جایگزین اشعه ایکس پرهزینه ساخته شد/ دوربینی که داخل بدن انسان را می‌بیند

پروفسور «کِو دالیوال» از دانشگاه ادینبورگ که عضوی از تیم طراحی و ساخت این دوربین بوده می‌گوید: "این دوربین توانایی‌های بی‌شماری برای کاربردهای گوناگون دارد که یکی از آن‌ها استفاده از آن به‌جای اشعه ایکس برای بررسی وضعیت داخلی بدن است."
وقتی صحبت از بهداشت و درمان به‌میان می‌آید قضیه حساس‌تر می‌شود زیرا قرار است از این دوربین برای روش‌های تهاجمی در جهت درمان بیماری استفاده شود در نتیجه پزشکان باید همواره از محل دقیق دوربین مطلع باشند.
اشعه‌هایی که از آندوسکوپی ساطع می‌شود قادر به حرکت در بدن هستند اما معمولا به‌جای این‌که در یک مسیر مستقیم حرکت کنند به دیواره‌ها برخورد و پخش می‌شوند. همین مسئله موجب ناتوانی پزشکان در بررسی دقیق بدن می‌شود. اما دوربین جدید می‌توان ذرات بسیار ریزی که به آن‌ها فوتون گفته می‌شود را تشخیص داده و شناسایی کند.
دوربین ساخته شده توسط محققان دانشگاه ادینبورگ علاوه بر این‌که قادر به شناسایی نور در بین بافت‌های ضخیم بدن است، مدت زمان عبور اشعه در داخل بدن را هم ثبت می‌کند. در نتیجه، دستگاه همواره از مکان دقیق آندوسکوپ مطلع است. گفته می‌شود این دوربین حتی در بافتی که ضخامت آن حدود 20 سانتی‌متر است قادر به تشخیص نور است.
این دستگاه بخشی از پروژه تحقیقاتی Proteus Interdisciplinary است که هدف آن توسعه فناوری‌های گوناگون برای شناسایی و درمان بیماری‌های ریوی است. این پروژه با همکاری دانشگاه Heroit-Watt انجام می‌شود.
دوربین برای داخل بدن
تصویری که در سمت چپ می‌بینید مربوط به انتهای آندوسکوپ است که محل دقیق آن‌را داخل ریه یک گوسفند نشان می‌دهد. تصویری که در سمت راست می‌بینید مربوط به دوربین‌های رایج و متداول است. همان‌طور که می‌بینید با استفاده از این دوربین نور کاملا پخش شده است.
دوربین برای داخل بدن
این دستگاه اعضای داخل بدن را معاینه می‌کند. در این‌جا خبری از اشعه ایکس با هزینه‌های بسیار بالا نیستبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.