کدام یک واقعی بود؟ تد باندی دانشجوی روانشناسی یا شیطان در لباس انسان؟
حوادث رکنا: تئودور رابرت باندی، یکی از مخوفترین قاتلان زنجیرهای آمریکا، با چهرهای جذاب و رفتاری فریبنده، بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۸ دست به قتل بیش از ۳۰ زن زد. این گزارش به زندگینامه، اعترافات زندان و مسیر وحشتآفرین جنایات او میپردازد.
به گزارش رکنا، شروع زندگی و آغاز جنایات
تئودور رابرت باندی در ۲۴ نوامبر ۱۹۴۶ در برلینگتون، ورمونت، به دنیا آمد. مادرش او را به عنوان "فرزند نامشروع" به دنیا آورد و از ابتدا نزد خانوادهاش با این تصور بزرگ شد که مادر واقعیاش در حقیقت خواهرش است. باندی در دوران نوجوانی دچار اختلالات رفتاری شد و علاقه زیادی به جنایات خشن پیدا کرد. او دوران جوانی را در سیاتل و یوتا گذراند و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته روانشناسی آغاز کرد، اما در همان زمان اولین قتل های خود را رقم زد.
جنایات تد باندی به طور رسمی از اوایل دهه ۱۹۷۰ آغاز شد. باندی در مناطق واشینگتن، اورگان و یوتا به زنان جوان حمله میکرد. او با ظاهری جذاب و ترفندهایی مانند بستن دستش در گچ یا حمل وسایل سنگین، قربانیان را فریب داده و به خودرو فولکسواگن خود میکشاند. در ادامه آنها را مورد حمله، ضربوجرح، تجاوز و قتل قرار میداد.
روش قتل و اعترافات تکاندهنده
تد باندی بعدها اعتراف کرد که اجساد قربانیان را به نقاط دوردست در جنگلها منتقل میکرد و بارها به محل قتل بازمیگشت تا با اجساد روابط غیراخلاقی برقرار کند. او حتی جمجمه قربانیانش را به عنوان یادگاری نزد خود نگه میداشت و آنها را در آپارتمانش پنهان میکرد. به گفته باندی:
مالکیت نهایی، گرفتن زندگی قربانی بود. آنها بخشی از تو میشدند و تا ابد در تو میماندند.
دستگیری و محاکمه
باندی اولین بار در سال ۱۹۷۵ در یوتا به دلیل داشتن ابزارهای مشکوک مانند دستبند، طناب و ماسک دستگیر شد. پلیس پس از تحقیقات بیشتر توانست شواهدی مانند موهای قربانیان را در خودرو او پیدا کند. باندی سپس به جرم آدمربایی محکوم شد. اما داستان او به همینجا ختم نشد:
فرارهای جنجالی
۱. فرار از کتابخانه دادگاه در سال ۱۹۷۷: باندی با سوءاستفاده از جایگاهش به عنوان وکیل مدافع خود، از فرصت استفاده کرده و از طبقه دوم ساختمان به بیرون پرید و فرار کرد.
۲. فرار از زندان در کلرادو: پس از فرار اول، مجدد دستگیر شد اما در سال ۱۹۷۸ از زندانی در کلرادو فرار کرد و به فلوریدا گریخت.
جنایات در فلوریدا و دستگیری نهایی
پس از فرار، باندی در خوابگاه دانشجویی "چی اُمگا" در دانشگاه فلوریدا به سه دختر حمله کرد که در این جنایت دو نفر به قتل رسیدند. او سرانجام در فوریه ۱۹۷۸ به جرم رانندگی خودرو سرقتی دستگیر شد. این بار پلیس شواهد کافی برای اثبات جنایات او داشت.
محاکمه و دفاعیه عجیب
محاکمه باندی به دلیل شواهد DNA و شهادت بازماندگان، در تابستان ۱۹۷۹ برگزار شد و او به سه قتل محکوم شد. نکته عجیب این بود که باندی در طول محاکمه، ازدواج خود با کارول آن بون را به طور رسمی اعلام کرد و حتی از او صاحب یک فرزند دختر شد.
اعترافات پایانی و اعدام
در آخرین روزهای حبس، تد باندی در نهایت به قتل بیش از ۳۰ زن اعتراف کرد اما اشاره کرد که تعداد واقعی قربانیان ممکن است به بیش از ۱۰۰ نفر برسد. او در ۲۴ ژانویه ۱۹۸۹، در زندان فلوریدا با صندلی الکتریکی اعدام شد. بسیاری از مردم در خارج از زندان برای جشن گرفتن پایان کابوس باندی تجمع کردند.
تاثیر باندی بر جامعه و رسانه
پرونده تد باندی به یکی از معروفترین پروندههای جنایی قرن ۲۰ تبدیل شد. چهره فریبنده و روشهای پیچیده او، موضوع مستندها، کتابها و فیلمهای بسیاری شد. باندی نمادی از تناقضهای شخصیتی شد: مردی جذاب که در عین حال یک هیولای خونسرد بود.
ارسال نظر