صفر تا صد صدور گذرنامه از زبان سخنگوی فراجا/ ثبت نیم میلیون درخواست گذرنامه زیارتی در سامانه‌های پلیس

به گزارش رکنا ،  سردار سعید منتظرالمهدی با بیان این که پلیس ضمن بهره‌گیری از تجربیات سنوات گذشته به منظور تسهیل و تسریع در تردد زائران عزیز در اربعین حسینی تمهیدات لازم را اندیشیده است، اظهار کرد: همکاران پر تلاش من در فراجا همه همت خودشان را به کار بستند تا فرایند صدور گذرنامه به کمترین زمان ممکن و راحت‌ترین نحو انجام شود.

وی با تاکید بر این که به همین منظور برای کسانی که اعتبار پنج ساله گذرنامه‌شان به اتمام رسیده و گذرنامه آنان پانچ (سوراخ) نشده باشد صرفاً با چسباندن برچسب در کمترین زمان ممکن، بدون محدودیت و برای یک‌بار خروج، "تمدید" میسر می‌شود، اعلام کرد: تاکنون نیز بیش از 200 هزار گذرنامه که اعتبار آنها منقضی شده بود، تمدید شده است.

به گفته منتظرالمهدی، در همین راستا 370 مرکز جهت اخذ مدارک و ثبت‌نام گذرنامه زیارتی در سراسر کشور فعال شده‌اند؛ به طور مثال در میدان آزادی تهران این مهم انجام و از ساعت هفت عصر تا پاسی از شب صرفاً مدارک متقاضیان اخذ و پس از چاپ به در منازل آنها ارسال می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا با اعلام این که بیش از نیم میلیون درخواست گذرنامه زیارتی در سامانه‌های پلیس ثبت شده، افزود: از این تعداد، بالغ بر 400 هزار درخواست به صورت اینترنتی و از طریق برنامه کاربردی پلیس من به ثبت رسیده است.

وی ضمن توصیه به متقاضیان برای بهره‌گیری از برنامه کاربردی "پلیس من" گفت: در این صورت نیاز به مراجعه حضوری نیست و چه بسا درخواست‌هایی که از طریق این برنامه، اقدام شود با سرعت بیشتری چاپ و ارسال می‌شود.

این مقام ارشد انتظامی متذکر شد: برای متقاضیان گذرنامه عادی کماکان از طریق دفاتر پلیس 10+ و یا برنامه کاربردی پلیس من درخواست صورت گرفته و فرایند ثبت تا صدور گذرنامه عادی در حال حاضر 10 الی 15 روز است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش سه برابری دستگاه‌های پست، اختصاص حدود 80 دستگاه چاپگر و تقویت 300 درصدی تجهیزات و سالن‌های صدور گذرنامه در راستای تسهیل و افزایش سرعت این روند از سوی پلیس انجام شده است؛ البته چاپ گذرنامه بسان چاپ بلیط قطار و هواپیما نبوده و متفاوت و زمان‌بر است.

منتظرالمهدی با بیان این که در روزهای اخیر، شاهد افزایش جمعیت در مراکز گذرنامه و همچنین افزایش درخواست‌ها از طریق برنامه کاربردی پلیس من هستیم، گفت: این موضوع سبب شده که فرآیندِ ثبت تا صدور طولانی و این زمان گاهاً به حدود یک هفته برسد.

سخنگوی فراجا با تاکید بر این که گذرنامه یک سند امنیتی و یک سند معتبر جهانی است، گفت: برای صدور آن رفت و برگشت‌های متعدد در بستر سامانه‌های امن، بین سازمان‌های متعددی از جمله ثبت احوال و وزارت ارتباطات انجام می‌شود و خود این رفت و برگشت‌ها نیاز به بررسی و تأیید دارد که این امر فرآیند را طولانی کرده است ما در دریافت اطلاعات و ثبت‌نام، هیچ محدودیتی نداریم لیکن انجام تشریفات امنیتی زمان‌بَر است.

وی یادآور شد: برنامه کاربردی پلیس من در این ایام برای ثبت درخواست گذرنامه زیارتی و عادی، به صورت 24 ساعته فعال است و محدودیت زمانی نداشته و در تمام ایام سال این سامانه فعال خواهد بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس با اشاره به اختلال در سامانه "پلیس من" در اوایل هفته گذشته، گفت: این اختلال به سامانه‌های سایر نهادهای ذیربط نظیر ثبت احوال مربوط می‌شد که با پیگیری‌های لازم بخشی از این اشکالات برطرف شد و سرورهای سامانه نیز افزایش و تقویت یافتند.

این مقام ارشد انتظامی در ادامه به تمهیدات ویژه برای بانوان، فرزندان زیر 18 سال، سربازان حاضر و معاف از خدمت، دانشجویان و دانش‌آموزان و طلاب گرامی اشاره کرد و گفت: شهروندان گرامی از طریق سایت پلیس می‌توانند از جزئیات و ریز‌به‌ریز اطلاعات گذرنامه زیارتی آگاه شوند.

سخنگوی پلیس با تاکید بر این موضوع که بانوان، بر اساس قانون برای خروج از کشور نیاز به اخذ اجازه همسر دارند، افزود: اما اگر چنانچه قبلاً گذرنامه داشته و اجازه‌نامه اخذ کرده بودند، نیازی به اجازه مجدد نیست، در غیر این صورت، این افراد باید ضمن مراجعه به ادارات گذرنامه در مراکز استان­‌ها و شهرستان­‌ها بعد از احراز زوجیت، نسبت به درخواست مجوز همسر اقدام کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا تصریح کرد: فرزندان زیر 18 سال هم برای دریافت گذرنامه نیاز به اجازه ولی(پدر، قیم) دارند که این افراد نیز باید به همراه ولی، به ادارت گذرنامه مراجعه کنند؛ البته اگر سابقه یک بار اجازه را داشته باشند، نیاز به اجازه و امضای مجدد "ولی" ندارند.

به گفته وی، برای شهروندان گرامی که ممنوع‌الخروج باشند پیامک نقص مدارک ارسال می‌شود و بعد از مراجعه حضوری برای آنها توضیح داده می‌شود که علت ممنوع‌الخروجی آنان چیست. افزایش ساعات کاری ادارات گذرنامه جهت صدور گذرنامه زیارتی از 6 صبح تا 19 عصر و فعالیت 24 ساعته این مراکز برای چاپ و همچنین مهیا بودن 6 مرز مهران، شلمچه، تمرچین، باشماق، خسروی و چذابه برای تردد زائران به صورت شبانه‌روزی، افزایش گیت‌های تردد به 274 گیت از دیگر محورهای سخنان سخنگوی پلیس بود.

سردار منتظرالمهدی اضافه کرد: برای سهولت تردد زئران، رایزنی‌های انجام شده با طرف عراقی منجر به افزایش دو برابری گیت‌های ورود به کشور عراق شده است.

 

وبگردی