خطرات زگیل تناسلی در دوران بارداری برای مادر و فرزند
دوران بارداری یکی از دورههای خاطرهانگیز زندگی هر پدر و مادری است. درست است که این دوران با سختیها و دشواریهایی که زوج برای به دنیا آمدن فرزندشان تحمل میکنند شناخته میشود، اما میتوان با مدیریتکردن شرایط آن را بهتر نمود. یکی از اتفاقاتی که ممکن است آرامش مادر و پدر را به هم بزند، مشاهده زگیل تناسلی زنان در بارداری است
زگیل تناسلی زنان در بارداری
زگیل تناسلی بهخودیخود یک مشکل تلقی میشود؛ اما هنگامی که در دوران بارداری مشاهده شود، ممکن است بسیار آزاردهندهتر باشد. در این دوران نمیتوان هر درمانی را برای رفع این زگیل به کار گرفت. با ما همراه باشید تا در مورد مشاهده زگیل تناسلی زنان در بارداری و شرایط مختلف آن آگاهی مناسبی کسب کنید.
زگیل تناسلی چیست؟
زگیل تناسلی همانطور که از نام آن پیداست، یک زائدهی گوشتی است که در ناحیه تناسلی رشد میکند. در واقع این زگیل در اثر وجود ویروس پاپیلومای انسانی یا hpv در بدن به وجود میآید. مهمترین و شایعترین راه انتقال این ویروس، رابطه جنسی است. تیغ آلوده، اپیلاسیون نامناسب و استخر نیز میتوانند عامل انتقال این ویروس به بدن باشند. در صورت مشاهدهی علائم وجود چنین ویروسی در بدن، فرد باید بهسرعت نسبت به درمان خود اقدام کند؛ در غیر این صورت بیماریهای خطرناکتری مثل سرطان ناحیه تناسلی پدید خواهد آمد.
زگیل تناسلی در دوران بارداری
مشاهدهی زگیل تناسلی زنان در بارداری یکی از اتفاقات نگرانکننده برای مادر است. این زگیل در هنگام معاینه، پاپاسمیر، کلپوسکوپی و... توسط پزشک زنان تشخیص داده میشود. دقت کنید که ممکن است خود فرد باردار نیز متوجه برخی از زائدهها در ناحیه تناسلی خود بشود، اما تشخیص این که آیا این برجستگی زگیل تناسلی است یا خیر، به عهدهی پزشک است.
خطرات زگیل تناسلی زنان در بارداری برای جنین
زگیل تناسلی زنان در بارداری، برای جنین و ادامهی بارداری خطری ایجاد نمیکند. به صورت کلی میتوان گفت که اگر زگیلها و زائدهها کوچک باشند و ایجاد درد نکند، نیازی به درمان نیز ندارند. جنین از این طریق آسیبی نمیبیند و در امنیت و سلامت خواهد بود؛ بنابراین نیازی نیست نگران فرزند خود باشید.
تنها چیزی که مادران باردار باید به آن توجه کنند، این است که در صورت ابتلا به زگیل تناسلی و تشخیص آن توسط پزشک نمیتوانند زایمان طبیعی داشته باشند. در هنگام زایمان طبیعی بهخاطر تماس پوست به پوست نوزاد با مادر، ممکن است نوزاد نیز به این ویروس آلوده شود. برای این که چنین مشکلاتی به وجود نیاید، پزشک زایمان سزارین را برای مادر تجویز میکند. در این صورت، جنین میتواند در امنیت به دنیا بیاید.
درمان زگیل تناسلی زنان در بارداری
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، زگیل تناسلی اگر کوچک باشد، نیازی به درمان در طی دوران بارداری ندارد. بااینحال گاهی اوقات ممکن است این زگیلها بزرگ و دردناک شوند. در این صورت برای راحتی مادر و درد نکشیدن او، باید درمانهایی را تجویز کرد.
یکی از بهترین درمانها برای زگیل تناسلی زنان در بارداری، درمان با لیزر است. در این روش پزشک اشعه لیزر را به محل زگیل میتاباند و طی یکروند غیرتهاجمی، آن را از بین میبرد. روش دیگر کرایوتراپی و یا فریز کردن است. در این روش، پزشک با استفاده از دستگاههای مخصوص، زگیل تناسلی را فریز میکند. این فریز کردن باعث میشود ارتباط زائده با پوست قطع شده و بیفتد. جراحی نیز روش آخری است که برای بیمارانی که در دوران بارداری هستند و به زگیل تناسلی مبتلا شدهاند توصیه میشود.
