آزمایشگاه صنعت ۴.۰ با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه بهره‌برداری شد

به گزارش رکنا از اصفهان؛ آزمایشگاه صنعت ۴.۰ که با سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه افتتاح شد، پیشرفته‌ترین و به‌روزترین امکانات را در زمینه رباتیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، ساخت افزایشی، واقعیت افزوده و مجازی و کارخانه هوشمند برای دانشجویان، اساتید و فعالین زیست‌بوم فناوری و نوآوری فراهم می‌کند.

تعامل مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد در یک محیط آموزشی عملیاتی پویا برای دستیابی به راهکارهای نوآورانه مبتنی بر فناوری‌های جدید صنعت ۴.۰، فرهنگ‌سازی در بین جامعه مهندسان و متخصصان صنعت فولاد برای تسریع در به کارگیری فناوری‌های نوظهور، رشد مهارت‌ها و دانش علمی دانشجویان برای استفاده از نسل جدید صنعت و فناوری و ورود به بازار کار، آشنایی دانشجویان با مبانی و اصول تحول دیجیتال و نحوه پیاده‌سازی آن در صنایع مختلف، افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرایندهای تولید با پشتیبانی از تولید هوشمند و توسعه ارتباطات بین‌المللی و همکاری‌های صنعتی از اهداف راه‌اندازی این آزمایشگاه است.

این آزمایشگاه در فضایی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع شامل دو سالن مرکز رباتیک صنعت۴.۰ و یک فضای زیرساختی با واقعیت افزوده و تجهیزات مکانیکی است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آئین افتتاح آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: قطعاً رسیدن به اهداف مسیر پیشرفت اقتصادی کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلند مدت است و نگاه عمیق را می‌طلبد و داشتن استراتژی مدون در این زمینه ضروری است و این روند به صورت اتفاقی روی نمی‌دهد و در هیچ کجای دنیا این اتفاق نیفتاده است.

وی افزود: یک نظریه مطرح می‌کند که بنگاه‌های بزرگ و مراکز علمی دانشگاهی متولی اصلی خلق مسیرهای جدید برای توسعه اقتصادی هستند، این نظریه دو برداشت متفاوت از مفهوم نوآوری را مطرح می کند؛ یکی از این برداشت‌ها مسیری است که نوآوری را در توانمندی فناوری صنعت می‌بیند و دیگری مسیری است که در بخش علم و تحقیقات دانشگاهی، به دنبال نوآوری است. سپس نتیجه‌گیری می‌کند در کشورهایی که مسیر دوم را صرفاً پیگیری کردند، شاهد جامعه علمی هستیم اما جامعه ای علمی که به دور از واقعیت است!

فولاد2تمرکز بر مهندسی معکوس سرعت حرکت را کاهش می‌دهد

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: در مقابل کشورهایی که مسیر فناورانه صنعتی را اولویت قرار دادند و به تعبیری سیاست فناوری را بر سیاست علمی اولویت دادند. این‌ها کشورهایی هستند که در کنار جذب فناوری خارجی، سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در حوزه تحقیق و توسعه کرده اند و تقاضای زیادی از طریق بخش صنعت به ویژه بنگاه‌های بزرگ به سمت دانشگاه‌ها سوق داده شده است؛ این همان مسیری است که امروز ما در جایی مانند فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت بزرگ و یا بزرگترین صنعت کشور دنبال می‌کنیم. بر اساس این نظریه دولت ها باید برای نوآوری و فناوری‌های جدید ایجاد توانمندی کنند و مشوق های لازم را در نظر بگیرند.

طیب نیا تصریح کرد: نسخه رشد اقتصاد، ترکیبی از بنگاه‌های کوچک و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی است که رشد بنگاه‌های بزرگ با حمایت از بنگاه‌های کوچک و شرکت‌های دانش بنیان به وجود می‌آید. بنگاه‌های کوچک ضعیف هستند و  سرمایه‌گذاری هایی که می‌شود عقیم می‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: مادامی که نگاهمان صرفا مهندسی معکوس باشد همواره پیرو هستیم و نمی‌توانیم با سرعت حرکت کنیم. سرعت رشد شرکت‌های بزرگ امروز به شدت بالا است و ما هرچه به مهندسی معکوس سرعت دهیم نمی‌توانیم به آنها برسیم، بلکه باید نگاه رو به جلو و به آینده داشته باشیم و یکی از مسیرهایی که باید طی کنیم ورود به حوزه صنعت ۴.۰ و تحول دیجیتال است.

لزوم نگاه ویژه به حوزه تحقیق و توسعه

مدیرعامل فولاد مبارکه اضافه کرد: بر این اساس اگر بتوانیم بر مبنای صنعت ۴.۰ و همکاری دانشگاه‌ها، بنگاه‌های کوچک و فناور و دانش بنیان را راه بیندازیم و راه میانبر برای صنعت بزرگی مانند فولاد مبارکه ایجاد کنیم، می‌توانیم رشد خوب و جهش اقتصادی را رقم بزنیم. در فولاد مبارکه طی چند سال اخیر در صنعت ۴.۰ اقدامات خوبی شروع شده و به نظر می‌رسد یکی از راهکارهای بقا و ایجاد مزیت رقابتی برای صنعت فولاد در کشورمان که رتبه دهم تولید فولاد در دنیا را از آن خود کرده است، همین اصل است.

وی تاکید کرد: رقبای ما با سرعت در حوزه تحقیق و توسعه در حال حرکت هستند، امروز شرکت‌های برتر فولادی حداقل ۳ الی ۴ درصد درآمدهای خود را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند و متاسفانه ما با این شرایط فاصله بسیاری داریم. هر چند می‌توان با جرأت گفت فولاد مبارکه از همه صنایع دیگر کشور در این زمینه جلوتر است اما بازهم با شرکت‌های برتر در دنیا فاصله زیادی دارد.

هوش مصنوعی، کلید ارتقاء رقابت‌پذیری و پایداری در صنعت استان و کشور است

همچنین مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان با اظهار به اینکه پیوند دانشگاه صنعتی اصفهان با فولاد مبارکه در حوزه هوش مصنوعی یکی از اقدامات مبارک و سازنده در ارائه راهکار برای چالش‌های صنعتی است بیان داشت: این دانشگاه همواره با صنایع مادر استان مانند فولاد مبارکه ارتباط تنگاتنگی در جهت حل مشکلات صنعتی، کشاورزی و بهداشتی داشته است.

جمالی‌نژاد مطرح کرد: سه قطب گردشگری، انرژی و هوش مصنوعی در استانداری تشکیل شده است که راه‌اندازی آزمایشگاه صنعت ۴.۰ کشور با به‌کارگیری فناوری‌های نوین در جهت افزایش کارآمدی و رفع نیازهای موجود و اعتلای جایگاه کشور در منطقه منجر به تحقق اهداف این سه قطب خواهد شد.

وی تصریح کرد: آزمایشگاه صنعت ۴.۰ از طریق تعامل مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد مبارکه در زمینه آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی، پشتیبانی از پژوهش‌های تحقیقاتی دانشجویان و اساتید و فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم برای تبدیل ایده‌ها به محصولات تجاری به حل مشکلات استانی کمک می‌کند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه از آزمایشگاه صنعت ۴.۰ انتظار می‌رود که با ورود به حوزهٔ هوش مصنوعی مدل موفقی را به کشور ارائه دهد گفت: فولاد مبارکه با فراهم‌کردن زمینه هوش مصنوعی و بادعوت از صنایع کوچک در این عرصه پیشران باشد.

وبگردی