مراحل طلاق توافقی چیست؟
برای طلاق توافقی مدارکی که لازم است ارائه شود به شرح ذیل است: اصل عقدنامه یا رونوشت عقدنامه، اصل شناسنامه و کپی کارت ملی زوجین، گواهی پزشکی قانونی، توافق نامه طرفین مبتنی بر توافقاتی از قبیل مقدار مهریه. اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، باید وکالت نامه رسمی خود را نیز ارائه کند. این مدارک باید در مراحل طلاق توافقی به مرور تحویل داده شود.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که در آن انتظار ندارید تا همسرتان با هیچکدام از جنبه های طلاق مخالفت کند همچنین مخالفت خود را در مورد شرایط طلاق ابراز نمی کند. در پرونده های طلاق توافقی، هرکس میتواند نمایندگی و وکالت خودش را به عهده بگیرد ولی با این حال گرفتن وکیل از گروه وکلای پاسارگاد میتواند مفید و موثر واقع شود؛ به خصوص، زمانی که همسرتان نیز برای خودش وکیل تدارک دیده است. به طور کلی برای گرفتن طلاق و آسان کردن مراحل طلاق توافقی باید اسناد و اوراقی را در دادگستری پر کنید. علاوه بر آن، لزوماً شما و همسرتان نیازی به حضور داشتن در دادگاه ندارید. در ادامه با موارد مورد توافق در توافق نامه طلاق توافقی و مراحل آن آشنا می شویم.
مراحل طلاق توافقی: 1) دلیل داشته باشید.
در مرحله یک از مراحل طلاق توافقی، شما اول باید دلیل داشته باشید (دلیلی که از لحاظ قانونی قابل قبول باشد) تا طلاق را درخواست کنید. اگر پس از توافق بر جدایی، اسناد مرتبط به طلاق را پر می کنید، باید هر یک از طرفین، توافق نامه ای که به طور قانونی درست است را داشته باشد. قانونی بودن یعنی آن که دارای زبان حقوقی مخصوصی باشد تا معتبر تلقی شود. گروه وکلای پاسارگاد شدیداً توصیه می کند که وکیل برای شما این توافق نامه را پر کند تا نیازهای حقوقی را به درستی تکمیل کند. باید هر دوی شما در دفتر اسناد رسمی توافق نامه را پر کنید و امضایش کنید. پس از آن در دادگاه رسمی، در منطقه ای که در آن زندگی می کنید، حضور یابید.
مراحل طلاق توافقی: 2) اسناد مرتبط را پر کنید و هزینه های مرتبط را بپردازید.
برای پیش بردن مراحل طلاق توافقی، شما به فرم های یکسان طلاق توافقی نیاز دارید. این فرمها در سطح اینترنت وجود دارند. بسیاری از آن فرمها میتوانند پیچیده باشند و داشتن وکیل طلاق توافقی گروه وکلای پاسارگاد در این مواقع میتواند کمک کننده باشد. اگر فرم را خودتان پر می کنید و در صورتی که میدانید نشانی توسط همسرتان مورد سوء استفاده قرار میگیرد، میتوانید از دادگاه درخواست کنید تا نشانی شما را محرمانه نگه دارد. از کارمند دفتری کمک بخواهید تا اطمینان حاصل کند که نشانی شما در هیچ کدام از فرمهای دیگر قرار نگرفته است. همچنین شما باید هزینه های مشخصی برای فایلها و اسناد طلاق پرداخت کنید. اگر توانایی پرداخت آن را ندارید، میتوانید از کارمند دفتری بخواهید که درخواست عسر بدهد تا عنوان فرد فقیر در پرونده شما ضمیمه شود. اگر واجد شرایط این مرحله از مراحل طلاق توافقی باشید، دیگر نیازی به پرداخت هزینه های طلاق در دادگاه نیست. در این مرحله دادخواست طلاق در قوه قضائیه ثبت میشود و شما باید تا دریافت پیامک از دادگاه خانواده صبر کنید.
مراحل طلاق توافقی: 3) ابلاغ احضاریه
همسر شما باید شخصاً کپی اوراق لازم را دریافت کند. به کارمند دفتری با دقت توضیح دهید که چه اوراقی در این مراحل طلاق توافقی، باید برای همسر شما فرستاده شود. باید کسی که اوراق را به همسر شما را شخصاً تحویل میدهد، کسی به جز شما باشد، شهروند کشوری که در آن ساکن هستید باشد، هجده سال یا بالاتر سن داشته باشد. کسی که اوراق را تحویل میدهد، میتواند دوست، یکی از اعضای خانواده، یا فردی دیگر باشد. احضاریه ها در طول هفته ارسال میشود. اگر همسر شما در کشور دیگری زندگی میکند، ممکن است روند ابلاغ احضاریه و جزئیات مراحل طلاق توافقی متفاوت باشد. در صورتی که همسر شما با موارد داخل توافق نامه طلاق مخالف باشد، دیگر طلاق از نوع طلاق توافقی نیست و باید فوراً با یک وکیل از گروه وکلای پاسارگاد در این مورد صحبت و مشورت کنید.
مراحل طلاق توافقی: 4) مراحل اداری طلاق توافقی
دادگاه حقوقی بدوی در حین تشکیل پرونده، برای توقف ادامه مراحل طلاق توافقی، طرفین را به صلح و سازش دعوت میکند. برای مشاوره به سازمان بهزیستی ارجاع داده میشوند. پس از مشاوره، زن به پزشکی قانونی معرفی می شود تا اگر شرایط وضع حملی وجود داشته باشد، مراتب به دادگاه اطلاع داده شود. در نهایت نوبت به توافقات مالی و غیر مالی میرسد. از زمره توافقات مالی میتوان به میزان مهریه و نحوه پرداخت آن، مقدار نفقه زوجه و فرزندان و نحوه پرداخت آن اشاره کرد. از طرفی دیگر توافقات غیرمالی شامل تعیین تکلیف حضانت فرزندان و موارد این چنینی میشود. پس از نهایی ساختن این توافقات، دادگاه آن را صورت جلسه میکند تا زوجین آن را امضا کنند. حضور پیدا کردن در دادگاه میتواند یک بار یا چند باره باشد. زمانی که منتظر حکم دادگاه هستید بستگی دارد که برای طلاق توافقی یا طلاق غیر توافقی اقدام کرده باشید. اگر شما خواهان طلاق غیرتوافقی هستید، باید چندبار در دادگاه حضور پیدا کنید، جلسات رسیدگی تشکیل خواهد شد، حتی احتمال برگزاری محاکمه نیز وجود دارد. همه این موارد می تواند ماه ها حتی سالها طول بکشد. برای طلاق توافقی، حکم طلاق حتی بدون حضور در دادگاه میتواند صادر شود ولی ممکن است زمان قابل توجهی بگیرد چرا که زمان انتظار به شلوغی تقویم دادگاه بستگی دارد. پس از صدور حکم دادگاه، در ظرف یک هفته الی ده روز رای طلاق به طرفین ابلاغ میشود.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
برای طلاق توافقی مدارکی که لازم است ارائه شود به شرح ذیل است: اصل عقدنامه یا رونوشت عقدنامه، اصل شناسنامه و کپی کارت ملی زوجین، گواهی پزشکی قانونی، توافق نامه طرفین مبتنی بر توافقاتی از قبیل مقدار مهریه. اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، باید وکالت نامه رسمی خود را نیز ارائه کند.
ارسال نظر