درمانهای نامناسب برای زگیل تناسلی در بارداری
برای درمان زگیل تناسلی زنان در بارداری باید توجه زیادی به شرایط مادر باردار و جنین او داشت. به همین علت، نباید از داروهای خاص برای درمان این عارضه استفاده کرد. برخی از این درمانهای نامناسب استفاده از پودوفیلین، پودوفیلوتوکسین، فلوروراسیل، آلدرا و تزریق اینترفرون هستند. پزشکان معمولاً این درمانها را برای افراد باردار توصیه نمیکنند زیرا روی سلامت جنین تأثیر میگذارد.
درمان زگیل تناسلی زنان
پیشگیری قبل از درمان
همانطور که میدانید، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. یکی از بهترین روشهای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی، کنترل رفتارهای جنسی است. زوجینی که در طول زندگی خود تنها یک شریک جنسی دارند، افرادی که از تیغ آلوده استفاده نمیکنند و در هنگام اپیلاسیون ناحیه تناسلی نیز نکات بهداشت را مورد توجه دارند، تقریبا ممکن نیست به این مشکل مبتلا شوند. بااینحال، واکسن گارداسیل یکی از بهترین روشهای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است که باید قبل از 30 سالگی و در 3 نوبت تزریق شود.
با این روشها میتوانید خود را در برابر ابتلا به بیماری hpv و یا ویروس پاپیلومای انسانی ایمن کنید. البته توجه کنید که واکسن گارداسیل برای پیشگیری است و تا قبل از ابتلا به این بیماری کاربرد دارد. لازم به ذکر است این واکسن دارای میکروب ضعیف و کشته شده نیست و ازاینجهت، تأثیری روی سلامت مادر و فرزند نمیگذارد؛ به همین دلیل دریافت آن در دوره بارداری به تجویز پزشک بدون مانع است.
لزوم انجام آزمایش توسط زوج
بیماری پاپیلوما در 75 درصد اوقات بدون نشانه است؛ اما زمانی که نشانه ای مثل زگیل تناسلی در یکی از زوجین بروز پیدا میکند، لازم است که زوج دیگر نیز آزمایشهای لازم را انجام دهد. همانطور که گفتیم این ویروس توسط رابطه جنسی منتقل میشود و در صورت مشاهده زگیل تناسلی در یکی از زوجین، احتمال ابتلای زوج دیگر نیز بسیار بالاست. این آزمایشها به منظور درمان به موقع است تا به بیماریهایی نظیر سرطان منجر نشود. پس اگر شاهد زگیل تناسلی زنان در بارداری بودید، حتماً همسر خود را نیز به دادن آزمایش و درمان سریع در صورت ابتلا تشویق کنید.
مراجعه به بهترین پزشک برای درمان
بعدازاین که در دوران بارداری زائدههایی را در ناحیه تناسلی مشاهده کردید، لازم است به بهترین دکتر زنان تهران مراجعه کنید. متخصص اورولوژی تهران، با توجه به جزئیات بیماری، بهترین راه درمان را تجویز خواهد کرد.
جمعبندی
زگیل تناسلی زنان در بارداری یکی از مشکلات مادران است. این زگیل تنها درصورتیکه بزرگ و دردناک باشد نیاز به درمان دارد و در صورت کوچک بودن میتوان تا انتهای دوران بارداری آن را کنترل نمود. البته تشخیص این مورد به دکتر زنان تهران است و نباید بهخاطر کوچک بودن زائدهها از مراجعه به پزشک خودداری کرد.
این زائده گوشتی در ناحیه تناسلی رشد میکند و ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی است. زگیل تناسلی در بارداری برای جنین خطری ندارد، اما مادران باید در صورت مشاهده آن، زایمان طبیعی نداشته باشند. درمان زگیل تناسلی در بارداری با لیزر، کرایوتراپی یا جراحی انجام میشود. استفاده از درمانهای نامناسب میتواند بر سلامت جنین تأثیر منفی داشته باشد. برای پیشگیری از زگیل تناسلی، کنترل رفتارهای جنسی و استفاده از واکسن گارداسیل توصیه میشود. در نهایت توجه کنید که در صورت مشاهدهی زگیل تناسلی زنان در بارداری، مرد نیز باید آزمایشهای لازم را بدهد و برای درمان آماده شود.
ارسال نظر