پس‎‌لرزه‌ها درغرب کشور تا یک‌ماه آینده ادامه دارد

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، فکر می‌کنید با توجه به پس‌لرزه‌های مکرری که تاکنون در مناطقی همچون کردستان و کرمانشاه احساس شده است، این لرزش‌‎ها تا چه زمانی ادامه یابد؟
یک‌شنبه شب، زمین لرزه بسیار بزرگی در مرز ایران و عراق اتفاق افتاد که خوشبختانه پیش‌لرزه‌های بزرگی هم داشت. از این رو با توجه به اینکه قبل از زمین لرزه 7/3ریشتری، پیش لرزه‌هایی را به بزرگی 4/6 داشتیم، تعداد زیادی از مردم به موقع مطلع شدند و از خانه‌هایشان بیرون آمدند. علاوه بر این زمان وقوع حادثه Incident هم برخلاف رویدادهای مشابه سال‌های گذشته بهتر بود و منجر به کاهش عمق فاجعه شد. پس لرزه‌ها همچون هر زلزله‌ دیگری که تاکنون رخ داده است ادامه دارد و با توجه به شدت این حادثه پیش‌بینی می‌شود، این لرزش‌ها تا یک‌ماه آینده هم ادامه یابد. از این رو همچنان مردم باید مراقب باشند و از دیوارها به‌خصوص آنهایی که در معرض تخریب هستند فاصله بگیرند تا حادثه جانی رخ ندهند. حتی توصیه می‌شود تا زمانی که اوضاع آرام نشده است هم برای برداشتن ضروریات زندگی هم به خانه‌هایشان مراجعه نکنند. 

گستردگی مناطقی که با زمین لرزه درگیر شدند، خیلی زیاد بود، از این مناطق فکر می‌کنید مردم کدام استان‌ها درحال حاضر با خطر بیشتری مواجه باشند؟
وقتی زلزله به این بزرگی رخ می‌دهد، طول گسلش آن هم زیاد می‌شود. گسلش به حرکات بعدی گسل برای آزادسازی فشارهای باقی مانده گفته می‌شود. برای مثال زمین لرزه با بزرگی 7/3 بیش از 30 الی 40 کیلومتر گلسش اتفاق افتاده است و این نشان دهنده این است که منطقه وسیعی تحت تأثیر قرار گرفته است. عمق زلزله تقریباً متوسط بوده است و زلزله عمیقی نبوده است. برای همین خسارت بیشتری را ایجاد کرده است. اگر همین حادثه در عمق بیشتری رخ می‌داد، خسارت هم به نسبت کمتر می‌شد. 

البته می‌توانست همچون زمین لرزه بم که تنها 7‌کیلومتر عمق داشت هم کم‌عمق‌تر باشد، اما خوشبختانه این زلزله‌ای بود که با عمق متوسط کمتر خسارت زده است. با این حال نمی‌توان این نکته را در نظر نگرفت که 7/3 ریشتری برای لرزاندن ساختمان‌هایی به لحاظ استحکام از آمادگی لازم برخوردار نیستند، هم بسیار زیاد است. 

‌درحال حاضر به نظر شما در کدام مناطق همواره خطر پس لرزه و خسارت وجود دارد؟
همیشه پس‌لرزه‌ها در مناطقی رخ می‌دهد که کانون اصلی زمین لرزه در آن قرار دارد. یعنی همچنان استان‌های کرمانشاه، کردستان بیشترین پتانسیل خطر را دارند. البته این به این معنا نیست که در دیگر مناطق کشور، خطری وجود نداشته باشد. در حال حاضر با توجه به اینکه کشور ما روی گسل‌های لرزه‌‌زا قرار دارد، امکان وقوع حادثه همیشه وجود دارد. بنابراین مردم و مسئولان باید نسبت به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و راه‌های مقابله با این دست از حوادث همیشه آمادگی داشته باشند؛ چراکه نه زلزله خبر می‌کند و نه می‌توان جلوی آن را گرفت. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

قرار کثیف مرد تهرانی با 2 زن خیابانی / میترا و مرجان دوجنسه بودند!+ عکس

به ناهید که بیوه بود گفتم می خواهم با یک دختر ازدواج کنم خودش را کنار کشید ولی..!

روز قبل خواستگاری از مریم، عاشق سمیرا شدم ولی ..!

بادکنک های جشن تولدی که نترکیدند + واقعه ای تلخ از زلزله سرپل ذهاب + عکس

وقتی شیطان یک مرد درستکار را فریب داد! / صیغه غیر رسمی و بارداری دردسرساز یک زن

زلزله ۷.۹ ریشتر چگونه دامغان را ویران کرد / نخستین زلزله مرگبار سرزمین ایران

مسکن «بی مهر» / مسکن مهر سر پل ذهاب روی گسل بود!+ عکس

راننده آژانس میانسال نادیای 27 ساله را در غیاب زنش به خانه برد و ..!

سودجویی سیاه در حاشیه زلزله کرمانشاه + عکس

بازیگران زن و مرد مشهور ایرانی که در اتاق شیشه ای زندگی می کنند! / گزارشی از ازدواج و طلاق ستاره ها+ عکس

این 2 مرد با اسلحه وارد خانه زن جوان در خیابان ستارخان شدند و..! + عکس

سیاه‌پوشان چشم انتظار / گفتگو با بازمانده ها و مجروحان زلزله کرمانشاه +عکس

تصادف عجیب سمند با گله وحشی گرازها +عکس

10 عکس تکاندهنده از فاجعه زلزله کرمانشاه + عکس

یک خبر خوش و شیرین در میان آوارهای زلزله سرپل ذهاب + عکس

خوشحالی داعشی ها از زلزله شب گذشته در کرمانشاه+عکس

صحنه هایی از رویدادهای ترسناک و عجیب طبیعی که می توانند شما را شوکه کنند + فیلم

لالایی سوزناک مادران در شب بی فانوس سر پل ذهاب

5 دروغ در باره علت زلزله در ایران و عراق

این عکس اشک همه را در می آورد / وداع پدر کرمانشاهی با دختر یک ساله

 

وبگردی