یک زن 69 ساله به تب کریمه کنگو در هرمزگان مبتلا شد/ 7 مورد مشکوک دیگر ثبت شد
رکنا: از ابتدای سال جاری تاکنون، هفت مورد مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان گزارش و ثبت شده است.
به گزارش رکنا، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از هفت مورد یاد شده، ابتلای یک زن ۶۹ ساله ساکن شهرستان میناب که بر اثر تماس با دام آلوده بیمار شده بود، محرز شد که با مراقبتهای پزشکی بهبودی خود را به دست آورد.
فاطمه نوروزیان روز دوشنبه افزود: افرادی که مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو باشند بعد از مراجعه به مراکز درمانی استان و درمان اولیه، نمونه آزمایش آنها برای تحقیقات بیشتر به تهران ارسال میشود.
وی با بیان اینکه شیوع بیماری تب کریمه کنگو بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است، تصریح کرد: علائم بیماری در انسان سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلاً به صورت نقطههای ریز مثل سر سوزن یا خونریزیهای وسیعتر یا خون دماغ) است.
وی یادآور شد: علائم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده مشاهده شده و بیمار وارد مرحله خونریزی میشود.
نوروزیان اضافه کرد: خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و ۳۰ درصد موارد منجر به مرگ به دلیل خونریزیهای شدید داخلی است.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مردم و دامداران توصیه کرد: دو هفته قبل از کشتار دام، جایگاه و بدن دام سمپاشی شود و در صورت مشاهده علائمی نظیر تب در دامها از ذبح آنها خودداری شود.
نورزیان تأکید کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را حتماً از مراکز مجاز تهیه و قبل از مصرف گوشت باید آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگهداری کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر