جاماندگان بیمه بیکاری کرونا بخوانند

بیمه بیکاری کرونا / بیکاری، یکی از تبعات اقتصادی شیوع کروناست که به ‌واسطه اعمال محدودیت‌های ترددی و تعطیلی کسب ‌وکارها، دامن‌گیر بخش قابل‌توجهی از نیروی کار کشور شده است.

دولت برای حمایت از معیشت کسانی که بالاجبار در دوره شیوع کرونا کار خود را از دست داده‌اند، 5هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که با تزریق به صندوق بیکاری، صرف حمایت از کسانی خواهد شد که با تعطیلی مشاغل در اپیدمی کرونا از ادامه کار بازمانده‌اند. برای همین منظور سامانه‌ای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir راه‌اندازی شد تا افراد، درخواست خود را در آن ثبت کنند.

یکی از گلایه های مشمولان بیمه بیکاری, مبلغ اندک و جاماندگان هستند.

مسعود بابایی, مدیر کل بیمه بیکاری وزارت کار در گفت‌وگویی اعلام کرده است: آن دسته از جاماندگان بیمه بیکاری که مدت بیکاری آن‌ها تا خردادماه ادامه داشته با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت نسبت به احراز هویت خود اقدام کنند.

بابایی گفت : در اسفند ماه حدود 277 هزار و 500نفر در سه مرحله دریافت کردند. در فروردین ماه با احتساب افرادی که در اسفند ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت کردند رقم به 503هزار و 74 نفر رسید و این رقم در اردیبهشت ماه به 331هزار و 32 نفر رسید.

مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار درباره معطلی 5 ماهه برخی از شهروندان برای دریافت بیمه بیکاری اظهار کرد: پس از شیوع کرونا و تاثیر بر برخی از کسب و کار‌ها که منجر به بیکاری برخی از شهروندان شد سامانه‌ای به نام بیمه بیکاری برای پرداخت بیمه بیکاری این عزیزان راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه در این میان علیرغم تاکید فراوان مبنی بر ثبت نام کسانی که بیکار می‌شوند در این سامانه تعدادی از این افراد با مراجعه به اداره کاریابی و یا ادارات کار محل سکونت ثبت نام کردند که منجر به قرار نگرفتن نام این عزیزان که حدود 14 هزار نفر هستند و جاماندن از لیست ارسالی به وزارت کار شد، گفت: شماره تلفن مستقیم 66580093 دفتر مدیریت آماده پاسخگویی به سوالات این عزیزان درباره بیمه بیکاری است.

مراجعه به دفاتر پیشخوان برای پیگیری بیمه کرونا

بابایی گفت: آن دسته از جاماندگان که مدت بیکاری آن‌ها تا خردادماه ادامه داشته با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت نسبت به احراز هویت خود اقدام کنند و بر اساس پیامک ارسالی از وزارت کار با مراجعه به سامانه prkar.mcls.gov.ir نسبت به بارگذاری مدارک خود اقدام کنند تا مقرری بیکاریشان برقرار شود.

از زمان راه اندازی سامانۀ ثبت درخواست بیمه بیکاری در کشور تا پایان روز دهم تیرماه 99، مجموعاً بیش از 855 هزار نفر در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که 716 هزار نفر از آن‌ها در پالایش اولیه مشمول شناخته شده‌اند.

مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی» با انتظار گزارشی درباره سیاست ها در زمینه تأثیرات کرونا بر حوزه تامین اجتماعی و با همکاری مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چهاردهمین گزارش سیاستی خود را با موضوع بیمه بیکاری در ایام کرونایی تهیه کرد.

براساس این گزارش، تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری طی سالهای اخیر روندی صعودی داشته و به حدود 239 هزار نفر در سال 97 رسیده که تا حدود زیادی محصول وضعیت رکودی حاکم بر کشور بوده است. همچنین نرخ رشد تعداد مقرری‌بگیران بیکاری بسیار پرنوسان بوده اما به‌طور متوسط، این نرخ از سال 69 تا 97، حدود 10.27 درصد بوده است.

براساس گزارش موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی، تعداد مقرری‌بگیران مرد در سال 92 نزدیک به 3 برابر مقرری‌بگیران زن بوده که تا سال 96 به 2.4 برابر کاهش پیدا کرده است. همچنین بیشترین برقراری‌های جدید در ردۀ سنی 25 تا 34 سال و سپس 35 تا 44 سال است که این امر از آنجا ناشی می‌شود که معمولاً افراد با سابقۀ شغلی کمتر بیشتر در معرض تعدیل قرار دارند.

استان‌های‌ تهران، اصفهان، خراسان رضوی، البرز، آذربایجان شرقی، فارس، مازندران، گیلان، قزوین و خوزستان به‌ترتیب 10 استان با بیشترین تعداد بیمه بیکاری برقرارشده هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.