به گزارش رکنا، ام البنین باقرنژاد (کارشناس کار و تامین اجتماعی) که این هفته مهمان برنامه «کارگر ایرانی» بود، درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان عنوان کرد: طرح اجرا شده تحت عنوان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بیشتر به نفع آن دسته از بازنشستگانی است که زمان زیادی از بازنشستگی آنها می‌گذرد. این افراد که در زمان اشتغال حقوقی بالا داشته‌اند، در زمان بازنشستگی حقوق حداقلی گرفته‌اند که با همسان‌سازی حقوق آنها اضافه می‌شود.
او همچنین در جواب سوال مخاطبی درباره سختی و زیان‌آوری کارها گفت: اگر کاری ماهیتا سخت و زیان‌آور نباشد، اما شرایط محیطی به گونه‌ای باشد که به سلامتی فرد ضرر بزند، کارگران می‌توانند تقاضای بازرسی دهند تا میزان آلایندگی محیط کار ارزیابی شده و درباره اینکه کار سخت و زیان‌آور هست یا نه رای داده شود.
این کارشناس کار و تامین اجتماعی عنوان کرد: پیش از این عنوان می‌شد که فردی با ۲۰ سال سابقه کار سخت و زیان‌آور به صورت پشت سر هم یا ۲۵ سال کار سخت و زیان‌آور به صورت منقطع می‌تواند در هر سنی که باشد تقاضای بازنشستگی کند، اما با اصلاحات صورت گرفته اکنون هر سال کار سخت و زیان‌آور یک سال و نیم سابقه به حساب می‌آید.
او در جواب سوال مخاطبی که عنوان کرد کارفرما اجازه بازرسی برای ارزیابی سختی و زیان‌آوری کار را نمی‌دهد، گفت: چنین چیزی کاملا خلاف قانون است و کارفرما اجازه چنین کاری ندارد. کارگران می‌توانند تقاضای بازرسی بدهند و اگر کارفرما امتناع کرد بازرس می‌تواند با نیروی انتظامی وارد محل کار شود و بازرسی را انجام دهد.
باقرنژاد درباره زمان شکایت برای پیگیری مطالبات کارگری عنوان کرد: کارگران هر زمانی می‌توانند شکایت و مطالبات‌شان را پیگیری کنند، اما وقتی زمان زیادی از تخلف می‌گذرد به نتیجه رسیدن شکایت سخت‌تر و طولانی‌تر است. کارگرانی هم هستند که مستندات قابل ارائه حین شکایت ندارند، یعنی اینکه ممکن است فیش حقوقی یا کد بیمه‌ای نداشته باشند. این کارگران زمان شکایت تقاضای بازرسی میدانی بدهند و اگر هیات‌های حل اختلاف هم به این درخواست توجه نکنند، حتما با شکایت به دیوان، بازرسی صورت می‌گیرد، ضمن اینکه استشهاد هم می‌تواند مدرکی برای ارائه به هیات‌های حل اختلاف باشد.
او همچنین درباره حق اولادی که برای دختران در نظر گرفته می‌شود، بیان کرد: دختری که ازدواج نکرده باشد حتی بعد ۱۸ سالگی همچنان تحت تکفل پدر است و باید حق اولادش پرداخت شود. در صورتی که دختر ازدواج کرد و طلاق گرفت، تا زمان ازدواج مجدد بازهم مشمول حق اولاد می‌شود.
این کارشناس کار و تامین اجتماعی همچنین در جواب سوالی درباره از کارافتادگی گفت: کمیسیون پزشکی مرجع تشخیص و ارزیابی از کار افتادگی است. اگر از کارافتادگی بین ۳۳ تا ۶۶ درصد باشد، از کارافتادگی جزئی است و غرامت پرداخت می‌شود و اگر از کار افتادگی بیش از ۶۶ درصد باشد از کارافتادگی کلی است که فرد باید مستمری دریافت کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.