانی هم در این فضا کار میکنند اما بسیاری از نقاشان ایران از آن چیزی که دارند دور میشوند و قدر آن را نمیدانند. در صورتی که میتوانیم این داشتهها را به روز کرده و به صورت مدرن ارائه کنیم.
در این مطلب آثار این هنرمند که در آخرین نمایشگاهش ارائه شد را مشاهده می کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر