مشخصات پژو ۳۰۱ تولید ایران+ عکس

رکنا اقتصادی: بتازگی منابع آگاه در ایکاپ اعلام کرده‌اند که سری نخست این خودروها بصورت وارداتی عرضه خواهد شد و از مدل 2016 خواهند بود.

تقریباً چند ماهی است که شرکت پژو مدل 301 را دستخوش فیس‌لیفت کرده تا هم به زیبایی آن بیافزاید و هم پای این مدل را که در ابتدا با مشارکت دانگ‌فنگ برای بازار Store چین و کشورهای درحال توسعه طراحی کرده بود را به اروپای غربی باز کند.

پژو تلاش کرده تا 301 فیس‌لیفت را به مدل پرچمدار این شرکت فرانسوی یعنی 508 نزدیک کند؛ اساسی‌ترین تغییر صورت گرفته به نمای جلوی این خودرو باز می‌گردد که علاوه بر قرارگیری یک جلوپنجره شکیل به سبک زبان جدید محصولات این شرکت و بهره گیری سپر عضلانی در جلو، خطوط عضلانی در نمای جانبی و عقب خودرو، چهره تهاجمی را در ذهن بینندگان تداعی نماید.

اما فعلاً با مدل فیس‌لیفت کاری نداریم چرا که قطع به یقین و مطابق سنت‌ها و اظهارات منابع آگاه در ایکاپ در ایران باید پذیرای مدل قبلی این خودرو باشیم.البته مدل‌ 2016 پژو 301 که به ایران خواهد آمد به زیبایی فیس‌لیفت این خودرو نیست.

پژو برای مدل 301 از دو پیشرانه و سه جعبه‌دنده بهره‌گیری کرده که پیشرانه‌ها از میان نمونه 1.2 لیتری سه‌سیلندر و 1.6 لیتری چهارسیلندر انتخاب شده است. همچنین دو جعبه‌دنده خودکار 6 و 4 سرعته و یک جعبه‌دنده دستی 5سرعته برای این خودرو پیش‌بینی شده است.

301_1

پیشرانه 1.6 لیتری کد EC5 که نمونه ارتقا یافته TU5 محسوب می شود. پیشرانه 1.2 لیتری 82 اسب‌بخار نیرو و پیشرانه 1.6 لیتری 115 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کنند و مصرف سوخت ترکیبی آن‌ها به ترتیب 4.9 و 7.3 لیتر بر صدکیلومتر است.

در رانندگی شهری اما پیشرانه 1.2 لیتری 6 لیتر و 1.6 لیتری 10 لیتر سوخت را در مسافت 100 کیلومتر مصرف می کند.

301

شتاب پیشرانه سه‌سیلندر 12.9 ثانیه و پیشرانه چهارسیلندر 1.6 لیتری معادل 10.8 ثانیه است و به ترتیب 301 با استفاده از این پیشرانه‌ها می‌تواند به 170 و 188 کیلومتر‌بر ساعت سرعت دست پیدا کند.

در ایران اما قرار است پژو 301 با پیشرانه 1.6 لیتری 115 اسبی و جعبه‌دنده 4 سرعته خودکار و 5 سرعته دستی ‌عرضه شود که به نسبت معقول می‌آید اما با توجه به اینکه دوران جعبه‌دنده‌های دستی چهارسرعته به جهت واکنش ضعیف به فرمان‌های راننده به سر آمده است بهتر بود از جعبه‌دنده خودکار شش‌سرعته استفاده می‌شد البته در این میان اغلب رقبا بجز یکی دو خودروی چینی با جعبه‌دنده CVT، باقی از جعبه‌دنده‌های 5 سرعته دستی و 4 سرعته خودکار بهره می‌برند.

در میانه داشبورد با کیفیت آن، برای مدل‌ فیس‌لیفت از صفحه‌نمایش مجهز 7 اینچی بهمراه رهیاب و... با قابلیت اتصال به تلفن‌همراه اندروید و آی‌او‌اس بهره‌گیری شده، اما در مدل 2016 تنها با یک سیستم ساده پخش صوت روبرو هستیم که البته می‌توان آن را با نمونه مدرن تعویض کرد.

301_2

فرمان خوشدست بوده و راننده از کیفیت مواد تشکیل دهنده داشبورد و فرمان لذت خواهد برد، همچنین صندلی‌ها هم احساس راحتی را منتقل می‌کنند. در کل فضای داخلی کابین در عین سادگی، قابل قبول و با کیفیت است.

هر چند که در ایران با مدل 2016 پژو 301 در سری اولیه وارداتی روبرو خواهیم بود و مشخص نیست که در ادامه خودروهای 301 تولید ایکاپ از نوع قبل یا بعد از فیس‌لیفت خواهند بود، اما اگر همان مدل قبلی هم با قیمت‌گذاری منطقی و در ادامه تولید با کیفیت با نظارت مستقیم پژو به بازار عرضه شود، به یقین برگ برنده را در مقابل رقبا در دست خواهد داشت و می‌تواند خاطره تلخ ایرانیان از برند پژو که در سال‌های اخیر تحریم‌ها بواسطه استفاده از قطعات بی‌کیفیت شکل گرفته را کنار بزند و تصویر جدیدی از برند پژو را بواسطه سواری یک خودرو اقتصادی اروپایی و باکیفیت را جایگزین نماید. مساله‌ای که با توجه به قیمت‌گذاری پژو 2008 تا حدودی سخت بنظر می‌رسد.بهترین قیمت های اجاره و فروش مسکن را اینجا ببینید / مشاوره رایگان