حمله گوسفند‌های رومانیایی به بازار گوشت ایران !

به گزارش رکنا، بازار گوشت قرمز اوضاع ترسناکی دارد؛ اول گوشت تولید داخل گران شد و آنقدر به این کار ادامه داد تا دولت مجبور شود برای تنظیم بازار دخالت کند. ایده دولت برای شکستن قیمت‌ها در بازار، واردات انواع گوشت گرم و یخ‌زده بود. فکر می‌کنید این کار جواب داد؟ نخیر! در کمال تعجب حالا بازار با مسئله گرانی گوشت وارداتی روبرو است. دلالان خیلی شک و قشنگ در صف‌ها می‌ایستند و با خرید فله‌ای انواع گوشت، بازار سیاه دیگری برایش تشکیل می‌دهند. آن‌ها علاوه بر گوشت گرم وارداتی، گوشت یخ زده را هم به شکل زیاد می‌خرند و آن‌ها را با قیمت بالاتر به رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا می‌فروشند. به همین دلیل در مدت اخیر در بعضی مراکز توزیع گوشت وارداتی موقع فروش از مردم کارت ملی طلب می‌کنند.

قیمت گوشت وارداتی چگونه تعیین می‌شود؟

به جز گوشت گوسفندی یخ زده برای تمامی گوشت‌های وارداتی قیمت مصوب با شرایط معین تعیین شده است که رعایت نکردن آن تخلف محسوب می‌شود و مردم می‌توانند متخلفان را به سازمان مربوطه گزارش دهند. قیمت هر کیلوگرم گوشت گرم گوسفندی استرالیایی برای عمده فروشان ۳۶هزار و ۸۰۰تومان و قیمت هر کیلو گوشت اوراسیا (کشور‌هایی مثل بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان) حدود ۳۳هزار و ۵۰۰تومان تمام می‌شود؛ بنابراین قیمت تمام شده هر دو نوع گوشت برای مصرف کننده نباید بیش از ۳۸ هزارتومان باشد. قیمت و شرایط فروش گوشت گوسفندی یخ زده وارداتی هنوز تعیین تکلیف نشده است. در حال حاضر بعضی شرکت‌ها با هماهنگی سازمان‌های مربوط اقدام به قیمت‌گذاری و عرضه کرده‌اند، اما شرایط و قیمت مصوب مشخصی برای گوشت گوسفندی یخ زده وارداتی وجود ندارد. در توجیه این اتفاق می‌گویند قیمت‌گذاری برای کالای وارداتی الزاما بد نیست و حتی می‌تواند موجب رقابت بین شرکت‌ها واردکننده برای عرضه محصول کیفی‌تر با قیمت پایین‌تر شود. اما اگر خیلی پیگیر قضیه هستید باید بدانید پارسال قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی یخ زده وارداتی برای عمده فروشی‌ها ۳۲ هزار تومان و برای مصرف کننده ۳۴ هزار تومان بود.

قوانین فروش گوشت وارداتی

فروش گوشت تازه گوسفندی وارداتی تنها باید به صورت شقه فروخته شود. یعنی چی؟ یعنی فروشگاه‌ها و قصابی‌ها اجازه تفکیک لاشه به ران، سردست یا اجزای دیگر و قیمت‌گذاری جداگانه برای هر قسمت را ندارند. کلکی که بعضی‌ها برای فروش این محصول با قیمت بالاتر سوار کردند. مقامات و دستگاه‌های نظارتی گفته‌اند در صورت مشاهده این نوع تخلف، موضوع را پیگیری می‌کنند.

آیا می‌توان به گوشت‌های وارداتی اعتماد کرد؟

در حال حاضر برزیل منبع اصلی تامین گوشت گوساله یخ زده وارداتی به حساب می‌آید. قیمت مصوب هر کیلوگرم از این گوشت برای عمده فروش‌ها ۲۷هزار و ۵۰۰تومان و برای مصرف کننده ۲۹ هزار تومان تعیین شده است. توزیع این نوع گوشت توسط شبکه دولتی انجام می‌شود و جز این تخلف است. با این حال گزارش‌هایی در مورد توزیع گوشت گوساله یخ زده وارداتی خارج از کانال دولتی وجود دارد و می‌گویند متخلفان این همه رنج و سختی و مشقت را به جان می‌خرند تا بلکه گوشت یخ‌زده وارداتی را هم گران‌تر بفروشند. روش کار آن‌ها ساده است؛ در مراکز فروش این نوع گوشت تجمع می‌کنند و آن‌ها را می‌خرند. بعد با قیمت بالاتر به رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا می‌فروشند. به همین دلیل است که بعضی مراکز توزیع گوشت یخ‌زده، موقع فروش از مردم درخواست ارائه کارت ملی می‌کنند.

آخرین سیاست دولت برای تنظیم بازار گوشت

واردات دام زنده آخرین ایده دولت برای مهار قیمت گوشت قرمز است. اگر در چند روز گذشته خبر واردات گوسفند از رومانی را شنیده باشید احتمالا لبخندی روی لب‌تان نشسته است، اما ماجرا حقیقت دارد. پیش از این افرادی را برای نظارت بر نحوه ذبح شرعی دام به کشور‌هایی مثل برزیل می‌فرستادیم، اما حالا برای سرعت بخشیدن به کار ظاهرا هواپیما و کشتی به خارج می‌رود، تعدادی دام زنده سالم و مناسب را سوار می‌کنند و به کشور می‌آورند تا همین جا ذبح شوند. به این ترتیب قیمت شقه گوشت تقریبا به نصف تقلیل پیدا می‌کند. اتفاقی که مسئولان امید دارند در نهایت تا پایان همین هفته قیمت گوشت قرمز گوسفندی را در کشور پایین بیاورد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید