ماجرای جنجالی تولید بستنی خوکی در ایران ! +عکس
حوادث رکنا:احتمال استفاده از چربی خوکی در ایران برای تولید بستنی باعث ایجاد شبهه در میان شهروندان ایرانی شده است.
به گزارش رکنا و به نقل از اسپوتنیک، مدتهاست که در میان شهروندان ایرانی بر سر استفاده از چربیهای مضر و وارداتی مانند ژلاتین و چربی خوک اختلاف نظر وجود دارند. بسیاری از آنها به استفاده از این چربیها در برخی داروها، شیر خشک، پاستیل، بستنی و لوازم آرایشی بهداشتی اشاره میکنند و معتقدند بسیاری از ایرانیان بدون آگهی از این موضوع در حال مصرف این چربیها هستند.
حجت الاسلام و المسلمین علی ارجمند مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز در یک گفت وگوی خبری در اینباره گفت: «بر اساس اطلاعات به دست آمده، برخی از شرکت های بزرگ بستنی سازی، در مراحل ساخت بستنی ها از اسیدهای چرب وارداتی استفاده می کنند. بستنی نوعی دسر منجمد و مزهدار است که باید شامل حداقل ۱۰ درصد چربی شیر باشد و مقدار این چربی میتواند از ۱۰ تا ۱۶ درصد تغییر یابد که معمولاً بستنیها، حاوی ۱۴ درصد چربی شیر هستند. از طرفی بستنی میتواند شامل انواع دیگری از لبنیات مثل خامه باشد که به همراه مواد شیرینکننده و طعمدهنده تهیه میشود. و از آنجایی که چربی به کار رفته در بستنیها اگر منشأ گیاهی داشته باشد بر روی محصول کلمه پلنت درج میشود و اگر عنوانی درج نشود به معنای منشأ حیوانی و انحصاراً منشأ خوکی است.»
وی افزود: «بر اساس اطلاعات به دست آمده از برخی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده بستنی در کشور ایران، این شرکتها در ترکیبات ساخت بستنی از اسیدهای چرب وارداتی استفاده میکنند که این اسیدها در اروپا با شناسه E471 و E472 شناخته میشوند و منشأحیوانی و گیاهی دارند. متاسفانه شرکتهای ایرانی تولیدکننده بستنی در این زمینه اطلاعات درستی در اختیار دستگاههای نظارتی قرار نمیدهند مضافاً بر اینکه بر اساس قانون نظارت شرعی بر صید و ذبح مصوب ۱۳۸۷ مسئولیت نظارت شرعی در کشور ایران با حوزههای نمایندگی، ولی فقیه در سازمانهای جهاد کشاورزی استانها است و محدوده نظارت این حوزهها نیز منحصر به کشتارگاهها و شرکتهای بزرگ فراورده گوشتی است و به دلیل اختلافی که میان این قانون و آئیننامه اجرایی آن در مورد محل پرداخت هزینه ناظرین شرعی وجود دارد، در برخی از استانها، عملاً نظارتی بر روی محصولات شرکتهای فراوری گوشت اعمال نمیشود. با این حال اینجانب به عنوان مسئول حوزه نمایندگی، ولی فقیه در استان البرز با شگردهای مختلف تلاش کردهام که این نظارت را به هر طریق ممکن حفظ کنم.
ذکر این نکته لازم است که بر اساس اقدامات صورت گرفته ذیل سازمان کنفرانس اسلامی، مسئولیت نظارت بر محصولات حلال به سازمان استاندارد کشورهای اسلامی سپرده شده، اما این اقدامات در ایران در حد یکسری توافقنامههای کلی راکد مانده است؛ بنابراین در حال حاضر، نظارت بر حلال بودن محصولات شرکتهای تولیدکننده بستنی هیچ متولی مشخصی ندارد! امیدوارم روزی در مجلس شورای اسلامی، قانون جامعی تصویب شود که محدوده نظارت شرعی در امالقرای اسلامی شامل هر نوع محصول غذایی و دارویی تولید داخل و وارداتی بشود.»
بسیاری از کاربران از این اتفاق اظهار ناراحتی کردند. عده ای از کاربران عنوان کردند که هر انسانی حق دارد که دقیقا بداند مواد تشکیل دهنده محصولی که استفاده می کند، چیست. عده ای از کاربران نیز معتقدند که چربی خوک از پالم بسیار بهتر و سالم تر است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر