پیش فروش فیات توسط شرکت وابسته به سایپا
رکنا: طبق آخرین صورت های مالی شرکت خودروسازی بنیان توسعه صنعت پارس، مشخص شده پیش دریافت از مشتریان و متقاضیان خرید خودروی فیات سی ینا که بالغ بر ثبت پیش فروش بیش از 430 خودرو می باشد، در پایان سال 1395 بالغ بر 39 میلیارد ریال بوده است.
رکنا اقتصادی: تیرماه سال 1387 بود که رسانه ها از آغاز پیش فروش فیات سی ینا در نمایندگی های تهران، مشهد، اصفهان، ارومیه، زنجان و کرمان خبر دادند و اعلام شد که گروه خودروسازی صنعت پارس (تاپکو) اقدام به عرضه خودروی فیات سی ینا در پائیز آن سال می کند.
حتی در آن زمان، تاکید شد که کارخانه تولید فیات در شهر ساوه راه اندازی شده و دارای سالن های بدنه سازی، مونتاژ و خط رنگ پیشرفته بوده که از اول مهرماه سال 87 تولیدات خود را آغاز می کند و اولین محصولی که توسط این گروه تولید می شود، فیات سی ینا با موتور 1400 سی سی با قدرت 77 اسب بخار، چهار سیلندر، پنج دنده و استاندارد یورو چهار است.
متقاضیان می توانستند با مراجعه به نمایندگی های فروش شرکت و با پرداخت هفت میلیون و 500 هزار تومان برای دریافت خودرو ثبت نام کنند و بقیه قیمت خودرو به تناسب مدل و تیپ آن و به قیمت روز محاسبه می شد.
اما همچون بسیاری تبلیغات دیگر، مجریان طرح به وعده خود عمل نکردند و موضوع پیگیری پولهای پرداخت شده به این شرکت، صورت های مالی یکی از شرکت های وابسته به گروه سایپا که در این موضوع پیش فروش نقش داشت مورد بررسی قرار گرفت.
طبق آخرین صورت های مالی شرکت خودروسازی بنیان توسعه صنعت پارس، مشخص شده است پیش دریافت از مشتریان و متقاضیان خرید خودروی فیات سی نا که بالغ بر ثبت پیش فروش بیش از 430 خودرو می باشد، در پایان سال 1395 بالغ بر 39 میلیارد ریال بوده است.
شرکت وابسته به سایپا
نکته قابل تامل و عجیب آن است که علت عدم واردات CKD خودروی فیات سی نا توسط این شرکت وابسته به سایپا، "مشکلات ناشی از نقدینگی" بوده است و در حالی که مانده طلب متقاضیان پیش خرید، در پایان سال 94، مبلغ 40 میلیارد و 817 میلیون ریال بوده، فقط 1 میلیارد و 88 میلیون ریال آن طی سال 1395، تسویه شده است.
این در حالی است که وقتی موضوع مطالبات مشتریان بابت جرائم تاخیر را مورد بررسی قرار دهیم، به رقم 796 میلیون تومان برای این موضوع می رسیم که در سال 1395، تنها مبلغ 24 میلیون تومان آن، به مردم پرداخت شده است!
اما در همین گزارش تاکید شده است که بابت ذخیره سود مشارکت مشتریان فیات، مبلغ 45 میلیارد ریال در حساب های این شرکت وابسته به سایپا ذخیره شده است که با توجه به گذشت بیش از 6 سال از این ثبت نام، بعید نیست به اندازه پولی که مردم به این شرکت پرداخت کرده اند، سود روی آن جمع شده باشد.
بهتر است مسئولان این شرکت و مدیران ارشد شرکت سایپا، با بررسی علت عدم بازگرداندن پول های مربوط به پیش فروش خودرو فیات سی نا به متقاضیان، علت عدم پیگیری تعهدات مدیران سابق این شرکت را از طریق قضایی و اداری جویا شوند.
شاید اگر این اتفاق، در یکی از شرکت های واردکننده خودروهای خارجی رخ می داد، تاکنون سازمان حمایت مصرف کنندگان، چندین اطلاعیه و پیگیری در این خصوص انجام داده بود اما در خصوص برخی اقدامات و بد عهدی های تولیدکنندگان خودرو در کشور، خبری از پیگیری جدی و با نتیجه از سوی مسئولان این سازمان و نهادهای مشابه شاهد نبوده ایم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر