چالش بزرگ بازنشستگی مشاغل سخت در اصفهان/ افزایش 63درصدی خرید خدمات درمان توسط تامین اجتماعی
رکنا: بازنشستگی زود هنگام با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور چالشهای جدی برای تامین اجتماعی اصفهان ایجاد کرده است.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ مسعود محمدی مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: استان اصفهان ششمین استان پهناور کشور، چهارمین استان از لحاظ شهرنشینی و سومین استان از لحاظ جمعیت است که حضور آن در بین سه استان پرجمعیت کشور ارائه خدمات در تامین اجتماعی را دشوار میکند زیرا ما به تناسب جمعیت بالا باید خدمات ارائه دهیم و این امر با توجه به طی شدن مسیر صنعتی شدن از گذشته از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: صنعتی شدن اصفهان باعث استفاده از ظرفیتهای استان و جذب ظرفیت سایر استانها شده است، اما این جمعیت که به موجب کار در اصفهان رشد کرده است تبعات اجتماعی به همراه دارد که کار سازمان بیمهگر را دشوار میکند و بعد از دورهای فعال بودن صنایع، به سمت ناکارآمدی رفتهاند و از سوی دیگر تعدادی از فعالان گذشته آن نیز وارد دوره بازنشستگی شدند و این دو عامل مضر برای سازمان بیمهگر است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه ۳ میلیون و ۹۳۳ هزار نفر از خدمات بیمه تامین اجتماعی در استان استفاده میکنند، ادامه داد: از سوی دیگر یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر بیمه شده در استان اصفهان بیمه پرداخت میکنند که نشان دهنده فاصله چشمگیر بین پرداختکنندگان بیمه و استفاده کنندگان از خدمات است.
وی با اشاره به تعداد ۴۲۹ هزار نفری مستمری بگیران تصریح کرد: از این تعداد ۷۱ درصد بازنشستگان و ۲۹ درصد فوتی یا از کار افتادگی است. در حالی که خیل عظیمی از افرادی که توانایی کار دارند خود را جزو دسته بازنشستگان کردند و این باعث شده که استان اصفهان در بازنشستگی مشاغل سخت در کشور پیشتاز باشد و سن بازنشستگی در استان اصفهان تعجب برانگیز است و فردی که به بالندگی رسیده بازنشسته میشود و این بازنشستگی نیز اسمی است و همچنان مشغول به کار هستند و این نشان میدهد قانون مشاغل سخت و زیانآوردر اصفهان درست اجرا نشده است و موجب شده اصفهان بیشترین میزان شکایات این حوزه را در سراسر کشور داشته باشد.
محمدی تاکید کرد: بنا بر اعلام، حجم شکایات تامین اجتماعی استان اصفهان برابر با کل شکایات تامین اجتماعی در سراسر کشور است که البته این نشان دهنده مطالبه گری مردم اصفهان است که امری مثبت شمرده میشود، اما ما به عنوان مجری قانون در مقابل کسانی که قانون را درست اجرا نکردند، نایستادیم و موجب شده مردم برای گرفتن حق خود که قانون آن را تعیین کرده به سمت شکایت بروند. همان قانونی که موجب شده فرد با شرایط خاص و استفاده از مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شود شرایط دیگری را برای تامین اجتماعی ایجاد کرده است.
وی اشاره کرد: تعداد پرسنل مصوب در تامین اجتماعی هزار و ۶۳۷ نفر برای استان اصفهان است در حالی که در حال حاضر هزار و ۱۰۰ پرسنل مشغول به کار هستند و ما ۵۰۰ نفر کمبود پرسنل برای خدمترسانی داریم و از لحاظ کمبود پرسنل جزو سه استان اول کشور هستیم.
مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان اضافه کرد: حدود ۱۱۳ هزار کارگاه فعال و ۶۹ هزار کارگاه نیمه فعال در اصفهان مشغول کار هستند که بدهکار به سازمان هستند. در سال جاری ما در بحث بازرسی کارگاهی به شدت فعال شدیم که تعداد بیمه شده فعال را افزایش داد و نشان میدهد فرار بیمهای که از گذشته وجود داشته، هنوز ادامه دارد و فقط شکل خود را عوض کرده است. نسبت بیمه شده آقا به خانم در استان اصفهان ۳ به ۱ است در حالی که این نسبت باید نزدیک ۲ به ۱ باشد. نسبت بیمه پرداز به استفاده کننده خدمات در اصفهان حالت هشدار را رد کرده است و این امر با روند صعودی آمار مستمری بگیران از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۶۷۰ کارگاه با بیش از ۵۰ پرسنل در استان اصفهان فعال هستند که در مقابل آمار کل کارگاهها بسیار پایین است و نشان میدهد اصفهان اصلا استان برخورداری نیست و اگر کسی این ادعا را کند مسیر غلطی را رفته است و کارگاه های استان اصفهان غالبا کوچک و خانوادگی هستند و شمردن اصفهان به عنوان یک استان صنعتی غلط است.
افزایش ۶۳ درصدی خرید خدمات درمان توسط تامین اجتماعی
همچنین محمد رجالی مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان اصفهان در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر سه بیمارستان شریعتی، غرضی و الزهرای نجفآباد تحت مالکیت سازمان تامین اجتماعی استان است و مجموعا در این سه بیمارستان 800 تخت داریم. همچنین سازمان تامین اجتماعی استان 28 درمانگاه، پلیکلینیک و کلینیک تخصصی برای خدمات درمانی سرپایی دارد و 15 درصد خدمات درمانی استان از سوی سازمان تامین اجتماعی به صورت مستقیم ارائه میشود.
رجالی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی بزرگترین خریدار درمان در کشور است، افزود: بخش دوم خدمات درمانی مدیریت درمان، شامل خرید خدمات درمانی از مراکز درمانی برای بیمهشدگان است؛ سازمان تامین اجتماعی بیشتر از هر ارگان دیگری هزینه درمان را میدهد و دومین تولید کننده درمان در کشور است.
وی تصریح کرد: در سال 1402 حدود 80 هزار نفر در مراکز بستری ما بستری شدند و 53 هزار عمل جراحی انجام شد. این تعداد جراحی با میزان سود 15 درصد در استان انجام شده و این مهم بهرهوری بالا از تختها و مدت اقامت بیماران را نشان میدهد.
مدیرکل مدیریت درمان استان اصفهان تأکید کرد: بر اساس شاخصهای بررسی کیفیت اکونومیک خدمات هر سه بیمارستان ما در نرم سه هستند و این آمار نشان میدهد که کیفیت خدمات ما در این حوزه نسبت به دیگر بیمارستانهای کشور بینظیر است.
وی ادامه داد: سال گذشته در بخش خدمات سرپایی، حدود 10 میلیون و 500 هزار خدمت سرپایی از طریق مراکز ملکی ارائه دادهایم. همچنین سال گذشته در بحث خرید خدمات درمانی غیرمستقیم، حدود 500 هزار پرونده بستری و 32 میلیون خدمت سرپایی انجام شده است.
رجالی گفت: در سال 1402 مجموعا هشت و 7 دهم همت برای درمان و خرید خدمات هزینه کردهایم که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال 1401، افزایش 63 درصدی را نشان میدهد و پیشبینی میشود که هزینههای درمان تا پایان سال 1403 بین 45 تا 50 درصد افزایش یابد و به حدود 12 همت برسد.
-
فیلم حمله شدید مجری جنجالی صداوسیما به علی دایی!
ارسال نظر