عوارض کاشت مو برای زنان

به گزارش رکنا، کاشت مو عوارضی مانند درد و خونریزی، عفونت، جای زخم و اسکار و غیره دارد. اکثر عوارض جانبی قابل پیشگیری و یا موقتی هستند و در صورت بروز به‌راحتی درمان می‌شوند. انتخاب جراح خوب و رعایت مراقبت‌های لازم بعد از عمل شانس ایجاد عوارض را بسیار کاهش می‌دهد. بسیاری از افراد به خصوص مردان برای جبران ریزش مو و طاسی از انواع روش‌های کاشت مو استفاده می‌کنند. در عمل کاشت مو، جراح فولیکول‌های مو را بخشی از سر یا بدن به قسمتی که طاسی در آن رخ داده است، منتقل می‌کند. هرچند کاشت مو عمل ساده‌ای به نطر می‌رسد، اما مانند هر جراحی دیگری عوارضی هم دارد. آیا با عوارض کاشت مو آشنا هستید؟ کاشت مو درد دارد؟ بعد از کاشت هم با ریزش مو مواجه می‌شویم؟

عوارض بعد از کاشت موی سر

هرچند علل ریزش مو بسیار متنوع است، اما بسیاری از افرادی که برای کاشت مو مراجعه می‌کنند یا مشکل طاسی یا آلوپسی مواجه هستند. آلوپسی یک بیماری خود ایمنی است که وابسته به سن نیست. این اتفاق ممکن است برای هر کسی و مهمتر از آن در هر سنی اتفاق بیفتد. طاسی یکی از مهمترین علل ریزش مو در مردان و همچنین یکی از علل ریزش مو در زنان است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی رخ دهد.

سال‌هاست که کاشت مو به مردان و زنان کمک می‌کند تا ظاهر جدیدی به دست بیاورند. کاشت مو در مقایسه با سایر روش‌های جراحی زیبایی، عوارض کمی دارد، اما در صورت عدم توجه کافی می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. طیف وسیعی از عوارض احتمالی کاشت مو وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

۱. درد یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو

درد بعد از عمل در اکثر بیماران پس از جراحی کاشت مو ایجاد می‌شود. این درد به ویژه در کاشت مو به روش FUT (پیوند واحد فولیکولی) بیشتر است. در این نوع جراحی، از روش برداشت نواری استفاده می‌شود. برداشت نواری احتمال آسیب رسیدن به اعصاب محیطی را افزایش می‌دهد. از این رو، درد بعد عمل کاشت مو به این شیوه، بیشتر از سایر روش‌ها است.

در روش FUE (استخراج واحد فولیکولی)، به طور متوسط ​​۳۰۰۰ واحد مو در طول ۶ تا ۸ ساعت برداشته شده و پیوند داده می‌شوند. درد عضلانی بسته به وضعیت دراز کشیدن در این دوره ممکن است رخ دهد. برای پیشگیری و کاهش درد باید استراحت‌های کوچکی در طول فرآیند صورت گیرد. همچنین برای کاهش درد، پزشک می‌تواند از مسکن استفاده کند. برای کاهش عوارض بعد از کاشت مو، پزشکان معمولا داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی را تجویز می‌کنند.

۲. اِدم یا تورم، شایع ترین عارضه کاشت مو

ادم (تورم) بعد از عمل شایع‌ترین عارضه کاشت مو است. میانگین بروز ادم بعد از عمل کاشت مو از ۴۰ تا ۵۰ درصد متغیر است. ادم می‌تواند به دلیل بیهوشی و تروما در طول عمل ایجاد شود. تورم بافت در زمان جراحی شروع می‌شود، اما ۳ تا ۵ روز بعد عمل کاشت مو خود را نشان می‌دهد. گاهی اوقات، مایع ادماتوز به داخل بافت‌های اطراف چشمی حرکت می‌کند و باعث خون مردگی دور چشم می‌شود. همچنین در برخی موارد این ادم به حدی شدید است که بیمار نمی‌تواند چشمان خود را باز کند.

برای پیشگیری و به حداقل رساندن تورم، بیماران باید بعد از عمل به شکل خاصی دراز بکشند و بخوابند. استفاده از ماساژ، کمپرس سرد، استروئیدهای سیستمیک، استروئیدهای نفوذی و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی می‌تواند ادم را کاهش دهد.

تورم بعد از کاشت مو شایع‌ترین عارضه کاشت مو است که در نیمی از افراد مشاهده می‌شود.

