پس از بارش‌های خوبی که در روزهای اخیر در اکثر نقاط استان شاهد بودیم در برخی روستاها و شهرها به دلیل مشکلات زیرساختی، تند بودن باران، ایجاد سیل، دوری و نزدیکی به مراکز امدادرسانی، در مسیر سیلاب قرار گرفتن روستاها، نزدیکی به رودخانه‌ها، عدم لایروبی شبکه‌های فاضلاب و جوی‌های آب و ... دچار حوادث Accidents شدند.

شهرهای رامهرمز، مسجدسلیمان، باغملک، گتوند، لالی، هفتکل و اندیکا از جمله شهرهای آسیب دیده و متأثر از باران‌های اخیر هستند که توسط جمعیت هلال احمر استان خوزستان به آنها امدادرسانی شد.

توزیع اقلام ضروری بین آسیب‌دیدگان باران‌های اخیر

به گفته علی خدادادی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان، تعداد 18 دستگاه چادر، 150 تخته پتو، 26 تخته موکت 6 متری، ظروف 7 دست، نایلون پوششی 112 کیلوگرم، پودر رختشویی 38 پاکت، الیور گرمایشی 3 شعله، صابون 70 قالب، کنسروجات 452 قوطی، برنج 80 کیلوگرم، چای 9 کیلوگرم، حبوبات 30 کیلوگرم و قند و شکر 95 کیلوگرم بین آسیب‌دیدگان باران‌های اخیر در شهرهای مختلف استان توزیع شد.

وی اضافه کرد: در عملیات جمعیت هلال احمر در سطح مناطق آسیب‌دیده تعداد 16 تیم امداد و نجات، 69 نفر نجاتگر، 8 دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه خودروی نجات و دستگاه خودروی پشتیبانی شرکت داشتند.

مفقود شدن 15 گردشگر

رئیس جمعیت هلال احمر باغملک نیز از مفقود شدن 15 گردشگر در منطقه گندمکار بخش صیدون خبر داد و گفت: به دنبال بارش باران و وزش باد شدید تعداد 15 گردشگر که به منطقه گندمکار بخش صیدون سفر کردند مفقود و پس چند ساعت عملیات جستجو توسط نیروهای امدادی مسیر را پیدا کرده و به منطقه بازگشتند.

امدادرسانی به 16 خودرو در محور تاراز ـ چلو

شاپور باقری رئیس جمعیت هلال احمر اندیکا گفت: در اثر طوفان شدید در محور تاراز چلو برخی از خودروها دچار حادثه Incident شدند که نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر اندیکا برای کمک به آنان اعزام شدند.

وی افزود: در این عملیات به 16 خودرو به همراه سرنشینان آن‌ها که در مجموع 60 نفر بودند امدادرسانی شد و در پایگاه امداد و نجات امام جواد(ع) تاراز اسکان اضطراری شدند.

فوت یک مرد 52 ساله بر اثر صاعقه

شهریار میرخشتی رئیس فوریت‌های پزشکی خوزستان با اشاره باد و باران شدید در روز‌های گذشته گفت: یک مرد 52 ساله بر اثر صاعقه در شهرستان باغملک دچار آسیب شد و در بیمارستان اهواز فوت کرد.

قطع برق 10 منطقه و 75 پایه برق

حسن کریمی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز نیز عنوان کرد: در اثر وزش باد شدید روز گذشته در مجموع 75 پایه برق در مناطق غیزانیه، روستای ملج، کارون، روستای عطیش، جاده اهواز_ خرمشهر روستای دبه حردان دچار سقوط Fall شدند.

وی متذکر شد: در داخل شهر اهواز نیز 23 مورد قطعی برق محل داشتیم که با توجه به آماده‌باش شرکت توزیع برق، در همان دقایق اولیه اقدامات لازم صورت گرفت.

مدیر عامل توزیع نیروی برق اهواز با اشاره قطع شدن برق 10 منطقه در اهواز در اثر باد و باران شدید، بیان کرد: شبکه برق هوشمند است و هر زمان مشکلی پیش بیاید به صورت خودکار برق قطع می‌شود، در صورتی که زمان قطعی برق طول بکشد بار خط برق را جابجا کرده و برق را به مناطق ارسال می‌کنیم.

آبگرفتگی معابر و فاضلاب های شهری اهواز پس از باران

شیرینی بارش باران اما برای شهروندان اهوازی تنها در دقایق اولیه شادی بخش و نشاط‌آور است و پس از آن شهروندان در بسیاری از مناطق سطح شهر باید به فکر راه و چاره‌ای برای رفت و آمد خود از میان آب‌های جمع شده در سطح معابر شهری باشند.

آبگرفتگی معابر و فاضلاب های شهری و رها شدن آب در خیابان ها و بعضاً وارد شدن آن به خانه های مردم سالهاست که به دلیل نبود زیر ساخت های لازم برای دفع این آبها و فرسودگی شبکه دفع فاضلاب نارضایتی هایی را در بین شهروندان به وجود آورده است.

ابراهیمی رئیس اداره دفع آب‌های سطحی شهرداری اهواز یادآور شد: در گذشته شهرداری اهواز در بعضی مناطق شهر، سیستم دفع آب‌های سطحی احداث کرده، اما متأسفانه شرکت آب و فاضلاب تمام این سیستم‌ها را به شبکه آب فاضلاب شهر وصل کرده است.

علیرضا عالیپور معاون خدمات شهری شهرداری اهواز چندی پیش نیز از لایروبی نشدن شبکه فاضلاب در دو یا سه سال گذشته خبر داد و افزود: حتی در فصل گرما نیز سر ریز فاضلاب در معابر مشاهده می‌شود.

بر این اساس، دو شب گذشته به دنبال بارش شدید باران زیرگذر شهید دغاغله در منطقه کیان‌آباد اهواز به دلیل آب گرفتگی مسدود و زیرگذر شریعتی غیرقابل رفت و آمد شد.

به دنبال مسدود شدن زیر گذر شهید دغاغله مسیر مواصلاتی به روستاهای مسیر تصفیه و ارتباط منطقه کیان‌آباد با مناطقی مانند کیانشهر و زردشت قطع شد.

خسارت بیش از 3 هزار میلیارد ریالی بخش کشاورزی

کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تشریح کرد: طوفان شدید و بارندگی هفته گذشته 3 هزار و 220 میلیارد و 759 میلیون ریال به بخش‌های زراعی و باغی شهرستان‌های ایذه، شوش، دزفول و اندیمشک در شمال استان خسارت وارد کرد.

وی مطرح کرد: 78 هزار و 460 هکتار اراضی زراعی و 2 هزار و 247 هکتار نیز اراضی باغی شهرستان‌های مذکور دچار خسارت شدند که براساس برآوردهای صورت گرفته 205 هزار و 103 تن محصول زراعی و 18 هزار و 236 تن محصول باغی از بین رفته‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان تأکید کرد: شهرستان شوش در بخش زراعی و شهرستان ایذه در بخش باغی بیشترین خسارات را متحمل شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.