لاغری فوری با قهوه

به گزارش رکنا، هنگام فراوری و برشته شدن دانه‌های قهوه، پوست و سبوس آن برداشته‌شده و اغلب توسط تولیدکنندگان قهوه در مزارع باقی می‌مانند. به‌تازگی پژوهشگران علوم غذایی و محققان تغذیه انسانی در دانشگاه ایلی نویز موفق به کشف ترکیبات فنولیک ضدالتهاب، اسید پروتوتاتوئیک و اسید گالیک در پوسته قهوه شده‌اند که این ترکیبات، فواید زیادی در کاهش بیماری‌های مزمن متعددی دارد.

پرفسور الوین گونزالز دی مخیا (Elvira Gonzalez de Mejia) استاد علوم تغذیه و از اعضای این تیم تحقیقاتی، در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: «پوسته دانه‌های قهوه، عمدتاً به دلیل ترکیبات موجود در آن جالب‌توجه است. به نظر می‌رسد این ماده کاملاً غیر سمی بوده و از ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بسیار بالایی برخوردار باشد.»

در آزمایش‌های انجام‌شده، هنگامی‌که سلول‌های چربی موش‌ها با عصاره پوست دانه‌های قهوه تحت درمان قرار گرفتند، ترکیبات فنولیک موجود در این ماده باعث کاهش التهاب ناشی از چربی در سلول‌ها و بهبود جذب گلوکز و حساسیت به انسولین شد. این یافته‌ها می‌تواند نویدبخش کشف راهکاری مؤثر برای جلوگیری از بیماری‌های مزمن ناشی از چاقی از قبیل دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی و عروقی باشد.

پژوهشگران در این مطالعه، سلول‌های چربی و سلول‌های ایمنی بدن را در کنار یکدیگر کشت دادند تا تعاملی مشابه شرایط عادی بدن ایجاد شود. در ادامه مشخص شد هنگامی‌که التهاب مربوط به چاقی وجود داشته باشد، سلول‌های چربی و سلول‌های ایمنی بدن با یکدیگر فعالیت کرده و درگیر یک چرخه می‌شوند. به‌این‌ترتیب شاهد افزایش استرس اکسیداتیو و دخالت در جذب گلوکز هستیم که وضعیت را بدتر می‌کند.

هدف پژوهشگران در این پروژه، مسدود کردن چرخه ایجادشده بین چربی و سلول‌های ایمنی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن و التهاب سلول‌ها به‌منظور تسهیل جذب گلوکز و همچنین داشتن سلول‌های سالم برای تولید انسولین بود. نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعات نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در غلاف و پوسته دانه قهوه، قادر به کنترل این مشکلات است.

علاوه بر موارد فوق، استفاده از پوسته دانه قهوه برای محیط‌زیست نیز مفید است. معمولاً پس از برداشت محصول قهوه و فراوری دانه‌های آن، پوسته قهوه در مزارع رهاشده و پس از مدتی تخمیر می‌شوند.

در ادامه این ماده بستر مناسبی برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها شده و عوارض زیست‌محیطی متعددی را ایجاد می‌کنند. بر اساس آمارهای رسمی، سالانه بیش از یک‌میلیون و صد و شصت هزار تن پوسته دانه قهوه در مزارع قهوه سراسر جهان رهاشده و حجم زیادی از آلودگی ایجاد می‌کنند.

با توجه به این یافته، مصرف پوسته دانه‌های قهوه می‌تواند در کنترل دو عارضه مهم دنیای امروز یعنی چاقی و دیابت، مفید بوده و به‌این‌ترتیب باید یک مزیت مهم دیگر را به فهرست فواید پرشمار قهوه؛ اضافه کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی