آمریکا: مواضع ایران مانع توافق برای احیای برجام شد

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، وبگاه نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه دیشب شورای امنیت درباره ایران، در بیانیه‌ای مدعی شد: ما در زمانی گرد هم آمده‌ایم که اقدامات تحریک‌آمیز ایران برای ارتقای ظرفیت برنامه هسته‌ای‌اش رو به افزایش است. نگرانی‌های جامعه بین‌المللی شدت می‌یابد.

وود در این بیانیه مطرح کرد: آمریکا کاملا نسبت به حل‌وفصل این نگرانی‌ها از طریق دیپلماسی متعهد است. ما چند ماه مشغول مذاکراتی جدی بودیم که هدف آن بازگشت دوجانبه به اجرای کامل برجام بود. با این وجود، عملکرد و مواضع خود ایران مسئول جلوگیری از رقم خوردن این نتیجه بوده است.

او با ادعای این که درخواست‌های تازه ایران باعث شد توافقی در این زمینه انجام نشود، گفت: ما به وضوح گفته‌ایم که در دیپلماسی باز است. متاسفانه، اقدامات ایران نشان می‌دهد که این اولویت آن‌ها نیست. رفتار ایران از ماه سپتامبر، به ویژه عدم همکاری مکرر و طولانی آن با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و توسعه برنامه هسته‌ای‌اش بدون وجود هیچ گونه هدف مشروع غیرنظامی، شک و تردید ما را نسبت به آمادگی و توان ایران برای رسیدن به یک توافق افزایش داده و گویای این است که چرا از آن‌ موقع به بعد، مذاکرات فعالی انجام نشد.معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: با توجه به این، اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ یک اولیت است. با این وجود ما شاهد جریان ناخوشایندی در شورا هستیم که چشم‌هایش را به روی نقض مفاد آن می‌بندد. تحمل این تخطی‌ها صلاحیت این شورا را تضعیف می‌کند و تا حد زیادی به توان ما در زمینه واکنشی باورپذیر به تهدیدات سراسر جهان آسیب می‌زند.

او در ادامه با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: ما قدردان تحلیل‌ها و تحقیقات سازمان ملل درباره مقادیر چشم‌گیر تسلیحات و مواد منفجره‌ای هستیم که از بنادر ایران برای حوثی‌های یمن ارسال می‌شود. بسیاری‌ از این‌ها تفنگ‌های ضد تجهیزات، آرپی‌جی و موشک‌های ضد تانک هستند که مشخص شده است به احتمال زیاد منشاء ایرانی دارند. این محموله‌ها موجب کارشکنی در تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از حل‌وفصل پایدار درگیری‌ در یمن شده و تهدیدی برای امنیت منطقه است؛ این‌ها مسائلی هستند که باید جدی گرفته شوند.

در این بیانیه با تکرار ادعای ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، آمده است: پاراگراف ۴ بند B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تمامی کشورها، حتی اعضای دائمی شورای امنیت را به انتقال این گونه پهپادها از ایران، بدون تاییدیه کامل شورای امنیت منع می‌کند. نقض آشکار این قطعنامه توسط روسیه تحت هر شرایطی، یک نگرانی جدی محسوب‌ می‌شود.

معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل با گفتن این که آمریکا و دیگر کشورها اطلاعاتی را درباره به کار رفتن پهپادهای ایرانی در جنگ‌ روسیه علیه اوکراین در اختیار سازمان ملل گذاشته‌اند، گفت: متاسفیم که سازمان ملل اقدامی برای انجام شدن تحقیقاتی عادی در این زمینه انجام نداده است.

او در ادامه گفت: ما دوباره از دبیرخانه سازمان ملل می‌خواهیم اطلاعات موجود درباره نقض این قطعنامه را تحلیل و بررسی کند. با توجه به ورود رو به افزایش ایران به بخش دفاعی روسیه، ما نگران تخطی‌های بیشتر از این قطعنامه در آینده هستیم. روسیه همچنین ممکن است با واردات کامل موشک‌های بالستیک از ایران، اقدام به نقض بیشتر قطعنامه ۲۲۳۱ کند. باید حدی از پاسخگویی در قبال نقض آشکار قطعنامه‌های این شورا وجود داشته باشد.