فرماندار قلعه گنج گفت: ملخ ها به ۴۰ هکتار مزرعه آفتابگردان در این شهرستان خسارت زدند.

عطا ناوکی اظهار داشت: تقریباً بیش از ۲ ماه است که در حال مبارزه و مقابله با آفت ملخ صحرایی هستیم.

وی افزود: باتوجه به اینکه سم پاشی ها توسط خودروهای سم پاش جهاد کشاورزی و تراکتورداران منطقه انجام می شود و کشاورزان مدام هم سمپاشی می کنند اما متاسفانه مشاهده می کنیم توده ها و دسته های بزرگ ملخ صحرایی از استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان وارد منطقه می شوند.

فرماندار قلعه گنج ادامه داد: با این وضعیت می بینیم که روند مبارزه کندتر شده و از ۲ روز گذشته مجدداً ریزش دسته های بزرگ ملخ صحرایی را در روستاهای بخش چاه دادخدا شاهد هستیم که به مزارع و باغ های کشاورزان خسارت رساندند و برخی از مزارع یونجه را نابود کردند.

ناوکی تصریح کرد: به همین منظور با استاندار کرمان به صورت تلفنی ارتباط برقرار کرده و مراتب و کمبودها را به اطلاع ایشان رساندم.

رئیس شورای تامین قلعه گنج گفت: پیشنهاد دادیم برای کنترل آفت ملخ صحرایی و رسیدگی به وضعیت بحرانی منطقه، نشست ستاد بحران کشوری برگزار شود.

وی افزود: باتوجه به بررسی های انجام شده و بازدید های کارشناسان و همچنین ریزش ملخ از سمت استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان به مناطق و زمین های کشاورزی ما می توان گفت که کنترل و مبارزه در این ۲ استان رها شده و با این آفت هیچگونه مقابله موثری صورت نگرفته است.

ناوکی گفت: اگر اقدامات آنها با شدت و جدیت انجام شده بود امروز توده های مادر و مهاجر با دسته های بزرگ وارد مناطق ما نمی شدند.

وی ادامه داد: با ورود این توده ها وضعیت قلعه گنج کاملاً بحرانی شده است و اگر تدبیری اتخاذ نشود و امدادی صورت نگیرد، این بحران به استان های همجوار نیز کشیده خواهد شد.

فرماندار قلعه گنج تصریح کرد: در حال حاضر ملخ ها از حالت مرکزیت جازموریان خارج و به مزارع کشاورزان قلعه گنج آمده اند و طی چند روز گذشته به ۴۰ هکتار مزرعه آفتابگردان در روستای زگشتک بندچاه رضا در بخش چاه دادخدا خسارت وارد کرده اند.

وی همچنین عنوان کرد: متاسفانه در مواقعی که نیاز به سم پاشی هوایی داریم هواپیما از منطقه خارج شده و سم وجود ندارد.

ناوکی ادامه داد: خودروهای سم پاش و سم پاش های دستی منطقه با مشکلاتی مواجه هستند و برای کنترل آفت ملخ در قلعه گنج نیاز به تامین سم و سم پاشی هوایی داریم.

در جنوب کرمان بیشترین آلودگی ناشی از ملخ ها به رودبارجنوب و قلعه گنج و همچنین حاشیه تالاب بین المللی جازموریان اختصاص دارد و تاکنون ۸۱ هزار و ۷۱۰ هکتار از زمین‌های جنوب استان سم پاشی شده است.

بر اساس گزارش سازمان حفظ نباتات کشور و F.A.O در غرب آسیا (SWAC)، مبنی بر نبود مبارزه با ملخ صحرایی در کشور عربستان، دسته های زیادی از ملخ های صحرایی به سمت جنوب کشور ایران در حرکت هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.