۳. خونریزی یکی دیگر از عوارض کاشت مو

پوست سر، چه دارای مو باشد یا طاس، عروق خون فراوانی دارد، اما میزان خونریزی به طرز شگفت‌آوری کم است. در موارد کمتر شایع، پس از خروج بیمار از کلینیک، خونریزی رخ می‌دهد. اعمال فشار به مدت ۱۵ دقیقه با گاز تمیز برای کاهش خونریزی بسیار موثر است.

در طی ارزیابی قبل از عمل، بیمار باید از نظر داشتن اختلال خونریزی و انعقاد خون، مصرف آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ویتامین E، الکل، استروئیدهای آنابولیک یا سایر عوامل ضد انعقاد بررسی شود. استفاده از ماینوکسیدیل موضعی و سیگار کشیدن باید حداقل ۲ هفته قبل از جراحی قطع شود. خونریزی حین عمل در محل گیرنده غیرمعمول نیست و معمولاً می‌تواند با تزریق محلول‌های متورم‌کننده حاوی اپی نفرین به حداقل برسد.

۴. عدم تقارن در کاشت مو

طراحی دقیق و علامت‌گذاری ناحیه گیرنده، خطر عدم تقارن را به حداقل می‌رساند. علل اصلی عدم تقارن کاشت مو عبارتند از:

    طراحی خط موی جلوی کاذب

    اختلاف چگالی بین فرکانس راست و چپ

    تغییر شکل قبلی سر.

پزشکان همیشه باید قبل از کاشت مو علائم طراحی خود را در آینه، از پشت سر و در سطح چشم بیمار بررسی کنند و تایید او را نیز دریافت کنند.

خط کاشت نامتقارن از عوارض کاشت مودر صورتی که پزشک خط کاذب جلوی مو را به درستی طراحی نکند، عدم خط تقارن رخ می‌دهد.

۵. فولیکولیت از عوارض کاشت مو

فولیکولیت اصطلاحی است که برای توصیف التهاب فولیکول مو در پاسخ به عفونت، آسیب فیزیکی یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی استفاده می‌شود. میزان بروز فولیکولیت پس از عمل در کاشت مو از ۱.۱ تا ۲۰ درصد متغیر است و شدت آن از التهاب خفیف و سطحی همراه با اریتم خفیف و جوش‌های پراکنده متغیر است. عفونت می‌تواند در ناحیه گیرنده یا اهدا کننده رخ دهد. درمان فولیکولیت به علت ایجاد آن بستگی دارد. هنگامی که یک فولیکولیت خفیف ۲ تا ۳ ماه پس از عمل شروع می‌شود، رشد مو علت احتمالی آن است. در چنین مواردی، درمان اولیه شامل کمپرس گرم به مدت ۱۵ دقیقه، سه بار در روز، و یک پماد آنتی بیوتیکی موضعی مانند موپیروسین است.

۶. پوسته پوسته شدن از معایب کاشت مو

پوسته پوسته شدن روی سطح اپیدرم خشک مو معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از کاشت مو رخ می دهد. پو‌سته پوسته شدن به طور متوسط ​​پس از ۷ تا ۱۰ روز ناپدید می‌شود.

پوسته‌ها بر بقای پیوند یا روند بهبود تأثیر نمی‌گذارند مگر اینکه برای مدت طولانی باقی بمانند. شما می‌توانید بعد از گذشت ۴۸ ساعت از عمل کاشت مو، با شستشوی اولیه این پوسته‌ها را از بین ببرید. همچنین استفاده از یک مرطوب کننده، حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از شستشو، کمک‌کننده خواهد بود. اگر بعد از گذشت ۹ تا ۱۰ روز بعد از عمل، پوسته‌ها همچنان وجود داشته باشند، باید از کمپرس مرطوب یا بخار استفاده کنید.

۷. جای زخم قابل مشاهده

جای زخم نیز در لیست عوارض کاشت مو قرار دارد. تعداد کمی از موارد پیوندی وجود دارد که در آن افراد بیشتر از دیگران مستعد ایجاد اسکار هستند. جای زخم به ویژه در مواردی که بیماران روش کاشت موی نواری را انتخاب کردند، شایع است. با درمان مناسب پزشکی، این یکی از عوارض کاشت مو است که به راحتی قابل درمان است.

اسکار (جای زخم) قابل مشاهده در ناحیه اهداکننده (معمولا پشت سر) شایع‌ترین عارضه‌ای است که بیمار در برخی از روش‌های کاشت مو با آن مواجه می‌شود. کاشت مو با FUT می‌تواند اسکار خطی را در ناحیه اهداکننده ایجاد کند. اسکار در روش FUE نیز ممکن است رخ دهد. این عارضه زمانی که پانچ به صورت مکرر وارد می‌شود، ایجاد می‌شود.

جای زخم از عوارض اصلی کاشت مواستفاده نادرست از بانک مو، ممکن است باعث ایجاد جای زخم شود.

۸. جابجایی پیوند

جابجایی گرافت (بانک مو) معمولاً در ۳ روز اولیه پس از عمل کاشت مو اتفاق می‌افتد. ضربه مستقیم علت اصلی جابجایی پیوند است. پیوندها برای مدت طولانی در محیط خارجی زنده نمی‌مانند. هنگامی که تروما یا دلایل مشابه رخ می‌دهد، جابجایی پیوند باید در سریع‌ترین زمان ممکن جایگزین شود. بیماران می‌توانند جابجایی پیوند را برای مدت کوتاهی در محلول لنز، سالین یا مایع شور ذخیره کنند و در نتیجه از خشک شدن پیوندها جلوگیری کنند.

۹. سکسکه از عوارض کاشت مو

سکسکه یکی از عوارض کاشت مو است که کمتر شایع است. بروز سکسکه در ۴ درصد از موارد کاشت مو گزارش شده است. سکسکه در حین عمل یا مدت کوتاهی پس از عمل مشاهده می‌شود. این عارضه معمولاً در صورت عدم درمان، ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد. آنها همچنین می‌توانند از آسپیراسیون هوای بیش از حد در نتیجه تحریک حرکات عضلانی دیافراگم توسط بیماران هیجان‌زده ایجاد شوند.

۱۰. ریزش موی افلوویوم (شوک بعد از عمل کاشت مو)

ریزش موی بیش از حد موهای غیرپیوندی در ناحیه گیرنده را ریزش شوک یا افلوویوم می‌نامند. افلوویوم می‌تواند آناژن یا تلوژن باشد. افلوویوم معمولا پس از ۳ تا ۴ هفته پس از پیوند رخ می‌دهد. این افلوویوم می‌تواند به دلیل ضربه مستقیم به فولیکول‌های موی موجود در حین ایجاد شکاف، ادم بیش از حد و ضربه عروقی در حین ایجاد شکاف باشد. نقش آدرنالین در افلوویوم مشخص نیست. استفاده از محلول ماینوکسیدیل به رشد مجدد موها کمک می‌کند اما بدون مصرف این دارو پس از ۳ تا ۴ ماه موها دوباره رشد می‌کنند. در این مورد باید به بیمار مشاوره داده شود و بیماران باید قبل از کاشت مو در مورد احتمال افلوویوم آگاه شوند. موهای کاشته‌شده معمولاً در عرض ۳ تا ۴ هفته پس از کاشت می‌ریزند. این آناژن افلوویوم به دلیل قطع حاد تغذیه عروقی در طول فرآیند پیوند فولیکول‌های موی اهداکننده است.

۱۱. افلوویوم مو اهداکننده

افلوویوم مو یک اتفاق نسبتاً رایج در ناحیه گیرنده، به ویژه در زنان است، در حالی که در ناحیه اهداکننده، به طور قابل توجهی کمتر شایع است. این عوارض کاشت مو معمولاً در عرض ۶ هفته پس از جراحی به صورت ریزش موی موقت در امتداد حاشیه‌های تحتانی و فوقانی زخم‌های خطی ایجاد می‌شود. همچنین افلوویوم مو می‌تواند به صورت ریزش موی منتشر در در جراحی کاشت FUE  ظاهر شود.

به احتمال زیاد، این عارضه در پاسخ به قطع جریان خون به وجود می‌آید. به بیماران باید اطمینان داد که این مشکل به طور خود به خود در عرض ۳ تا ۴ ماه برطرف می‌شود، اما ماینوکسیدیل می‌تواند رشد مجدد مو را تسریع کند.

    ریزش موهای عادی فرد هم در هر دو ناحیه گیرنده و اهداکننده حدود ۴ تا ۶ هفته بعد از جراحی ممکن است دیده شود و معمولا در ۳ تا ۴ ماه آینده خود درمان می‌شود.

۱۲. خارش از عوارض کاشت مو

گاهی خارش پس از کاشت مو در ناحیه اهداکننده و گیرنده مشاهده می‌شود. روند بهبود زخم ممکن است علت اصلی این مشکل باشد. دلایل دیگر ممکن است استفاده از ماینوکسیدیل پس از کاشت مو باشد. بسته به دفعات استفاده و غلظت، ماینوکسیدیل می‌تواند باعث تحریک پوست سر شود. استروئیدها یا آنتی‌هیستامین‌های موضعی برای درمان بسیاری از بیماران توصیه می‌شود.

۱۳. بی حسی پوست سر بعد از کاشت مو

از دست دادن موقت حس همیشه در ناحیه اهداکننده و گیرنده به صورت موقتی رخ می‌دهد. این بی‌حسی نتیجه‌ی قطع شدن اعصاب توسط پانچ است. بیماران معمولا متوجه این موضوع می‌شوند، اما به ندرت از آن شکایت می‌کنند. این مشکل در یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه پس از تکمیل عمل برطرف می‌شود.

۱۴. اسکار یا کلوئید هیپرتروفیک

اسکار کلوئید و هیپرتروفیک در عوارض کاشت مو نادر است. بروز اسکار کلوئیدی و هیپرتروفیک تنها در ۰.۱ درصد از موارد کاشت مو گزارش شده است. این عوارض نشان‌دهنده یک پاسخ غیر طبیعی به آسیب پوستی هستند که با رسوب کلاژن زیاد مشخص می‌شوند. کلوئید اسکار معمولا ماه‌ها یا سال‌ها پس از جراحی ایجاد می‌شود و به طور نامحدود ادامه می‌یابد. افراد با سابقه اسکار کلوئید کاندید جراحی کاشت مو نیستند. کسانی که به دلیل قومیت و سن در معرض خطر ابتلا به کلوئید هستند، یا دارای سابقه شخصی اسکار هیپرتروفیک هستند، باید از پتانسیل ایجاد اسکار غیرطبیعی مطلع شوند.

زخم کلوئیدی از عوارض کاشت مویکی از عوارض کاشت مو ایجاد زخم‌های کلوئیدی و هایپرتروفیک در محل اهداکننده است.

۱۵. فیستول شریانی وریدی

فیستول شریانی وریدی از عوارض نادر پیوند مو با پانچ است. این عارضه پس از کاشت مو با پانچ بزرگ به ویژه در ناحیه تمپورال در دهه ۱۹۷۰ مشاهده شد.

بسیاری از بیماران ممکن است همراه با فیستول شریانی وریدی متوجه یک توده زیر جلدی ضربان‌دار همراه با هیجان و علائمی مانند درد یا سردرد شوند. برای تشخیص و ارزیابی کامل این بیماری آنژیوگرافی لازم است.

یافته‌های بالینی نشان می‌دهد این عارضه‌ی ناشی از کاشت مو معمولاً در عرض ۶ ماه خودبه‌خود برطرف می‌شوند، اما اگر جراح نگران پارگی عروق یا ظاهر زیبایی باشد، می‌تواند رگ‌های سطحی را ببندد.

۱۶. عفونت بعد از عمل کاشت مو

عفونت پوست سر بسیار نادر است. عفونت‌های جدی در کمتر از ۱٪ موارد رخ می‌دهد و معمولاً با بهداشت ضعیف، تشکیل بیش از حد پوسته‌پوسته یا عوامل خطر پزشکی قبلی موجود همراه است. اقدامات متعددی برای پیشگیری و کنترل عفونت پس از کاشت مو وجود دارد، مانند:

    اتاق عمل تمیز و ضدعفونی‌شده

    استفاده از مواد استریل

    آسپسی ناحیه اهداکننده

    استفاده از ابزار یک‌بار مصرف

    تجویز از آنتی‌بیوتیک.

عفونت بعد از کاشت موعفونت یکی از عوارض جانبی نادر کاشت مو است.

۱۷. ظاهر سنگفرشی

ظاهر سنگفرش زمانی اتفاق می‌افتد که واحدهای فولیکولی در سوراخ یا شکاف‌هایی که خیلی کوچک هستند، در عمق نامناسب کاشته می‌شوند.

۱۸. غش کردن

گاهی اوقات، بیماران بسیار عصبی در طول عمل غش می‌کنند یا احساس ضعف می‌کنند، اما این امر را می‌توان با اقدامات ساده‌ای مانند پایین آوردن سر بین زانوها یا خواباندن بیمار در وضعیت مستعد کنترل کرد.

