مرگ خاموش مرد جنوبی در شوش

به گزارش رکنا،سیدمحمد موسوی رئیس آتش نشانی وخدمات ایمنی شوش گفت: حادثه گاز گرفتگی در یکی از روستاهای بخش مرکزی شوش به ستاد فرماندهی آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شوش اعلام و تیم امداد ونجات آتش نشانی شوش در پی این اعلام، به محل حادثه اعزام شد.

وی افزود: پس از ورود تیم امداد و نجات آتش نشانی شوش به این منزل جنازه مرد حدود ۴٠ ساله که دچار گاز گرفتگی شده بود مشاهده شد که با تایید عوامل اورژانس متاسفانه این مرد جان خود را بر اثر گاز گرفتگی از داده است.

رییس آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شوش ضمن تاکید بر رعایت مسایل ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی در فصل سرد سال گفت: استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد ومناسب، بازدید مستمر خروجی دودکش و بررسی اتصالات وسایل گرمایشی به گاز از جمله نکات ایمنی است که با رعایت آن می‌توان از تکرار چنین حادثه تلخی جلوگیری کرد.

  سازمان پزشکی قانونی کشور آبان ماه امسال با هشدار درباره افزایش تلفات گاز گرفتگی در فصول سرد سال، اعلام کرد که از ابتدای فروردین تا پایان شهریور ماه امسال آمار تلفات مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در کشور۲۲.۳ درصد رشد داشته است و از ۲۲۴ فوتی در نیمه نخست سال گذشته به ۲۷۴ فوتی در مدت مشابه امسال رسید.

افزایش ۲۲.۳ درصدی تلفات گازگرفتگی در نیمه نخست سال جاری در حالی است که براساس اعلام پزشکی قانونی کشور ۶۰ درصد مرگ‌های سالانه ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن در نیمه دوم سال و عمدتا از ماه آذر به بعد که در اغلب نقاط کشور شاهد سردتر شدن هوا و به تبع آن استفاده از وسایل گرمایشی هستیم، رخ می‌دهد.

منوکسیدکربن گازی بی‌رنگ، بی‌بو و فاقد اثرات تحریکی است به همین دلیل اگر در محیطی تولید شود به هیچ عنوان قابل تشخیص نیست.

تمام وسایلی که پدیده احتراق در آنها رخ می‌دهد درصورت نبود اکسیژن کافی می‌توانند به عنوان عامل تولید کننده گاز منوکسیدکربن مطرح شوند؛ احتراق ناقص گاز شهری و سایر عواملی که به عنوان سوخت استفاده می‌شوند (مانند زغال و چوب که در شومینه مورد مصرف قرار می‌گیرند) از منابع تولید گاز منوکسیدکربن هستند.

علی رنجکش