اردیبهشت ماه خونین برای پلیس ایران / هر 51 ساعت یک مامور به شهادت رسید + عکس و جزییات

به گزارش رکنا، براساس آمارهای اعلامی از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ در کشور، ۷۸۹ مامور پلیس به شهادت رسیده‌اند که بیشترین آمار مربوط به سال ۱۳۹۰ است با ۸۴ شهید و سال ۱۳۹۳ با ۸۳ شهید است. 

براساس این آمار به ترتیب بیشترین شهدا مربوط به پلیس مرزبانی‌، پیشگیری و آگاهی است. در اردیبهشت امسال هم به طور میانگین هر ۵۱ ساعت یک مامور به شهادت رسید و بیشترین شهدا در مرزبانی خدمت می‌کردند و از ۱۴ شهید اردیبهشت، هشت مامور و سرباز حافظ امنیت مرزها بودند. بیشترین آمار شهدای اردیبهشت امسال، متعلق به استان سیستان وبلوچستان با هشت شهید است.

شهادت

شهید سجاد قدمی

محل شهادت : مرز بسطام

شهید سجاد قدمی نخستین شهید اردیبهشت امسال بود. او در نخستین روز دومین ماه سال هنگام پایش مرز بسطام در غرب کشور به علت واژگونی خودرو و شدت جراحات به شهادت رسید. شهید سجاد قدمی، اهل روستای شوراب قروه متولد سال ۷۸ و مجرد بود که از سال ۱۳۹۸ در مرزبانی کردستان مشغول به خدمت بود.

شهید علیرضا شهرکی

محل شهادت : سروان

سرهنگ علیرضا شهرکی، رئیس پلیس آگاهی شهرستان سراوان دومین شهید نیروی انتظامی در اردیبهشت ماه بود. این شهید و همسرش صبح روز دهم اردیبهشت پس از رساندن فرزندشان به مدرسه، توسط اشرار مسلح مورد اصابت گلوله‌های پیاپی قرار گرفتند. سرهنگ شهرکی در محل تیراندازی و همسرش در بیمارستان به شهادت رسیدند.

شهید مهدی یزدی

محل شهادت : اصفهان

در چهاردهمین روز اردیبهشت، خودروی واحد گشت انتظامی اصفهان هنگام انجام ماموریت و تعقیب خودرویی دچار سانحه تصادف شد. در این سانحه سرگرد مهدی یزدی براثر شدت جراحات به فیض شهادت نائل آمد و یکی دیگر از ماموران وظیفه نیز که به‌شدت مجروح شده بود، برای مداوا به بیمارستان منتقل شد.

شهید سعید ربیعی

محل شهادت : اهواز

چهارمین شهید نیروی انتظامی در اردیبهشت، سعید ربیعی بود که در شانزدهمین روز این ماه هنگامی که برای دستگیری یک قاتل فراری در اهواز  وارد عمل شد، هدف گلوله قاتل قرار گرفت و به شهادت رسید. مرد جنایتکار که مرتکب سه قتل شده بود، سرانجام در جریان درگیری مسلحانه با ماموران کشته شد.

شهید مجید پرکاس

محل شهادت : خلیج فارس

سرهنگ مجید پرکاس، رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر مرزبانی هرمزگان پنجمین شهید نیروی انتظامی در اردیبهشت بود. سرهنگ پرکاس شامگاه دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، در درگیری با باند اشرار در خلیج فارس بر اثر اصابت گلوله قاچاقچیان مواد مخدر به شهادت رسید. عوامل اصلی شهادت این مامور پلیس دستگیر شدند.

شهید مهدی هادی

محل شهادت : زنجان

در نوزدهمین روز اردیبهشت، سرگرد مهدی هادی در راه مقابله با قاچاق کالا رخت شهادت بر تن کرد. شهید هادی از ماموران پلیس امنیت اقتصادی زنجان هنگام بررسی خودروی قاچاق با قاچاقچیان مشروبات الکلی درگیر و بر اثر شدت جراحت به درجه رفیع شهادت نائل آمد. قاچاقچیان از محل فرار کرده بودند که دستگیر شدند.