۱۹. تغییر رنگدانه پوست از عوارض کاشت مو

تغییرات رنگدانه‌ای پوست ممکن است پس از کاشت مو ظاهر شوند. این عارضه در اسکارهای FUE بیشتر از اسکار برداشتن نوار (FUT) دیده می‌شود. کیفیت خوب کار، پانچ تیز، و اجتناب از برداشت بیش از حد گرافت‌ها می‌تواند بروز هیپرپیگمانتاسیون اسکارها را کاهش دهد.

ناحیه کاشته‌شده نباید حداقل تا ۱ ماه پس از کاشت مو در معرض نور خورشید قرار گیرد. برای پیشگیری از این عوارض بعد از کاشت مو کلاه (مردانه) یا روسری (برای خانم‌ها) توصیه می‌شود.

۲۰. نکروز بعد از عمل کاشت مو

نکروز ناحیه گیرنده یک عارضه نادر اما خطرناک است. این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که تعداد زیادی از گرافت‌های گیرنده برای کاشت استفاده می‌شود. وقتی گرافت‌های زیادی کاشته شود، عروق پوست سر در نتیجه شکافتن متراکم پوست گیرنده در ناحیه بزرگی دچار زخم می‌شود. طبق گفته intechopen، عوامل زیر احتمال ایجاد نکروز پوست را افزایش می‌دهند:

    فاکتورهای مربوط به بیمار: سیگار کشیدن، آسیب پوستی آتروفیک، دیابت شیرین، اسکار در محل گیرنده یا سابقه جراحی پوست سر.

    عوامل فنی: بسته بندی متراکم، ایجاد دهانه‌های بزرگ، استفاده از محلول‌های بی‌حس‌کننده یا متورم‌کننده با غلظت بالای اپی نفرین و برش‌های عمیق گیرنده.

درمان نکروز ناحیه گیرنده مرکزی روی ازبین‌بردن بافت مرده زخم و پرورش یک پایه زخم زنده متمرکز است. برای درمان این عوارض کاشت مو استفاده از پماد موپیروسین دو بار در روز توصیه می‌شود. گاهی اوقات و در مواردی که با نکروز وسیع مواجه هستیم، ممکن است برای ترمیم نیاز به انبساط پوست سر باشد. در درمان نکروز بافت، کاشت مو را می‌توان پس از بهبودی نکروز بافتی انجام داد.

۲۱. کیست های زیر پوستی

کیست‌ها برآمدگی‌هایی به اندازه جوش هستند که به ندرت بدخیم می‌شوند. کیست نیز یکی از عوارض جانبی اصلی کاشت مو است. اگر بیمار به دلیل فشار دادن فولیکول‌های مو به عمق لایه‌ها، آسیب به پوست سر را تجربه کرده باشد، ممکن است از تشکیل کیست رنج ببرد. کیست‌ها به راحتی قابل درمان هستند، اما برای این کار فرد باید به دنبال مشاوره پزشکی مناسب برای کیست باشد.

کیست موی زیر پوستی در کاشت موکیست‌های زیرپوستی سر به ندرت بدخیم می‌شوند و می‌توان آنها را به راحتی درمان کرد.

۲۲. تُنُک شدن مو

نازک شدن و تنک شدن مو دوباره یکی از عوارض جانبی نسبتاً رایج کاشت مو است. این پدیده در ترکیب با ریزش مو می‌تواند بلافاصله پس از یک جراحی موفقیت آمیز رخ دهد.

۲۳. شوک آنافیلاکسی

هر بیماری که ورم زودهنگام روی صورت با یا بدون کهیر ایجاد می‌کند باید از نظر واکنش آلرژیک تحت نظر گرفته شود. ممکن است مشکل در تنفس و افت فشار خون وجود داشته باشد. داروهای رایج مورد استفاده در دوره بعد از عمل کاشت مو که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند عبارتند از آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، پوویدون ید، عوامل مسدود کننده عصبی عضلانی و غیره. واکنش‌های آلرژیک به بی حس کننده‌های موضعی بسیار نادر است. آنتی هیستامین‌ها داروی انتخابی در کهیر حاد هستند. با این حال، آنها نسبتا کند عمل می‌کنند. اثر ضد التهابی استروئیدها به تسکین سریعتر علائم کمک می‌کند.

۲۴. آسیب به ناحیه اهداکننده در اثر برداشت بیش از حد گرافت ها

در صورتی که پزشک تارهای زیادی را از بانک مو بردارد، ممکن است موها به طور دائمی دچار آسیب شوند. و همچنین ممکن است موها کم پشت شوند و به صورت سکه‌ای بریزند. برای پیشگیری از این عارضه، توصیه می‌شود به هیچ عنوان بیش از یک چهارم فولیکول‌های موجود در بانک مو برداشت نشود.

