محققان کشور دوربین های مداربسته تولید کردند
رکنا:محققان کشور موفق شدند دوربین های مدار بسته تولید کنند و تا سال آینده روانه بازار خواهد شد.
دوربینهای مداربسته و دستگاههای ردیاب مبتنی بر GPS توسط یک شرکت ایرانی تولید شد.
به گزارش صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا)، مرتضی حسینیه، مدیرعامل شرکت تولید کننده دوربین های مدار بسته و دستگاههای ردیاب مبتنی بر GPS گفت: حدود دو دهه از معرفی دوربینهای تحت شبکه (IP Camera) بهعنوان ابزاری برای ثبت و انتقال تصاویر روی بستر شبکه میگذرد و امروزه این تجهیزات به پرکاربردترین ابزار برای نظارت تصویری بدل شدهاند.
وی گفت: با درک وابستگی کشور به واردات این گونه تجهیزات و وجود دانش فنی و امکان بومیسازی تولید این تجهیزات با معرفی پردازندههای موسوم به System On Chip، این شرکت پروژه مهندسی معکوس، نمونهسازی و تولید دوربینهای تحت شبکه را آغاز کرد و اکنون پس از گذشت بیش از شش سال در آستانه ورود به فاز تولید صنعتی و انبوه انواع تجهیزات نظارتی تحت شبکه قرار داریم.
وی در رابطه با مزایای دوربینهای تحت شبکه گفت: کیفیت تصویر این نوع دوربین در مقایسه با سامانهای آنالوگ بسیار بالاتر بوده و همچنین هزینه تمام شده آن بهدلیل بهکارگیری بستر آماده شبکه بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه این محصول قابلیت افزایش آسان اندازه کلی سیستم (Scalability)و امکان ارسال همزمان تصویر، صدا و تامین برق مصرفی از طریق کابل شبکه Power Over Ethernetرا نیز داراست. علاوه بر این، امنیت بسیار بالا با وجود پروتکلهای متعدد در لایههای مختلف شبکه نیز استفاده از این محصول را کاملا توجیه میکند.
حسینیه در رابطه با عملکرد این محصول تصریح کرد: سنسور یا حسگر وظیفه ثبت تصاویر را برعهده دارند سنسورهای مورد استفاده در دوربینهای تولیدی از نوع CMOS و ساخت شرکت Sony هستند. با توجه به افزایش رزولوشن حسگرها ارتباط آنها با پردازنده براساس پروتکل CSI-۲ MIPI برقرار میشود که یک روش برای انتقال سریال اطلاعات با سرعت بسیار بالا است.
وی عنوان کرد: کنترلکننده لنز در این دستگاه نیز با استفاده از سیگنال Feedback دریافتی از پردازنده گشودگی دیافراگم و وضعیت فیلتر مادون قرمز را کنترل میکند. در بعضی مدلها با استفاده از یک فیلتر بالاگذر و یک مدار ماکزیمم گیر، دو عدد استپ موتور برای انجام زوم و فوکوس کنترل میشوند.
حسینیه با اشاره به اینکه پردازنده مرکزی یک پردازنده SoC (System On Chip) با فرکانس کاری ۴۰۰ مگاهرتز تا ۱.۲ گیگاهرتز (بسته به مدل) است، گفت: این پردازنده وظیفه دریافت تصاویر از سنسور، تولید فریم و فشردهسازی آن را برعهده دارد. همچنین تنظیمات مربوط به سنسور با پروتکل I۲C و از طریق پردازنده مرکزی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بسیاری از دوربینهای تحت شبکه از فناوری تامین برق مصرفی از طریق کابل شبکه یا PoE بهره میبرند، ضمن اینکه در طراحی این محصول نکات لازم رعایت شده است.
حسینیه در رابطه با مزایای رقابتی این محصول گفت: امنیت تضمین شده با طراحی نرمافزاری و سختافزاری کاملا بومی، بهکارگیری قطعات تولید شده توسط معتبرترین تولیدکنندگان جهانی، قابلیت سفارشیسازی براساس نیازهای خاص، گارانتی ۳ ساله و ۱۰ سال خدمات پس از فروش، اعمال محدودیتهای امنیتی خاص در کلیه محصولات با هدف افزایش نفوذناپذیری در مقابل حملات سایبری و دسترسی غیرمجاز طراحی و ساخت این محصول را توجیه میکند.
وی بیان کرد: در حال حاضر نسل اول و دوم محصولات ایمن آرا در حال ارائه هستند که شامل دوربینهای تحت شبکه و HDTVI با کیفیت ۱.۳ تا ۵ مگاپیکسل هستند. نسل سوم محصولات که به تازگی وارد سبد کالای شرکت شده است، شامل دوربینهای ۲ و ۵ مگاپیکسل با فشردهسازی پیشرفته H.۲۶۵ و قابلیت دید در شب در نور بسیار کم هستند. توسعه محصولات ۴K و دوربینهای حرارتی در کنار محصولات خاصی مانند دوربینهای چند سنسوری (Multi Sensor) با دید ۳۶۰ درجه نیز در دستورکار تیم تحقیق و توسعه شرکت قرار داشته و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، این محصولات در طول سال آینده آماده معرفی به بازار Store خواهند بود.
وی تاکید کرد: این پروژه با پشتیبانی صندوق حمایت از تحقیقات توسعه الکترونیک صحا پیش رفته است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر