آیا عابرانپیاده مقصر حتمی در تصادفات بزرگراه ها هستند؟
رکنا: همواره عبور عابرانپیاده از بزرگراهها و آزادراهها حادثهآفرین است و این در حالی است که در قانون راهنمایی رانندگی پیادگان تکلیف قانونی دارند و مسئولان راهور نیز به ممنوعیت تردد عابران تاکید کردهاند؛ اما با وجود چنین ممنوعیتی آیا در صورت تصادف، عابران مقصر حتمی شناخته میشوند؟
به گزارش رکنا، اخیرا بار دیگر مسئول اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد که عبور عابران پیاده از عرض بزرگراه ممنوع است؛ موضوعی که پیش از این بارها و بارها از زبان پلیس راهنمایی و رانندگی شنیده شده است اما آنچه باعث گمراهی میشود این است که آیا ممنوعیت تردد عابران پیاده از عرض بزرگراهها میتواند عاملی برای تقصیر ۱۰۰درصدی آنها در صورت تصادف و حوادث رانندگی باشد؟
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در این بارهگفت: در تصادفات هیچ مقصر ۱۰۰درصدی وجود ندارد و همه چیز به عناصر دخیل در تصادف از جمله، راننده، خودرو، جاده، دستگاههای خدمترسان به جاده و انسان بستگی دارد و بنابر شرایط هرکدام مقصر شناخته میشوند.
سرهنگ احسان مومنی با استناد به ماده ۲۱۵ قانون راهنمایی و رانندگی مبنی بر ممنوعیت تردد عابران پیاده از عرض آزادراهها، تاکید کرد: با فرض عادی بودن شرایط و مطلوبیت همه عناصر، میتوان گفت در صورت تردد عابر پیاده از عرض آزادراه، وی مقصر قطعی خواهد بود.
ارسال نظر