مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته جهانی فضا با اشاره به برنامه های ایران برای پرتاب ماهواره های دانشگاهی و تحقیقاتی اظهار داشت: فرآیند پرتاب ماهواره، فرآیندی پیچیده است و چندین ماهواره دانشگاهی در حال انجام این فرآیند برای پرتاب هستند.
وی افزود: هم اکنون ساخت ماهواره دوستی دانشگاه شریف به اتمام رسیده و این ماهواره آماده برای پرتاب است حتی سازگاری آن با پرتابگر انجام شده و در حال پیگیری مجوز پرتاب برای سال جاری هستیم.
براری اظهار داشت: ماهواره پیام متعلق به دانشگاه امیرکبیر نیز ساخت آن به اتمام رسیده و در مرحله سازگاری با پرتابگر است. این ماهواره یک ماهواره عملیاتی، سنجش از دور با دقت ۴۰ متر است که قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین با ماندگار دو سال قرار گیرد.
وی افزود: همچنین ماهواره ناهید یک که مخابراتی است توسط پژوهشگاه فضایی ایران تکمیل شده و در مرحله فرآیند سازگاری با پرتابگر قرار دارد و پس از آن مجوز پرتاب آن را می گیریم.
رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر اینکه در زمینه طراحی و ساخت ماهواره ها در حال گذر از ماهواره های تحقیقاتی به عملیاتی هستیم، گفت: در دولت یازدهم پرتاب کاوشگر پژوهش و ماهواره بر سیمرغ را داشتیم و امیدواریم در دولت دوازدهم پرتاب ماهواره های آماده را نیز شاهد باشیم.
برابری خاطرنشان کرد: پیشرفت برنامه های فضایی ایران بالغ بر ۸۷ درصد برآورد می شود و این در حالی است که کشوری مانند چین و سایر کشورهای دنیا به طور متوسط در این حوزه پیشرفت ۵۰ درصدی دارند.
وی ادامه داد: ماهواره ناهید دو پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم این ماهواره مخابراتی در اوایل سال آینده از نظر ساخت به اتمام برسد و تا پایان برنامه ششم توسعه با حداقل ترنسپوندر، برای اعزام به فضا عملیاتی شود.
رئیس سازمان فضایی در مورد ماهواره پارس یک تصریح کرد: این ماهواره توسط پژوهشگاه فضایی ایران، مراحل ساخت خود را می گذراند و ماهواره پارس دو نیز با همکاری کنسرسیوم دانشگاهی و وزارت علوم آغاز به کار خواهد کرد. 
براری تأکید کرد: ماهواره ظفر متعلق به دانشگاه علم و صنعت، ماهواره ای عملیاتی ۲۲.۵ درجه است و امیدوارم تا پایان سال کامل شود و ما پیگیر مکانیسم های پرتاب آن هستیم. 
رئیس سازمان فضایی در مورد ماهواره مصباح نیز گفت: پیگیر پرتاب این ماهواره هستیم و با وجود اینکه این ماهواره هم اکنون در کشور ایتالیا بلوکه شده است اما به دلیل نقاط قوتی که در زیرسیستم های آن وجود دارد و کاربردهای فناوری اینترنت اشیاء را دارد، کاملاً جدی هستیم تا این ماهواره را پرتاب کنیم. 
وی افزود: ماهواره مصباح، ماهواره تجاری نیست و قابلیت های ماهواره مخابراتی با استفاده از انرژی سلول های خورشیدی را دارد که دانش آن قدیمی نشده و قابلیت پرتاب خواهد داشت.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

اولین بازیگر سینمای ایران به خاطر تخلف مجازی به 6 سال زندان محکوم شد+ عکس

این چهره ها را بشناسید / دلار در چهار راه استانبول 4 هزارتومان پایین کشید + اسامی و عکس بدون پوشش

رفتار نامناسب گشت ارشاد هندی ها با دختر جوان! + عکس

حکم مربی منحرف ورزش های رزمی در شیراز صادر شد +عکس

مردی همسر بیمار خود را به دلیل مشکلات مالی به آتش کشید +عکس

آزاده نامداری بدون حجاب در جشن تولد خودش + عکس

تجاوز نگهبان بیمارستان به اجساد در سردخانه +عکس

قتل ملکه زیبایی عراق با 2 زن معروف و زیبای دیگر گره خورد / جزئیات 3 قتل سریالی + فیلم و عکس

آخرین اعتراف مرد ساواکی به بریدن سر عروس و پسر جوانش در تهران + فیلم و عکس

پدری دختر 8 ساله اش را مثل مرغ تکه تکه کرد+عکس

فرار ورزشکار تیم ملی از کشور پس از قتل خونین

حرکت خنده دار مرد مطلقه برای پنهان کردن تنهایی اش+عکس