آتش سوزی بزرگ در بیمارستان نوشهر / فداکاریآتشنشانان فاجعه آتشین را خاموش کرد

  به گزارش رکنا،  با مجاهدت و ایثار کارکنان خدوم بیمارستان شهید بهشتی  و آتش نشانان جان ۳۷بیمار در جریان حادثه وقوع حریق در تنها مرکز درمانی بخش دولتی شهرستان نوشهر از خطر مرگ حتمی نجات پیدا کرد.

سحرگاه امروز دوشنبه ۲۲ مرداد در حوالی ساعت۳/۳۰ دقیقه بامداد در قسمت #انبار_دارویی بخش I.C.U بیمارستان شهید بهشتی نوشهر که در طبقه دوم قرار دارد حریقی روی داد که بخاطر انباشت مواد قابل اشتعال از جمله پنبه ، گاز استریل ، کارتن دارو ، کاغذ پرونده و سقف کاذب بلافاصله آتش و دود به بخش تازه نوسازی و بهسازی شده مراقب های ویژه سرایت کرد و دود ناشی از آن به سرعت منتشر و ساختمان دچار دودزدگی شد که با سرعت عمل کادر درمانی و غیر درمانی به ویژه پرستاران ، نیروهای حفاظت فیزیکی (نگهبان) و خدمات عمومی با از خود گذشتگی در اولین گام موفق به نجات هفت بیمار با شرایط بدحال بستری در همین بخش شدند و از آنجایی که بخش های داخلی و جراحی و اتاق عمل نیز در مجاورت مرکز وقوع حادثه قرار داشتند بیماران این سه بخش که مجموعا ۳۰ نفر بوده به همراه ۷ بیمار بستری بخش ویژه به سایر بخش های درمانی مطمئن از جمله اطفال ، زنان ، سی سی یو و اورژانس انتقال یافتند.

نیروهای آتش نشان نیز با اطلاع از وقوع حریق سریعا در همان لحظات اولیه به بیمارستان شهید بهشتی اعزام و با اقدامات به موقع خود نسبت به اطفای حریق تلاش کردند و از سرایت بیشتر آتش به سایرقسمت های بستری اقدام نمودند و در امر نجات جان بیماران دوشادوش کارکنان این مرکز درمانی همکاری و تعامل داشتند .

خدا روشکر خوشبختانه این حادثه مصدوم و تلفات جانی در پی نداشت و هم اکنون نیز روند درمانی بیماران درحال طی شدن می باشد.

کارشناسان آتش نشانی در بررسی های نخست خود با توجه به شواهد موجود اولیه ، علت وقوع این حریق را نقض فنی دراتصالات سیستم برق رسانی ساختمان بخش مراقبت های ویژه آی . سی . یو اعلام کردند که البته معمولا  مدتی زمان می برد تا پس از جمع بندی بررسی های نهایی گزارش‌های رسمی از علت اصلی بروز آتش سوزی را به مراجع ذیصلاح ارسال کنند.

یادآور می شود ساختمان بخش ویژه آی . سی . یو در سال ۱۳۹۸ در قالب برنامه هتلینگ وزارت بهداشت بابودجه سنگین از منابع دانشگاه علوم پزشکی مازندران و با تجهیزات مدرن و به روز در آن زمان نوسازی و بهسازی و مجهز شد و پس از ۵سال بر اثر حادثه آتش سوزی به طور کلی تخریب و غیر قابل استفاده گردید و با توجه به اینکه  نمای داخلی و تجهیزات ساختمان ، وسایل و امکانات موجود پزشکی و داروهای گران قیمت مختص استفاده در بخش مراقبت های ویژه به طور کلی نابود شد برآورده های اولیه حاکی از خسارت سنگین حدود ۲۰۰میلیارد ریالی می باشد که جا دارد مسئولان ذیصلاح در دانشگاه علوم پزشکی و نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی ، فرماندار ، مدیر شبکه بهداشت  و حتی خیران نظام سلامت برای جبران خسارت وارده در اسرع وقت اقدام کنند ، چرا که روند عملیات بهسازی و نوسازی بخش تخریب شده آی . سی . یو  و تامین مصالح ساختمانی و تجهیزات پزشکی آن با قیمت روز فعلی با توجه به نوسانات بازار ارز قطعا سخت و زمان بر بوده و ضرر این مسئله را بیماران نیازمند به بستری در بخش مراقبت های ویژه و بطور کلی مردم شهرستان نوشهر خواهند دید.

 لازم به توضیح است که بیمارستان نوشهر تنها مرکز درمانی بخش دولتی این شهرستان گردشگری غرب مازندران محسوب می شود  که با بیش از ۳۰۰پرسنل اداری ، ستاد پشتیبانی ، درمانی و برخوردار ازحدود ۴۰نیروی پزشک عمومی ،  متخصص و فوق تخصص در رشته‌های مختلف از جمله عمومی ، طب اورژانس ، داخلی ، جراح عمومی ، اطفال و کودکان ، نوزادان ، زنان و زایمان و نازایی ، مغز واعصاب، اعصاب و روان ، ارتوپد، ارولوژ ( مجاری ادراری) ، چشم ، گوش، حلق و بینی ، گوارش و ... مشغول خدمت دهی به شهروندان می باشند.

 این مرکز درمانی دارای بخشهای اورژانس ، دیالیز ( ۸ تخت ) ، تالاسمی ، درمانگاه تخصصی ، بستری های داخلی، جراحی عمومی، کودکان، نوزادان، زنان وزایمان، ارتوپدی، ارولوژی، جراحی چشم گوش حلق و بینی، زایشگاه ، درمان نازایی و همچنین بخش‌های ویژه آی. سی. یو با ۸ تخت و سی سی یو با ۱۲ تخت که  مجموع تعداد تخت مصوب سرپایی و بستری در این مرکز درمانی ۱۱۰ و همچنین تخت فعال نیز ۱۱۰ تخت است.

 گفتنی است شهرستان نوشهر از ظرفیت ۷۷ خانه بهداشت  و ۱۵ باب مرکز خدمات جامع سلامت در سطح شهر بندری نوشهر و بخش های مرکزی و  کوهستانی کجور تعداد ۲۵ پزشک خانواده روستایی و ۲۰ پزشک خانواده شهری برخوردار می باشد.