خودکشی سوزناک مادر جوان جلوی چشمان دخترش / ملیکا: مادرم خودش را زنده زنده به آتش کشید + نظرکارشناسی
حوادث رکنا: ۵ ساله بودم که مادرم مقابل چشمان من وخواهرم خودش را به آتش کشید این تصویر تلخ هیچ وقت از ذهنم پاک نمی شود و حالا این تصمیم مثل خوره به جانم افتاده است .... من پناهی ندارم پدرم روانی است و من میخواهم مانند مادرم از دنیا فرار کنم.
به گزارش رکنا، ملیکا دختر ۲۴ ساله وارد اتاق مشاوره شد او خودکشی نا تمامی را تجربه کرده است . استرس در چشمانش موج میزند روی صندلی نشست و پس از چند دقیقه مکث اینگونه داستان زندگی اش را تعریف کرد؛
5 ساله بودم که مادرم با یک کبریت وارد دستشویی شد و با آتشی که سرتا پایش را فراگرفته بود بیرون آمد و جلوی چشمانم سوخت .... بله مادرم خودکشی کرد.... پدرم شکاک و بدبین است .مادرم همسر دوم او بود.
همسر اولش هم به خاطر بیماری روانی پدرم از او جدا شده بود. بعد از آن پدرم ، با مادر من که دختری روستایی بود ازدواج کرد.
من و خواهرم حاصل ازدواج آنها بودیم . از وقتی یادم می آمد پدرم وحشیانه مادرم را کتک می زد تا اینکه او خودکشی کرد و من و خواهرم را به پدری بیمار سپرد . ما هم از دست رفتار بد پدرم در امان نبودیم تا اینکه خواهرم ازدواج کرد و من تنها ماندم . بعد از آن در سن 18 سالگی از خانه فرار کردم و به خانه عمه ام پناه بردم بعد از آن عمه ام به خارج از کشور رفت و من در خانه او ماندم و کار کردم و آبرومندانه زندگی کردم ولی عمه ام قرا است برگردد و من دیگر جایی برای ماندن نخواهم داشت . هفته پیش با قرص خودکشی کردم ولی دوستم نجاتم داد و باز هم خودکشی خواهم کرد .از همه دنیا نا امیدم از همه دنیا خشمگینم احساس می کنم دنیا جایی برای ماندن نیست . خواهرم اصرار بیهوده می کند من خودم را مانند مادرم راحت خواهم کرد ....
نگاه کارشناس
پروانه میرزایی کارشناس ارشد روانشناسی
ملیکادر دوران کودکی شاهد خودسوزی و مرگ مادرش از نزدیک بوده است و بنابراین همان موقع دچار پی تی اس تی شده ولی به علت شرایط نامساعد روانی پدرش درمان نشده رها شده . از طرفی به علت مشکلات دوران کودکی ، دارای طرحواره رهاشدگی ، محرومیت عاطفی و نقص و شرم است . مراجع هم به صورت ژنتیکی و هم به دلایل الگویی مستعد افسردگی و خودکشی است.
خودکشی به معنای خاتمه زندگی به دست خود فرد است. اگرکسی دست به خودکشی بزند ولی زنده بماند به این رفتار اقدام به خودکشی میگوییم. افکار خودکشی در بسیاری از اقشار مردم از جمله جوانان، مردان، زنان و افراد مسن ممکن است دیده شوند. عدم توجه کافی به افکار خودکشی در افراد، ممکن است اقدام به خودکشی را به همراه داشته باشد. خودکشی یک رفتار پیچیده است که علل سبب شناختی متعددی دارد، به این معنی که در نتیجه تعامل عوامل متعدد زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی، و محیطی رخ میدهد. مهمترین اصل در پیشگیری از خودکشی آموزش خودمراقبتی به عموم مردم است. افکار خودکشی ممکن است به دنبال ابتال به افسردگی و یا غمگینی و ناامیدی به دنبال یک حادثه ناراحت کننده شکل بگیرند. یکی از مؤلفه های اصلی در هر بحرانی موقتی و زودگذر بودن آن است. افکار خودکشی قابل بررسی و درمان هستند و افراد میتوانند با مراجعه به پزشک و روانشناس مراکز خدمات جامع سالمت از خدمات طبی و آموزش های روانشناختی به منظور مدیریت افکار خودکشی استفاده نمایند.
اگر افکار خودکشی دارم چه کاری میتوانم انجام دهم؟ اگر افکاری خودکشی دارید، احساس تنهایی میکنید، و یا حس میکنید که هیچ کس نمیتواند به شما کمک کند، و یا این که کسی به شما اهمیت نمیدهد، باید بدانید که بیشتر افکار خودکشی موقتی هستند، بهتر میشوند و یا درمان میشوند. مراکز بهداشتی و درمانی، پزشکان، روانپزشکان و روانشناسان، مددکاران اجتماعی و مشاوران، اعضای خانواده و دوستانتان به شما کمک خواهند کرد از عهده احساسات خود بر آیید و به شما در پیدا کردن راهکارهایی برای زندگی کمک میکنند.
راهنمای خانواده ها برای مواجهه با مساله خودکشی: اقدام به خودکشی یک رفتار آسیب رسان است که در افرادی که احساس میکنند نمیتوانند برای مشکالت خود راه حل مناسبی پیدا کنند، ممکن است رخ بدهد. این افراد به دلیل نا امیدی تصمیم بگیرند به زندگی خود خاتمه دهند. وقتی فردی اقدام به خودکشی میکند و زنده می ماند، پس از انجام کارهای اولیه پزشکی نیاز به زمان دارد تا بتواند با احساسات خود در مورد کاری که کرده کنار بیاید. این افراد بعد از اقدام به خودکشی احساس سردرگمی، تنهایی، شرم، عصبانیت، گیجی، نا امیدی و ناتوانی میکنند. ممکن است هنوز افکار خودکشی داشته باشند؛ بخصوص به خاطر اینکه دیگران این عمل آنها را محکوم میکنند. به یاد داشته باشید که سرزنش و جر و بحث با این افراد فقط مشکل آنان را بدتر میکند. فرد اقدام کننده نیاز به حمایت دارد تا بتواند راه های مناسبی برای حل مشکالتی که منجر به اقدام به خودکشی در وی شده است، پیدا کند.
خانواده در این میان میتواند نقش مثبت و موثری باشد. اگرچه در بعضی موارد فرد اقدام کننده به خودکشی از خانواده عصبانی است، با این حال فردی که اقدام به خودکشی کرده است، بیش از هر زمان دیگری به آنها نیاز دارد.
ارسال نظر