شهید محمدرضا اسداللهی

محل شهادت : بندر  لنگه

شهید مدافع وطن محمدرضا اسداللهی متولد سال ۱۳۶۷ شهرستان بیرجند و فرمانده انتظامی پاسگاه چارک شیبکوه شهرستان بندر لنگه، ۲۱ اردیبهشت ماه در عملیات مبارزه با قاچاقچیان موادمخدر به شهادت رسید. به گفته فرمانده انتظامی هرمزگان، عاملان شهادت سرهنگ اسداللهی ۴۸ ساعت بعد شناسایی و دستگیر شدند.

شهید یاسر عبدلی

محل شهادت : خاش

بیست‌وچهارم اردیبهشت ماه به ماموران پلیس شهرستان خاش در استان سیستان‌وبلوچستان خبر رسید، اشرار مادر و دختری را در بم به گروگان گرفته و به این شهر منتقل کرده‌اند. سرگرد یاسر عبدلی برای دستگیری گروگانگیران و رهایی گروگان‌ها راهی مخفیگاه متهمان شده اما با شلیک گلوله مجرمان به شهادت رسید.

شهید  قربانعلی پیری

محل شهادت : زابل

شهید مدافع وطن، قربانعلی پیری متولد سال ۱۳۵۶ در شهرستان زابل، فرمانده پاسگاه مرزی ساسولی هنگ مرزی زابل بود که ۲۴ اردیبهشت در عملیات مبارزه با سوداگران مرگ بر اثر اصابت گلوله قاچاقچیان مسلح مجروح و پس از دو روز درمان به یاران شهیدش پیوست.

۳ شهید دهه هشتادی حادثه تروریستی سراوان

در آخرین دقایق شنبه، ۳۰ اردیبهشت ماه گروهبان ‌یکم شهید حسین بادامکی، گروهبان‌ یکم شهید علی غنی با تدبیر، سرباز وظیفه شهید محمد جمالزاده، سرباز وظیفه شهید یونس سیفی‌نژاد، سرباز وظیفه شهید ناصر حیدری مرزبانان دلیر برج مرزبانی مزه‌سر هنگ‌مرزی سراوان، متوجه ورود اشرار و معاندان به کشور شده و با تروریست‌ها درگیر و به شهادت رسیدند. دو مرزبان دیگر هم به‌شدت مجروح شده که یکی از آنها به نام گروهبان برجی، با تلاش پزشک پس از ایست قلبی، احیا شد. مرکز اطلاع‌رسانی نیروی انتظامی در این باره با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: این اقدام ناجوانمردانه حتما بی‌پاسخ نخواهد ماند.جانشین فرماندهی انتظامی کشور همراه فرمانده مرزبانی فراجا برای بررسی موضوع، بلافاصله راهی منطقه درگیری شدند.  گرچه هنوز جزئیات این حمله کوردلانه مشخص نشده و نیروی انتظامی به اطلاعیه‌ای کوتاه بسنده کرده اما برخی از رسانه‌ها از گروهک تروریستی «جیش العدل» به‌عنوان عوامل این حمله تروریستی نام بردند. سخنگوی وزارت خارجه هم امروز ضمن محکوم‌ کردن حمله تروریستی در مرز مزه‌سر در منطقه سراوان آن را اقدامی هدفمند علیه امنیت و منافع دو کشور ایران و پاکستان دانست تا اجازه ندهند مرز مشترک مرز دوستی و همکاری باشد.

شهادت

​​​​​​​وی تاکید کرد: ایران از دولتمردان پاکستان انتظار دارد هرچه سریع‌تر به توافقات دو کشور برای سرکوب گروه‌های تروریستی جامه عمل پوشانیده و در ارتقای امنیت مرزهای مشترک بکوشد. سه سرباز که در این حادثه تروریستی به شهادت رسیدن متولدین دهه ۸۰ بودند.