صحبتهای دردناک مادران یکتا و مریم 2 قربانی آتش سوزی دبستان زاهدان+ عکس قربانیان

ساعت 9 صبح سه‌شنبه حادثه Incident ای تلخ در کلاس 3 در 4 متری مدرسه اسوه حسنه رخ داد. کلاس با میله های آهنی به دو بخش تقسیم شده بود.بخش بزرگتر که در ورودی به آن منتهی می شد مخصوص مدیریت و اما اتاق کوچکتر که تنها یک چار چوب آهنی با تخته چوبی نازک آن را جدا کرده برای 7 دانش‌آموز دختر کلاس اولی در نظر گرفته شده بود. ورودی این کلاس با میله‌های آهنی احاطه شده و اگر کسی بخواهد از آن عبور کند به سختی ممکن است. داخل کلاس صندلی‌های نیمه سوخته و چراغ نفتی واژگون شده‌ای دیده می‌شود که متهم اصلی این حادثه دلخراش است. زنگ تفریح که به صدا درآمد 7 دانش‌آموز دختر این کلاس راهی حیاط شدند. اما یکی از آنها برای برداشتن خوراکی به کلاس برگشت. به دنبال او سه دانش‌آموز دیگر نیز وارد کلاس شدند. هنگام برگشت به حیاط کیف یکی از دخترها به چراغ نفتی گیر کرد و واژگونی آن باعث شد که موکت زیر پایشان و پرده‌ای که به پنجره آویخته شده بود خیلی زود آتش بگیرد. شعله‌های آتش بچه‌ها را در بر گرفت و کوچکی راه خروج، اجازه فرار را به آنها نداد. هیچ کس صدای ضجه‌های مونا، صبا، مریم و یکتا را که ته کلاس از ترس آتش زیر نیمکت پناه گرفته بودند نمی‌شنید در حالی که کفش هایشان در حال ذوب شدن بود، برای زنده ماندن کمک می‌خواستند... پیش دبستانی و دبستان غیرانتفاعی «اسوه حسنه» زاهدان در محاصره آتش بود. معلم‌ها و کادر مدرسه هر کدام به هر شکلی که می‌توانستند بچه‌ها را از ساختمان بیرون بردند. 5 دقیقه‌ای از آتش سوزی گذشته بود که بچه‌ها متوجه غیبت همکلاسی هایشان شدند. دیگر راهی برای برگشت به داخل نبود و هنوز امدادگران به محل نرسیده بودند که چند نفر از اهالی خیابان مصطفی خمینی به دل آتش زدند و دو نفر از بچه‌ها را که از سوختگی و گازگرفتگی نیمه هوش شده بودند به بیرون منتقل کردند. اما هنوز از 59 دانش‌آموز مدرسه دو نفر غایب بودند. آتش نشانان به محض ورود با تجهیزات به کلاس رفتند و دو دختر خردسال را که از ترس زیر صندلی آهنی چمباتمه زده و از هوش رفته بودند از میان شعله‌ها بیرون کشیدند. مونا (دانش‌آموز پیش دبستانی)، صبا، مریم و یکتا به بیمارستان علی بن ابیطالب زاهدان منتقل شدند اما مونا و صبا که 100 درصد سوخته بودند دقایقی بعد تسلیم مرگ شدند. یکتا و مریم در آی سی یو بستری هستند.

گفت‌و‌گو با خانواده‌های داغدار

ساعتی پس از این آتش سوزی هولناک، خیابان مصطفی خمینی 23 زاهدان پر از جمعیت بود. خانواده‌های نگران برای پیدا کردن فرزندانشان به این سو و آن سو می‌دویدند. بچه‌ها که به مدرسه‌ای نزدیک محل آتش سوزی منتقل شده بودند با دیدن والدینشان گریه می‌کردند و به آغوش شان می‌رفتند. اما حال خانواده مونا، صبا، مریم و یکتا با دیگران فرق داشت. به آنها گفته بودند فرزندانشان جراحات جزئی برداشته‌اند اما...

