صفر تا صد قاچاق سوخت هواپیما با لوله کشی کیلومتری از بین کوه و درختان / از انبار نفت شهید باهنر تا یک شیر آب

به گزارش رکنا، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان، به تشریح جزئیات پرونده سرقت سوخت هواپیما که از لوله ۱۰ اینچی ATK (سوخت هواپیما) انجام می‌شد، پرداخت. وی توضیح داد که سوخت ATK یا سوخت مصرفی برای موتور جت هواپیماها پس از تولید در پالایشگاه ستاره خلیج فارس، به انبار نفت شهید رجایی منتقل شده و سپس از طریق یک خط لوله ۲۴ کیلومتری به انبار نفت شهید باهنر ارسال می‌شود. اما در حوالی ۴ کیلومتری انبار شهید باهنر، در منطقه‌ای به نام میدان سایت، سارقین اقدام به نصب یک انشعاب غیرمجاز ۱.۵ اینچی کرده و از این طریق سوخت هواپیما را به سرقت می‌بردند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: برای جلوگیری از شناسایی، سارقین با استفاده از لوله ۱۰ اینچی غیرمجاز که حدود ۲ کیلومتر از زیر پل جاده اصلی به سمت کوه و از بین درختان عبور کرده بود، شیر لوله را شبانه باز کرده و سوخت را استخراج می‌کردند. سپس سوخت‌های سرقتی را با استفاده از کامیون‌ها و تانکرها به روستاهای اطراف منتقل کرده و با گازوئیل مخلوط می‌کردند. این سوخت‌ها به شهرستان میناب و سواحل ارسال می‌شدند.

قهرمانی همچنین افزود که بر اساس گزارشات نهادهای امنیتی و انتظامی، سوخت‌های سرقتی به کشتی‌ها و لنج‌ها فروخته می‌شد. وی از تشکیل یک پرونده قضایی ویژه برای رسیدگی به این سرقت خبر داد و گفت که این پرونده جزو پرونده‌های مهم در دستگاه قضایی استان قرار دارد و قاضی ویژه‌ای برای پیگیری آن تعیین شده است. همچنین، دادستان مرکز استان نظارت مستقیم بر این پرونده دارد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که طبق دستور مقام قضایی، تحقیقات در خصوص سرقت سوخت هواپیما به سه دستگاه ضابط قضایی شامل پلیس، اداره اطلاعات و اطلاعات سپاه ارجاع شده و اقدامات مؤثری در حال انجام است. وی تأکید کرد که به دلیل محرمانه بودن روند تحقیقات و جلوگیری از اختلال در آن، اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر نمی‌شود و پس از تکمیل تحقیقات، اطلاعات دقیق‌تر در زمان مناسب به اطلاع عموم خواهد رسید.

وبگردی