عوارض کاشت مو به روش FUT چیست؟

طبق گفته ncbi.nlm.nih، عوارض کاشت مو به شیوه FUT عبارت‌اند از:

    خون ریزی

    فولیکولیت

    عفونت

    شکستگی یا نکروز زخم

    بی حسی

    درد مداوم

    درد بعد از عمل

    اکستروژن بخیه

    اسکار کلوئید و هیپرتروفیک

    افلوویوم مو اهدا کننده

    سکسکه

    فیستول شریانی وریدی.

عوارض کاشت مو به شیوه FUE چیست؟

عوارض بعد از کاشت مو به شیوه FUE به شرح زیر است:

    تهی شدن محل اهدا (ظاهر پروانه خورده)

    هیپرپیگمانتاسیون (جای زخم با نقطه)

    افلوویوم حاد

    پیوندهای مدفون

    اسکار کلوئید و هیپرتروفیک

    کیست اپیتلیال

    نکروز

    برداشت بیش از حد

    بی حسی و درد مداوم

    برداشت پیوند در خارج از منطقه امن.

عوارض جانبی کاشت مو به روش fue و futبه خاطر تفاوت‌های روش FUE و FUT ممکن است با عوارض جانبی متفاوتی مواجه شویم.

عوارض ناحیه گیرنده چیست؟

عوارض ناحیه گیرنده بعد از عمل کاشت مو عبارت‌اند از:

    خط موی ضعیف

    ظاهر غیر طبیعی با چگالی کم

    ادم ناحیه گیرنده

    نکروز

    فولیکولیت

    کیست

عوارض زودهنگام و عوارض دیرهنگام کاشت مو چیست؟

عوارض زودهنگام کاشت مو عبارت‌اند از:

    درد

    خارش

    خونریزی

    ورم

    بی حسی

    عفونت

عوارض دیر هنگام کاشت مو به شرح زیر است:

    ریزش مو

    التهاب فولیکول (فولیکولیت)

    باقی ماندن جای زخم.

نحوه خوابیدن بعد از کاشت موبعد از کاشت مو تا مدتی باید به نحوه خوابیدن دقت کنید.

روش‌ های پیشگیری از عوارض بعد از کاشت مو چیست؟

در واقع راه پیشگیری خاصی برای جلوگیری از عوارض بعد از کاشت مو وجود ندارد و فقط شما باید مراقبت‌های لازم مو بعد از این جراحی را انجام دهید. برای مثال:

    رانندگی : گاهی اوقات، ترمیم مو تحت آرامبخشی قوی انجام می‌شود. اگر به شما داروی آرامبخش داد‌ اند، تا ۲۴ ساعت آینده نباید رانندگی کنید.

    حالت خوابیدن: برای کاهش خطر تورم، ضروری است که در هفت روز اول پس از درمان با سر بالا بخوابید.

    استفاده از کمپرس یخ: کلید درمان آسیب‌های تورم استراحت، یخ، فشرده‌سازی و بالا بردن ارتفاع است. اگر دچار تورم شدید، اکیدا توصیه می‌کنیم که یخ را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درست بالای ابروهای خود قرار دهید. این یک اقدام پیشگیرانه عالی نیز هست.

    شستشوی مو: در ۴۸ ساعت اول پس از عمل کاشت مو، موهای خود را نشویید. در روز سوم پس از درمان، می‌توانید موهای خود را به آرامی بشویید. تا روز پنجم پس از درمان، موهای خود را با شدت نشویید. همچنین، جریان آب را مستقیماً روی پوست سر خود پخش نکنید. در عوض، از یک فنجان برای شستشوی سر خود استفاده کنید. اگر از خارش رنج می‌برید، می توانید به آرامی یک نرم‌کننده به پوست سر خود بزنید.

    رنگ کردن موها: شما نمی‌توانید تا یک ماه بعد از کاشت مو، موهای خود را رنگ کنید. اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید چهار هفته بدون رنگ کردن موهایتان سر کنید، قبل از کاشت با مشورت پزشک موهایتان را رنگ کنید. هیچ عارضه جانبی منفی در رابطه با رنگ کردن موهای شما کمی قبل از عمل کاشت مو وجود ندارد، اما پس از آن، مواد شیمیایی خشن موجود در رنگ مو می‌تواند موفقیت فولیکول‌های کاشته شده را به خطر بیندازد.

