آخرین دیدار غمبار مردم تهران با آتش نشانان شهید / خداحافظ ای داغ بر دل نشسته
رکنا: قهرمانان وطن امروز صبح بر روی دوش مردم و همکاران خود تشییع و رهسپار آرامگاه ابدی خود در قطعه 50 بهشتزهرا میشوند. پایتخت نشینان که طی 11 روز گذشته با حضور در ایستگاههای آتشنشانی و محل ساختمان پلاسکو به مقام شهدای آتشنشان ادای احترام کرده بودند، امروز هم در مصلای تهران حاضر میشوند تا قهرمانان وطن را تا آرامگاه ابدیشان همراهی کنند.
به گفته مدیرکل پزشکی قانونی تهران، هویت 16 آتشنشان شهید این حادثه Incident با انجام آزمایش دیانای شناسایی شده است.
اما در آستانه تشییع پیکر شهدای آتشنشان، سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با حضور در برنامه تلویزیونی «تیتر شب» به تشریح جزئیات حادثه پلاسکو پرداخت و خواستار توجه بیشتر به آتشنشانان و پیشگیری از حوادث Accidents شد. سیدجلال ملکی، ریزش پلاسکو را تلخترین لحظه حادثه توصیف کرد و گفت: دو دقیقه پس از اطلاع آتشنشانی از وقوع حریق، حدود 250 آتشنشان از ده ایستگاه، همراه 15 تانکر آب و چهار دستگاه بالابر به محل اعزام شدند. با مشاهده دود غلیظ پلاسکو متوجه شدم که حادثه بدی در حال وقوع است. البته آتشنشانان با تاکتیکی مناسب از سه جهت در حال پاشیدن آب به سمت آتش بودند. ملکی ادامه داد: اصطلاح «تحت کنترل» به معنای خاموش شدن آتش نیست؛ بلکه به این معناست که آتش به کنترل درآمده و ادامه عملیات به آسانی قابل مدیریت است. در پلاسکو هم حریق تحت کنترل بود و 80 درصد کار در همان ساعات ابتدایی مدیریت شده بود، اما ناگهان انفجاری رخ داد و بخشی از ضلع شمالی ساختمان تخریب شد. همان زمان دستور خروج آتشنشانان را صادر کردیم، اما آنها گرفتار شدند. وی با بیان اینکه اولین درس آتشنشانی، نجات جان خویش است، درباره علت تاخیر در خروج آتشنشانان از ساختمان تصریح کرد: آتشنشانان متوجه حضور افرادی در طبقههای مختلف ساختمان شده بودند که حضور آنها، منجر به انجام تخلیه دوباره شد، اما زمانی که مردم خارج شدند، آتشنشانان در آتش گرفتار شدند.
حجم آوار بیسابقه بود
جلال ملکی با بیسابقه توصیف کردن حجم آوار ناشی از ریزش ساختمان، درباره عملیات آواربرداری نیز گفت: من در 21 سال خدمت در آتشنشانی، چنین آواری ندیده بودم. یک ساختمان 15 طبقه به ساختمانی سه طبقه تبدیل شده بود. البته با توجه به نوع و فشردگی آوار و حرارت زیاد که آهن را ذوب میکرد، باید میپذیرفتیم که نباید منتظر زنده ماندن مفقودشدهها باشیم.
لزوم علاج واقعه قبل از وقوع
ملکی با اشاره به زمانبر بودن کشف علت حادثه به دلیل از بین رفتن مستندات، گفت: بیشترین درسی که از این حادثه میتوان گرفت، لزوم علاج واقعه قبل از وقوع است. حتما باید ساختمان خراب شود، تعداد زیادی از بین بروند، میلیاردها دلار خسارت وارد شود تا بعد به فکر بیفتیم؟ درحالی که باید از قبل به فکر باشیم. بعد از هر حادثه مهم و شبهبحران، یک کمیتهای در آتشنشانی تشکیل میشود و کارشناسان به دفعات روی تاکتیکهای به کار گرفته شده تمرکز و عملیات را آسیبشناسی میکنند تا در موارد مشابه از این تجربهها استفاده شود.
برگزاری نخستین جلسه هیات ویژه بررسی حادثه پلاسکو
صبح دیروز نخستین جلسه هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو با حضور اعضای هیات وزرا، شهردار و دادستان تهران، رئیس بنیاد مستضعفان و سایر مسئولان ذیربط در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیسجمهور در این جلسه حادثه پلاسکو را صحنه جانفشانی آتشنشانان ایثارگر، همگرایی و همکاری نهادها و جلوه همدلی مردم توصیف کرد و گفت: «این هیات شامل ترکیبی علمی، غیردولتی و غیرسیاسی است که چهرههای برجسته تخصصهای مختلف و نهادهای مدنی و مهندسی در آن حضور دارند تا با هدف حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی فرآیند حادثه را بررسی و به ملت گزارش کنند.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر