زن مطلقه بعد از ازدواج دوم بیمار شد ! / من را شوهرش قبول ندارد !
مردی 21 ساله هستم و با زنی ازدواج کردهام که قبلا ازدواج کرده است. همسرم زنی مهربان و خوشقلب است و یکدیگر را دوست داریم و به وجود یکدیگر و بودن در کنار هم افتخار میکنیم، اما او هنوز باور ندارد طلاق گرفته است و در زندگی سابق خود نیست و بعد از گذشت چند سال و بودن در زندگی جدید این مساله را نپذیرفته و باور ندارد از همسر سابق خود جدا شده است. لطفا راهکارهایی را معرفی کنید تا گذشتهاش را فراموش کند.
طلاق یکی از رویدادهایی است که خواه و ناخواه آسیبهای روانی و اجتماعی را به افراد وارد میکند، از این رو پذیرش این دوره از زندگی برخی افراد باید به گونهای باشد تا با کمترین آسیب روبهرو باشند. راهکارهای فراوانی وجود دارد تا با نگاهی به آینده بتوانند با مصائب این پدیده روبهرو شوند.
افرادی که غرق در مفاهیم زندگی سابق خود هستند، فرصتهای آینده خود را از دست میدهند و در زندگی آینده خود نیز با مشکلاتی روبهرو خواهند بود که غیرقابل جبران است، بنابراین افراد باید برای طی کردن این دوره مهم مهارتهایی را آموخته باشند تا بتوانند با فراموش کردن گذشتههای تلخ به فرداهایی روشن فکر کنند و زندگی جدید خود را شکل دهند. افراد باید با این راهکارها آشنا بوده و در افرایش اعتماد به نفس و عزتنفس خود تلاش کنند، زیرا اگر در فکر گذشته باشند، هیچ آینده روشنی پیش چشمشان نخواهد بود.
شناسایی دلایل جدایی
دکتر مصطفی اقلیما، جامعهشناس و مدرس دانشگاه میگوید: طلاق زمانی صورت میگیرد که دو نفر انتخابی نادرست در زندگی داشتهاند و با شیوههای ارتباطی نادرست باز هم اقدام به جدایی میکنند، از این رو هر دو نفر به یک اندازه در این اتفاق مقصر بوده و سهم داشتند، بنابراین برای حل تعارضات هر یک از طرفین همیشه باید از سهم خود در این اتفاق آگاه باشند و نسبت به رفع آن اقدام کنند. معمولا افرادی که طلاق میگیرند، برای مدتی با ضعف در اعتماد به نفس و عزتنفس روبهرو میشوند و همیشه تصور میکنند در این جدایی سهم بیشتری داشته و مدام خود را مقصر میدانند. بدیهی است بعد از طلاق و جدایی هر یک از زوجها زندگی جدیدی را برای خود انتخاب میکنند و هر فرد شرایط زندگیاش بسته به موقعیتی که دارد تغییر میکند. اغلب دختران به خانه پدر خود بازگشته و با والدین خود زندگی میکنند و برخی دیگر از زنانی که دارای فرزند یا فرزندانی هستند، ممکن است یک زندگی مستقل را تشکیل داده و تنها بدون حضور و نیاز به والدین خود زندگی تازهای را آغاز کنند، اما به هر حال در زندگیشان فراز و نشیبهایی وجود دارد که گاه ممکن است آنها را با ناکامی و ناامیدی روبهرو سازد، بنابراین به افرادی که طلاق میگیرند، همیشه توصیه میشود با شناخت کافی مسیر خود را انتخاب کنند و وضعیتی که در آن قرار دارند را مدیریت کنند تا کمتر در طول زندگی دچار مشکلات و آسیبها شوند، پس نخستین گام شناخت شرایط و موقعیتها به شمار میرود.
این جامعهشناس در ادامه به گامهای دیگری که در زمان طلاق افراد باید مدنظر قرار دهند تا کمتر خللی در زندگیشان رخ دهد، میافزاید: یکی دیگر از نکات مهمی که باید هنگام طلاق به آن توجه داشت، مشکلات حل نشدهای است که شاید نقش اساسی در ایجاد طلاق داشته است. برخی افراد با مشکلاتی روبهرو هستند که همان مشکل در شکلگیری طلاق بیتاثیر نبوده و کماکان در زندگی فعلی و حتی زندگی آینده او تاثیرات منفی به جا میگذارد، بنابراین رسیدن به یک استقلال و قدرتی که بتوانند استوارانه در مسیرهای بعدی زندگی گام بردارند، از مواردی است که باید مدنظر قرار داد، بنابراین داشتن استقلال و متکی نبودن به دیگران این روند را تسهیل میبخشد، اما افرادی که به دیگران بویژه به خانواده خود وابستگی شدید دارند و درآمد مالی مستقلی ندارند، همین استقلال عاطفی باعث میشود با مشکلاتی روبهرو شوند. برخی دیگر نیز استقلال فکری ندارند و مدام منتظر میمانند دیگران و اطرافیان به جای آنها تصمیمگیری کنند، از این رو داشتن وابستگی عاطفی و نداشتن استقلال فکری باعث میشود افراد در هر تصمیمی به طلاق فکر کرده و زمینه را برای جدایی از همسر مهیا کنند. یکی دیگر از مسائلی که باید خانوادهها به آن توجه داشته باشند، بحث حمایت عاطفی و فکری است. معمولا دلیل اینکه افرادی بعد از طلاق با شکستهای پی در پی روبهرو میشوند، نداشتن حمایت عاطفی و فکری از سوی خانواده است.
