افزایش قیمت مواد شوینده و کاهش کیفیت محصولات / مسئول کیست؟

به گزارش رکنا، انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران با صدور اطلاعیه ای قیمت جدید محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی در بازار را اعلام کرد. طبق جدول اعلام شده مشخص شد که قیمت ها 10 تا 25 درصد نسبت به قیمت های قبل افزایش یافته است. این در حالی است که این محصولات حدود 4 ماه پیش  قیمت گذاری جدید شده بود.

در این اطلاعیه آمده است:حداکثر درصد تخفیف مجاز برای محصولات پودرهای دستی، ماشینی و صابون 10درصد و برای سایر کالاهای اساسی 15درصد در تمام فروشگاه‌ های زنجیره‌ای و برای کلیه شرکت‌ های تولید کننده محصولات است.

همچنین قیمت انواع مایع دست شویی، مایع ظرف شویی، پودر و مایع لباس شویی، صابون، خمیر دندان و محصولات دارای (اسپری) تریگر 25 درصد افزایش پیدا کرده است.

کم فروشی و کیفیت پایین محصولات شوینده در بازار

این در حالی است که بسیاری از مردم از کاهش کیفیت محصولات شوینده و بهداشتی در بازار خبر می دهند. برخی از کم فروشی و رقیق شدن محصولات شوینده مانند صابون مایع، شامپو سر و شامپو بدن در بازار خبر داده اند. برخی هم گفته اند این محصولات با همان بسته بندی، اما با حجم کمتری عرضه می شود و اغلب سر خالی است. علاوه بر آن کیفیت پایین این محصولات باعث شده است که قدرت پاک کنندگی خود را از دست بدهد.

مساله دیگر این است که به دلیل شرایط کرونا مصرف این اقلام نسبت به دوران قبل از شیوع بیماری کرونا بیشتر شده است. کیفیت پایین از یک طرف و افزایش قیمت از سوی دیگر چقدر می تواند در سبد مصرف مردم تاثیرگذار باشد؟

برخی از نظرات مردم درباره برندهای شناخته شده محصولات شوینده و بهداشتی در بازار:

شامپو بدن بچه برند ... بسیار رقیق و اغلب سر خالی شده است.

شامپو سر برند ... دیگر کف نمی کند و این مشکل مصرف ما را بالا برده است.

مایع دستشویی برند ... دیگر مانند گذشته کیفیت ندارد و مانند آب است.

سفیدکننده ها نیاز به زمان بیشتر و مقدار بیشتر برای پاک کنندگی دارند.

در این خصوص گفتگوی رکنا با بختیار علم بیگی، رئیس هیات‌ مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران را بخوانید:

این مقام صنفی درخصوص کیفیت پایین اقلام شوینده و بهداشتی در بازار گفت: اگر این محصولات رقیق شده است به این دلیل است که از فرمولاسیون جدیدی برخوردار هستند، تا از هدر رفتن این محصولات در زمان استفاده جلوگیری شود. 

"مردم" باید محصولات تقلبی را به سازمان حمایت و اداره استاندارد ببرند!

وی ضمن بیان این که کم فروشی در بازار نداریم، گفت: الان هیچ کس از کیفیت شوینده ها شکایتی ندارد. اگر این محصولات سرخالی و با وزن کمتری نسبت به بسته بندی فروخته می شود، باید با مراجعه به سازمان حمایت از مصرف کنندگان ، وزن شود و آن را با مشخصات درج شده بر روی بسته بندی مقایسه کنید. اگر مشخص شود کم فروشی انجام شده است، قابل تعقیب است.

علم بیگی در پاسخ به این سوال که مگر اتحادیه شما بازرس ندارد و بر روند تولید و بسته بندی نظارت نمی شود گفت: هر کسی می گوید محصولات در بازار با کم فروشی و کیفیت پایین فروخته می شود، به آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و اداره استاندارد برود تا پیگیری شود. مردم اگر جنس تقلبی می خرند باید با مراجعه به این مراکز پیگیر خرید خود باشند. آزمایشگاه اتحادیه هر ماه بازار و روند تولید را رصد می کند. اگر هم این موارد باشد مربوط به اجناس تقلبی و غیراستاندارد است.

قیمت محصولات بهداشتی و شوینده ها

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی