ViLTE چیست و چه کاربردهایی دارد؟

فناوری Video Over LTE یا به اختصار ViLTE، نام تکنولوژی تماس تصویری بر بستر نسل چهارم سیستم‌های مخابراتی است که به کاربران تلفن‌های هوشمند اجازه می‌دهد بدون نیاز به استفاده از دیتای اینترنت خود، با افراد دیگر تماس تصویری برقرار کنند. باید به این نکته توجه کنید که برای استفاده از این فناوری، باید به اینترنت 4G یا 5G دسترسی داشته باشید و این تکنولوژی فقط بدون استفاده کردن از حجم اینترنت شما، قابلیت تماس تصویری را برقرار می‌کند.

این تکنولوژی، بر پایه زیر سیستم‌های چند رسانه‌ای از طریق IP (IP Multimedia Subsystem یا به اختصار IMS) بنا شده است و دقیقا از همان پروتکل‌های کنترلی استفاده می‌کند که تکنولوژی VoLTE (تماس صوتی از طریق LTE) از آن‌ها بهره می‌برد.

این فناوری برای رمزگذاری و رمزگشایی استریم ویدیو، از کودِک* H.264 استفاده می‌کند. مزیت اصلی این کودِک نسبت به کودک 3G-324M که در تماس‌های تصویری بر بستر 3G استفاده می‌شد، کیفیت بسیار بالاتر آن است.

به دلیل اینکه کیفیت تماس تصویری در هنگام استفاده از این فناوری نباید افت کند،‌ ViLTE نسبت به سرویس‌های دیگر استریم که تاخیر در آن‌ها اهمیت بالایی ندارد، اولویت بالاتری دارد. به این ترتیب خیال استفاده کنندگان از این تکنولوژی از بابت عدم تاخیر و افت کیفیت تماس تصویری، راحت است.

تابحال موبایل‌های بسیار زیادی با قابلیت پشتیبانی از فناوری ViLTE به بازار عرضه شده‌اند. یکی از این محصولات، گوشی هوشمند داریا باند است که محصول مشترک داریا و شرکای تجاری خارجی‌اش است؛ شرکت داریا وظیفه توسعه اکوسیستم و بخشی از طراحی گوشی را برعهده داشته و تولید سخت‌افزارآن برعهده شرکای تجاری خارجی بوده است.

این محصول به شما اجازه می‌دهد که بدون نیاز به استفاده از حجم اینترنت خود، با دوستان و عزیزانتان که باند دارند تماس تصویری برقرار کنید.

داریا باند علاوه بر ویژگی تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت، دارای صفخه نمایش AMOLED ۱۲۰ هرتزی است که بازی کردن یا وب‌گردی و تماشای فیلم و سریال را به امری لذت‌بخش تبدیل کرده است.

پردازنده دایمنسیتی ۷۰۵۰ محصول مدیاتک، قلب تپنده این گوشی هوشمند است. پردازنده‌ای که بین پردازنده‌های میان‌رده، عملکرد بسیار خوبی دارد. دوربین سه‌گانه، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع و پشتیبانی از بسترWeb3 از دیگر ویژگی‌های داریا باند محسوب می‌شود.

نکته‌ای که نباید در هنگام استفاده از این فناوری فراموش کرد، این است که گاهی اوقات با اینکه تمامی تنظیمات درست بنظر می‌رسد، اما هنگام تلاش برای برقراری تماس ویدیویی، کاربر موفق به انجام این کار نمی‌شود. این مساله صرفا به دلیل شلوغ بودن شبکه است و با تلاش مجدد شانس برقراری تماس ویدیویی موفق بالاتر می‌رود.

*  فرآیند سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری که وظیفه فشرده‌سازی و از حالت فشرده خارج کردن داده‌های بسیار بزرگ را بر عهده دارد، کودِک نامیده می‌شود