    نوشیدن آب: همه ما می‌دانیم که آب برای زندگی بسیار مهم است، اما همه نمی‌دانند که هیدراتاسیون قبل و بعد از پیوند شما بسیار مهم است. هرچه هیدراته‌تر باشید، راحت‌تر خواهید بود و سریع تر بهبود خواهید یافت. همچنین عوارض بعد از کاشت کمتری را تجربه خواهید کرد.

    ریزش مو بعد از کاشت: بسیاری از مردم فکر می‌کنند که موهایشان بعد از عمل کاشت مو نمی‌ریزد، اما این یک بخش کاملا طبیعی و سالم از چرخه رشد طبیعی موهای شما است. تقریباً ۱۰ تا ۱۵ درصد از موهای شما در هر زمان در مرحله ریزش مو هستند. اگر در دو تا چهار هفته اول پس از درمان متوجه ریزش شدید، اصلا نترسید! چرا که فولیکول‌های شما آسیب نمی‌بینند. در عرض سه ماه، موهای جدید از آن فولیکول‌ها قوی‌تر، سالم‌تر و ضخیم‌تر از همیشه رشد خواهند کرد.

    روی شکم نخوابید: بسیاری از ما شب‌ها روی شکم می‌خوابیم یا می‌چرخیم. با این حال، باید در هفته اول پس از درمان مراقب باشید که روی شکم یا پهلو نخوابید یا خط موی جدید خود را به بالش نکشید. این کار ممکن است باعث ریزش موها شود.

شما می‌توانید با در پیش گرفتن مراقبت‌های بالا احتمال بروز عوارض بعد از کاشت مو را به حداقل برسانید.

آیا باید از کاشت مو به دلیل عوارض خودداری کنیم؟

روش کاشت مو یک گزینه ایمن و محبوب برای افراد دارای خط موی در حال کاهش است. اما آیا شما کاندیدای کاشت مو خوبی هستید؟ چه عواملی ممکن است شما را از انجام این عمل باز دارد؟ آیا باید به خاطر عوارض جانبی احتمالی از انجام کاشت مو صرف نظر کنیم؟

پیشنهاد ما این است که قبل از اینکه به سراغ روش‌های تهاجمی مانند کاشت مو بروید، در روتین مراقب از مو دقت بیشتری داشته باشید و روش‌های دیگر درمان ریزش مو را امتحان کنید. روش‌های زیادی برای درمان ریزش مو در زنان و درمان ریزش مو در مردان وجود دارد که با عوارض کمتر این عارضه را درمان می‌کند. اما اگر این روش‌ها را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید و پیشنهاد پزشک برای شما کاشت مو بود، از کاشت مو نترسید. عوارض کاشت مو حتمی نیستند و در همه افراد اتفاق نمی‌افتند.

به طور کلی افراد زیر برای کاشت مو مناسب نیستند:

    بیمارانی که در حال حاضر موهای بسیار کمتری روی پوست سر دارند و در نتیجه موهای بسیار کمتری قابل برداشت است.

    افرادی که مستعد ایجاد زخم‌های کلوئیدی هستند یا سابقه ان را دارند.

    افرادی که به خاطر شیمی‌درمانی موهای خود را از دست داده‌اند.

چه زمان برای عوارض کاشت مو به پزشک مراجعه کنیم؟

هر گاه بعد از عمل متوجه علائم و تغییراتی در پوست سر یا موهای خود شدید، باید به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید. هر گونه کوتاهی در این زمینه می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به وجود بیاورد.

شما می‌توانید از طریق دکترتو با بهترین متخصص پوست و مو مشاوره تلفنی یا آنلاین داشته باشید و از آنها اطلاعات کافی را دریافت نمایید. همچنین در صورت نیاز می‌توانید از بخش نوبت مطب، وقت ملاقات حضوری تنظیم کنید.

سوالات متداول شما

کاشت مو یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی است که در صورت انجام نادرست آن عوارض زیادی را به دنبال دارد. در ادامه سؤالات متداول شما در رابطه با عوارض کاشت مو را بررسی خواهیم کرد. اگر سؤالی دارید که در این مطلب پاسخی برای آن پیدا نکرده‌اید، لطفا سؤال خود را در انتهای این مطلب برای ما کامنت کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت به آن پاسخ دهند.

عوارض سیگار کشیدن بعد از کاشت مو چیست؟

سیگار کشیدن بعد از کاشت مو بر گردش خون تاثیر منفی می‌گذارد و از دریافت اکسیژن کافی فولیکول‌های مو جلوگیری می‌کند و در نتیجه باعث مرگ آنها می‌شود . این به این دلیل است که نیکوتین رگ‌های خونی شما را منقبض می‌کند و مونوکسید کربن علاوه بر این توانایی خون برای حمل اکسیژن را کاهش می‌دهد.

خالی شدن بانک مو از عوارض کاشت مو است؟

در صورتی که بیش از حد گرافت برداشت شود، ممکن است بانک مو شروع به خالی شدن کند. بنابراین خالی شدن بانک مو می‌تواند از عوارض بعد از کاشت مو باشد.

عوارض کاشت موی بد چیست؟

در صورتی که پیوند موی شما به درستی و توسط متخصص مجرب صورت نگیرد، احتمال بروز عوارض بسیار افزایش پیدا می‌کند. ایجاد بافت اسکار که از بین نمی‌رود یکی از این عوارض است.

نحوه خوابیدن بعد از کاشت مو چگونه است؟

حداقل یک هفته پس از جراحی، در حالی که سر و پشت خود کمی بالاتر است، ترجیحاً روی مبل تک نفره بخوابید. سه تا چهار شب اول بیشترین خطر ورم را دارد. خوابیدن در حالت مرتفع تورم پوست سر و پیشانی شما را تحت کنترل نگه می‌دارد و بهبود را تسریع می‌کند. اگر به پشت دراز کشیده‌اید، سر خود را روی یک بالش نرم قرار دهید و از پرت کردن یا چرخاندن خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند پیوندهای شما را از بین ببرد. اگر عادت به خوابیدن روی شکم دارید، برای جلوگیری از تورم بعد از عمل از انجام این کار خودداری کنید.

چند روز بعد از کاشت می‌توانیم موهای خود را به صورت طبیعی بشوییم؟

حداقل تا دو روز بعد از کاشت مو نمی‌توانید به هیچ عنوان موهای خود را بشویید. در روز سوم پس از درمان، باید با استفاده از سرم یا فنجان موهای خود را به آرامی بشویید. بعد از گذشت پنج روز شما می‌توانید به صورت طبیعی موهای خود را بشویید، اما همچنان نباید به موهای خود فشار بیاورید.تا دو روز بعد از کاشت موهای خود را نشویید

عفونت پوست سر از عوارض کاشت مو است؟

بله. در صورتی که مراحل ضدعفونی کردن در هنگام عمل و بعد از عمل به درستی انجام نشود، ممکن است پوست سر دچار عفونت شود.

نشانه‌های عفونت بعد از کاشت مو چیست؟

علائم عفونت کاشت مو می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱. آبسه پر از چرک

۲. ترشح چرک

۳. قرمزی یا تغییر رنگ

۴. ورم

۵. درد

۶. خارش

۷. سوزش

۸. خون ریزی

۹. احساس گرما در محل عمل.

خارش از عوارض کاشت مو است؟

خارش بعد از عمل یک پدیده شایع در ناحیه اهداکننده و گیرنده است. خشک شدن و پوسته پوسته شدن علت این خارش است. شستشوی سر از روز سوم و استفاده موضعی آلوئه‌ورا یا روغن به کنترل موثر خارش کمک می‌کند. استفاده از آنتی هیستامین خوراکی نقش کمی دارد. اگر خارش کنترل‌نشده باقی بماند، می‌توان از یک محلول استروئیدی موضعی برای مدت کوتاهی استفاده کرد.

آیا ممکن است بعد از عمل کاشت مو، مو رشد نکند؟

در حالی که در بیشتر موارد بیمار در عرض چند ماه در ناحیه گیرنده مو رشد می‌کند، مواردی وجود دارد که هیچ موی جدیدی رشد نکرده و یا رشد فقط به صورت تکه‌ای بوده است. در چنین مواردی، بیمار مجبور است دوباره کل عمل را انجام دهد.

آیا جراحی کاشت مو باعث ایجاد اسکار می شود؟

هر زمان که پوست انسان بریده می‌شود، از طریق فرآیندی به نام فیبروز، که معمولاً به عنوان اسکار شناخته می‌شود، خود را بهبود می‌بخشد. محل‌های بهبودی اطراف موهای کاشته‌شده بسیار ریز هستند. آنها حتی با بازرسی دقیق تقریباً غیرقابل شناسایی هستند.

میزان اسکار در ناحیه اهداکننده یا گیرنده به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند:

۱. توانایی بدن بیمار برای بهبودی

۲. مهارت جراح در انجام پیوند

۳. تکنیک مورد استفاده در کاشت مو.

آیلین قشلاقی رحیمی