سوگ بعد از طلاق
وی با بیان این مطلب که طی کردن دوره سوگ بعد از طلاق بسیار سخت و جانکاه است، اضافه میکند: برخی افراد در این میان خود را مقصر ندانسته و تمام تقصیرات را به گردن همسر خود میاندازند و همین امر موجب میشود در زندگی مجدد نیز با مشکلاتی روبهرو شوند، زیرا ایرادات و مشکلات زندگی خود را حل نکرده و بدون شناخت دوباره زندگی جدیدی را آغاز کردهاند، بنابراین این افراد دوره سوگ را طی نکرده و در ذهن خود همیشه چراییهایی دارند که جدا از آن نمیتوانند زندگی کنند. این افراد هیچگاه معنایی برای زندگی خود پیدا نکرده و در وادی بیمعنایی سر میکنند. برخی افراد در پروسه جدایی احساس نارضایتی میکنند و در مراحل تصمیمگیری همیشه دچار تردید میشوند. با توجه به اینکه از همه مراحل یک زندگی و زندگی زناشویی خود ناامید و ناراضی بودهاند، ممکن است اقداماتی انجام دهند که به ضررشان باشد، به همین علت قبل از طلاق توصیه میشود از طریق مشاوره برخی مشکلات را حل کنند تا بتوانند بهترین تصمیمگیری را داشته باشند. آنها همیشه نگران آینده نامعلوم خود هستند و با شرایط جدید دیرتر سازگار شده و دیرتر به آرامش میرسند. بهتر است قبل از جدایی و طلاق بین زن و مرد مذاکرات طولانی صورت گیرد تا به کمک درمانگران برخی مشکلات برای پذیرش طلاق صورت گیرد. همچنین اگر در این میان فرزندانی وجود دارد و زن و مرد تصمیم به طلاق دارند، به طور منصفانه و معقول مسوولیتهای مربوط به فرزندان را تقسیمبندی کنند، زیرا تربیت فرزندان در این میان مهم است و نباید آینده آنها به خطر بیفتد، پس بهتر است مذاکره و گفتوگو را مدنظر قرار دهند.
دکتر اقلیما در ادامه تصریح میکند: درست است که زن و مرد قصد طلاق و جدایی دارند، اما احساس خشم و تنهایی اجازه نمیدهد که درست و معقول رفتار کنند تا آسیب کمتری به آنها وارد شود، بنابراین توصیه میشود با احساسات خود مقابله کنند و با شیوههای آرامتر برای این موضوع به توافق برسند. برخی افراد نیز قبل از جدایی با خود کنار آمده و تلاش میکنند زندگی جدیدی بسازند. اغلب این افراد دارای منابع مالی هستند و حتی ممکن است از حمایتهای عاطفی و اجتماعی زیادی برخوردار بوده و برای زندگی آینده خود برنامهریزی کرده باشند. این افراد با مهارتهایی چون حل مساله، کنترل خشم و... آشنا شده و بهترین راهحل را اتخاذ میکنند. برای پذیرش این مساله رعایت چند نکته ضروری به شمار میرود؛ نخست آنکه باید در گذراندن این پروسه از زندگی جدید خود میزان رضایتمندیشان بالا باشد و در مقابله با مشکلاتی که در آینده با آن روبهرو هستند، بیشتر تلاش کنند. احساساتی چون غمگینی، تنهایی، سوگ و... را شناخته و برای آن مهارت و راهکاری در نظر بگیرند، برای داشتن یک زندگی مستقل تلاش و راههایی پیدا کنند تا از حمایت عاطفی دیگران بهرهمند شوند، احساس کفایت داشته و عزتنفس خود را تقویت کنند، فعالیتهای معناداری را در زندگی در پیش بگیرند و پذیرش واقعی داشته باشند تا بتوانند برای آینده خود برنامهریزی کنند. کمک گرفتن از یک مشاور امری حیاتی و مهم است که به فرد در پذیرش منطقی این اتفاق کمک میکند. افراد باید در مبارزه با این سوگ رفتارهای خود را مدیریت کنند و دیدگاهی متعادل داشته باشند و همیشه برای جدایی دلایل آن را با خود مرور کنند تا تصور اشتباهی نداشته باشند. این افراد باید تلاش کنند خاطرات تلخ آن روزها را فراموش کنند تا بتوانند برای زندگی دوباره برنامهریزی داشته باشند.
ارسال نظر