مادر مونا که شنیده بود دخترش را به بیمارستان بردند هنوز نمی‌دانست چه بلایی سرش آمده است و در حالی که گریه می‌کرد، گفت: «مونا تنها فرزندم است. ساعت 11 صبح با من تماس گرفتند. از همسرم شنیدم که مدرسه آتش گرفته است. سریع خودم را رساندم. به من گفته بودند فقط دستش سوخته اما وقتی دخترم را دیدم قابل شناسایی نبود.» یکی دیگر از والدین گفت: بارها به مسئولان این مدرسه ‌درباره این بخاری‌ها هشدار داده بودیم اما گوش شنوایی وجود ‌نداشت. فرزندان ما قربانی همین بی‌مبالاتی‌ها شدند. حالا چه کسی پاسخگوی این اتفاق است. چه کسی می‌تواند بچه‌های ما را به ما برگرداند.»

تغییر محل مدرسه

یکی از والدین می‌گوید: دو هفته قبل مدرسه از محلی به محل دیگر جا به جا شد و این اعتراض خانواده‌ها را برانگیخت اما گوش کسی به اعتراضات بدهکار نبود. مادر دو دختر دوقلو که در این کلاس درس می‌خواندند می‌گوید: برای ثبت نام دو دخترم حدود سه میلیون تومان هزینه کردم اما امکاناتی که در اختیار بچه هایمان قرار دادند هیچ بود.

بازداشت مدیر و مربی آموزشی مدرسه

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی راد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان گفت: «با حضور معاون و بازپرس ویژه قتل Murder در محل و با بررسی‌های صورت گرفته قصور مدیر و مربی آموزشی محرز و دستور بازداشت آنها صادر شده است. دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان افزود: در این مدرسه استاندارد‌های لازم و نکات ایمنی رعایت نشده بود و بدون شک پس از وصول نظریه کارشناسی چنانچه سایر اشخاص و دستگاه‌ها در این رابطه مقصر شناخته شوند طبق قانون Law با آنها برخورد خواهد شد.

دستور بازبینی مدارس غیراستاندارد

دادستان مرکز استان سیستان و بلوچستان گفت: آموزش و پرورش و بهزیستی براساس دستوری مکلفند از کلیه مدارس و مهدکودک‌ها با توجه به فصل سرما بازدید کنند. این نهادها باید هر چه سریعتر گزارش مدارسی که حداقل استاندارد‌های قانونی در آن رعایت نشده است را به دادستانی ارسال کنند تا نسبت به تعطیلی و یا انتقال دانش‌آموزان به مکان مناسب‌تر اقدام شود.

استفاده از چراغ نفتی در مدارس تخلف است

علی مرادی، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان به خبرنگار «ایران» گفت: این مدرسه 59 دانش‌آموز داشت که با کمک مردم و کادر مدرسه 55 نفر در همان لحظات اول از کلاس خارج شدند اما 4 دانش‌آموز-یک پیش دبستانی و سه دانش‌آموز کلاس اول- در آتش گیر افتادند که متأسفانه دو نفر از آنها جان باختند. بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان گاز دارند اما هنوز شبکه گازرسانی به خیابان این مدرسه نرسیده است. در هر صورت با توجه به دستورالعمل آموزش و پرورش استفاده از چراغ نفتی در مدارس تخلف است و مدیر این مجموعه غیردولتی تخلف کرده است.

استعفای مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زاهدان

مرادی، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: ملک محمد سنجرانی، بعد از بروز این حادثه دردناک استعفای خود را از مدیریت آموزش و پرورش ناحیه 2 زاهدان به مدیر کل آموزش و پرورش استان ارائه کرد. این استعفا در دست بررسی قرار دارد.

مجبور به استفاده از چراغ نفتی در مدارس هستیم

محمد هادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان وبلوچستان گفت: با پیگیری استاندار سیستان و بلوچستان رسیدگی سریع به این موضوع در ‌دستور کار قرار گرفته است. ‌ما مجبور به استفاده از چراغ نفتی در مدارس هستیم چون در حال حاضر جایگزینی برای این ‌موضوع در استان وجود ندارد که البته در همه مدارس وضعیت به همین شکل ‌است اما باید مراقبت بیشتری شود تا چنین فجایعی رخ ندهد.

بررسی علت اصلی حادثه

خسرو سراوانی، مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی زاهدان گفت: پس از اعلام حریق در مدرسه اسوه حسنه 55 نفر از دانش‌آموزان گرفتار در دود و آتش از محل حادثه خارج و برای سرشماری و تحویل به خانواده‌هایشان به ساختمان مسکونی کنار مدرسه انتقال داده شدند. در بررسی‌های اولیه‌ای مشخص شد حریق از یک چراغ نفتی آغاز شده اما تحقیقات در مورد علت دقیق این حادثه در دست بررسی است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی