بهره وری پترو پالایش اصفهان ۱۰ برابر افزایش می یابد / اجرای ۴۵۰ طرح پتروپالایش در قلب نصف جهان رکورد بی نظیری است
حجم ویدیو: 26.30M | مدت زمان ویدیو: 00:01:02

به گزارش رکنا از اصفهان؛ دکتر محسن قدیری، مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان که سال گذشته به عنوان مرد سال صنعت پالایش نفت کشور معرفی شد، در آستانه هفته دولت و در راستای ارائه عملکرد اقدامات پالایش نفت اصفهان در جهت گفتمان رهبر در تحقق گام دوم انقلاب، تکمیل زنجیره ارزش محصولات و جلوگیری ازخام فروشی سومین نشست خبری خود با رسانه های سراسری را در محل پتروپالایش اصفهان برگزار کرد تا به سوالات اصحاب رسانه در سطح ملی پاسخ دهد.

محسن قدیری در این نشست عنوان کرد: که هدف هیات مدیره و مدیریت این شرکت همواره بر تمرکز زدایی و گریز از بروکراسی بوده‌ است ، بر همین اساس سال گذشته ساختار سازمانی شرکت تغییر کرد و به هلدینگ پتروپالایش اصفهان تبدیل شد.

وی افزود: در هر سال ۱۱۴ میلیارد دلار انرژی در کشور هدر میرود که میتوان با صرفه‌جویی از این سرمایه ها در راستای پیشبرد پروژه‌ها استفاده کرد.

پالایش نفت (2)وی با اشاره به اینکه جهاد تصمیم در پالایشگاه اصفهان انجام شد تا حداکثر سود برای شرکت به دست آید گفت: چشم انداز جسورانه پالایشگاه اصفهان براساس توسعه پایدار و متوازن با هدف تبدیل شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی تنظیم شده تا بتوان به بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه تا افق ۱۴۰۵ دست یافت.

قدیری اضافه کرد: ۷۰ درصد پروژه‌های هلدینگ در شرکت‌های تابعه و ۳۰ درصد آن در مجموعه پالایشگاه اصفهان در حال انجام است. زیرساخت‌های پالایشگاه اصفهان وچارت‌ها نیازمند اصلاح بود که به خوبی انجام شد.البته ما گام بزرگی  برای ارتقاء زیرساخت‌های قدیمی پالایشگاه برداشتیم که در این راستا  تا  افق ۱۴۰۵ به اهداف تعیین شده دست می  یابیم.

وی ادامه داد: احداث واحد RHU، احداث واحد RFCC  پالایشی، احداث واحد KHT، احداث بازیابی گاز LPG از گازهای خروجی واحد ایزومریزاسیون و احداث تصفیه گازوئیل DHT  از جمله پروژه‌های کیفی است که در دستور کار است.

پالایش نفت (3)مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: ۲۳ پروژه در حوزه آب برای رفع مشکل کمبود آب پالایشگاه در دستور کار قرار گرفت که براساس آن مصرف آب پالایشگاه تا نیمه سال آینده ۷۵ درصد کاهش می‌یابد. اکنون در حال نصب تصفیه‌خانه در شاهین‌شهر هستیم که آب سیاه را کاملا تصفیه کرده و به پالایشگاه تحویل می‌دهد. همچنین مصرف آب در فصل سرد کاهش یافته و آب‌های تصفیه شده در مخازن استراتژیک پالایشگاه ذخیره‌سازی خواهد شد.

ساخت ۳ برج کولینگ هیبریدی در پتروپالایش اصفهان

قدیری اضافه کرد: قرار است مخازن پالایشگاه به مخازن استان اصفهان متصل شود. انتقال آب از خلیج فارس نیز در دستور کار بوده و ۲۰ میلیون متر مکعب آب تا نیمه اول سال آینده به پالایشگاه اصفهان میرسد. همچنین در حال نصب سه واحد HERO  و CCRO  هستیم که آب‌های مصرفی پالایشگاه را تصفیه کرده و مجددا وارد سیستم میکند.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در سال آینده آب شرب را پس از ۴۴ سال از پالایشگاه اصفهان به‌طور کامل قطع کرده و صددرصد آب موردنیاز از پساب تأمین خواهد شد گفت: هم‌اکنون در حال ساخت ۳ برج کولینگ هیبریدی هستیم.

فعالیت های پتر وپالایش اصفهان مکانیزه مدیریت خواهدشد

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: اکنون در حال نصب نرم‌افزار ERP و SAP آلمان در پالایشگاه هستیم که همه فعالیت‌های موجود را مکانیزه خواهد کرد. فرایندها با اجرای این نرم‌افزار شاخص‌محور شده و میتوان آن را براساس کیفیت کنترل کرد. با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های این نرم‌افزار، نقشه استراتژیک پالایشگاه اصفهان تدوین خواهد شد.

قدیری اضافه کرد: تولید بنزین پالایشگاه اصفهان اکنون به ۴۰۰ هزار بشکه و ۱۴ میلیون لیتر در روز رسیده است. پروژه RFCC  منجر به افزایش ۷.۹ میلیون لیتر در روز بنزین خواهد شد. پالایشگاه اصفهان میتواند در رفع ناترازی بنزین کشور ایفای نقش کند.

مشعل‌های پالایشگاه اصفهان به آنالایزر آنلاین محیط زیست متصل است

وی ادامه داد: در پالایشگاه اصفهان تا سال ۱۴۰۴، ۱۲ محصول استراتژیک از گوگرد تولید خواهیم کرد که شامل انواع کودهای گوگردی بوده و هرسال ۱۰ همت درآمد ایجاد خواهد کرد. این مجموعه در راستای چشم‌انداز ۱۴۰۵ و تبدیل شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی به دنبال رساندن ضریب پیچیدگی به ۱۲.۶ هستیم.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: سود هلدینگ پتروپالایشی شپنا تا سال ۱۴۰۵ به ۴.۲ میلیارد دلار خواهد رسید. تولید کودهای گوگردی، تولید الکل‌های چرب و رفع ناترازی بنزین از جمله حوزه‌هایی است که پالایشگاه اصفهان در آن ایفای نقش میکند.

وی با اشاره به اینکه همه مشعل‌های پالایشگاه اصفهان به آنالایزر آنلاین محیط زیست متصل است افزود:  با اجرای پروژه‌های حوزه آب نیاز پالایشگاه اصفهان به آب شهری کاهش خواهد یافت و از زاینده‌رود و یا درچه هیچ آبی در پالایشگاه مصرف نخواهد شد.

حاشیه سود پالایشگاه اصفهان به ۱۱ درصد رسیده است

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: به دنبال تولید محصولاتی هستیم که سودآوری بیشتری داشته باشد. در زمان شروع فعالیت،پالایشگاه اصفهان ضررده بود اما با مدیریتی که انجام شد حاشیه سود شرکت به ۱۱ درصد رسیده است.

قدیری اضافه کرد: همه بنزین تولید پالایشگاه اصفهان استاندارد یورو ۵ دارد.

با راه اندازی معاونت هوش مصنوعی بهره وری پتروپالایش اصفهان  ۱۰ برابر افزایش می یابد

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان از راه‌اندازی معاونت هوش مصنوعی در این هلدینگ نیز خبر داد و گفت: با فعالیت مناسب این معاونت و قرار گرفتن آن در فرآیندهای هلدینگ، بهره‌وری پالایشگاه  ۱۰ برابر افزایش می یابد.

قدیری، با بیان اینکه با وجود هوش مصنوعی دیگر نیازی به افراد متخصص نداریم، تصریح کرد: بیش از یک هزار تخصص در هوش مصنوعی تعریف شده و ما فقط دیتا را برای این هوش تعریف کنیم و خروجی‌های تخصصی را دریافت خواهیم کرد.

پالایش نفت (4)مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در ادامه  با تأکید بر اینکه با استفاده از ظرفیت نخبگان و جوانان در هلدینگ پتروپالایش اصفهان موفق به تحقق همه اهدافمان شدیم، گفت: همه پروژه‌ها در این شرکت پالایشی با SPI بالای ۹۸ درصد در حال انجام است و راهبرد در پالایشگاه اصفهان تغییر کرده است. ما دیگر وابسته به نفت نیستیم و برای رسیدن به پتروپالایش در حال حرکت هستیم.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان افزود: هم‌اکنون در حال پیاده‌سازی روش IRP با الگوبرداری از SEP آلمان هستیم؛ ۹ ماژول امسال استفاده می‌شود و خروجی این برنامه به هوش مصنوعی وصل خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۵ به سازمان یاد گیرنده تبدیل می شویم

قدیری با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۵ به سازمان یادگیرنده تبدیل خواهیم شد، افزود: مدیران ما به‌عنوان مربی به‌منظور ارتقای سطح دانش و تخصص کارکنانشان نقش‌آفرینی خواهند داشت.

وی با اشاره به دستاوردهای هلدینگ پتروپالایش اصفهان در زمینه استفاده از فناوری‌های نو برای تولید انرژی اظهار کرد: در این زمینه شرکت زیرمجموعه مشعل پویا تا سال ۱۴۰۵، بیش از یک هزار مگاوات برق تولید خواهد کرد

تحریم ها محدودیتی برای پالایشگاه اصفهان ایجاد نمی کند

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با تأکید بر اینکه تحریم‌ها محدودیتی برای ما ایجاد نخواهد کرد، گفت: شرکت راهبر ترابر انرژی در آینده بزرگ‌ترین شرکت حمل‌ونقل ایران خواهد شد و تاکنون ۲۰۰ تانکر برای این شرکت خریداری شده و تمام اقدام‌های آن با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هماهنگ می‌شود.

۴۵۰پروژه پتر و پالایشی در قلب نصف جهان رکورد بزرگی است

مرد سال صنعت نفت ایران، با اشاره به اینکه ۴۵۰ پروژه با پیشرفت بالای ۱۶ درصد در هلدینگ پتروپالایش اصفهان در حال انجام است  تصریح کرد: در شرکت سهروردی پالایشگاه اصفهان پروژه RHU به‌عنوان یک ابر پروژه در حال اجراست که در قالب آن ۶ زیرپروژه اجرایی می‌شود و ۴ میلیارد دلار در آن سرمایه‌گذاری شده است.

قدیری، شرکت اکسیر ایرانیان را یکی دیگر از زیرمجموعه‌های این شرکت برشمرد و گفت: پروژه مرتبط با این شرکت تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و روزانه ۳۰ هزار بشکه کروسین را با کاتالیست ایرانی تصفیه خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه برای پیشبرد اهداف  HSE باید همه واحدها همسو با یکدیگر به این سمت حرکت کنند، افزود: نمودار سازمانی هلدینگ پالایشی اصفهان نیز بر این اساس چیده شده است. تمامی پروژه‌های این شرکت دارای آرای‌آی بالای ۳۰ درصد هستند و با اجرای پروژه‌های HSE، بار روانی اجرای پروژه‌ها کاهش می‌یابد.

نگرش مدیریت پترو پالایش اصفهان  به سمت سلامت کارکنان و مدیریت بحران است

وی با تأکید بر اینکه نگرش ما امروز به سمت HSE، سلامت کارکنان و مدیریت بحران است، گفت: در این زمینه نموادر سازمانی مدیریت بحران ایجاد کردیم و HSE و مدیریت بحران را با هوش مصنوعی به یکدیگر متصل کردیم و همه دوربین‌های موجود در پالایشگاه اصفهان اصلاح شده و با هوش

مصنوعی در ساختمان مدیریت بحران مرکزی، نظارت می‌شود، همچنین سیستم ماشینی برای حضور و تردد افراد در بحران‌ها ایجاد کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان ساخت زمین آتش استاندارد براساس استانداردهای بین‌المللی و مشخص کردن نقاط کور و تغییر مسیر آب آتش‌نشانی پالایشگاه و بهبود آن را از دیگر اقدام‌های انجام‌شده در پالایشگاه اصفهان برای بهبود وضع اچ‌اس‌ئی در این واحد پالایشی دانست.

قدیری به این مسئله تاکید کرد: به سرمایه‌گذاری خارجی نیازنداریم زیرا با مدیریت صحیح و انضباط مالی، هم اکنون نقدینگی داریم و مدیریت مالی با کنترل پروژه ارتباط مستقیم دارد. هیچ چالشی در پالایشگاه وجود ندارد که به کمک جوانان ایرانی قابل حل نباشد.همه کارکنان در پالایشگاه اصفهان مالک هستند و سهام دار این شرکت محسوب می شوند.هفته قبل باموافقت هیات مدیره سهم ۳۰ میلیونی برای سهامداری کارکنان مشخص شد.

وی افزود: در سالی که گذشت این پالایشگاه رتبه اول سوددهی شرکت‌های پالایشی بورسی و غیربورسی را کسب کرد که ۳۸.۷ همت میزان سود بوده است که ۴۰ درصد از این سود در پروژه‌های توسعه‌ای به کار گرفته می‌شود.

تربیت ۲۰۰ مدیر متخصص در پتروپالایش اصفهان برای صنعت نفت

قدیری افزود: رویه پالایشگاه به سمت پرورش مدیران استراتژیک در مجموعه است و در این راستا تا چند سال آینده ۲۰۰ مدیر استراتژیک را به مجموعه و کشور تقدیم خواهیم کرد. از یک هزار نیروی استخدام شده ۶۵۰ نفر از آن‌ها را نخبگان تشکیل داده و جوان‌سازی را مدنظر قرار دادیم.

مرد سال صنعت نفت ایران افزود: در نظر داریم که در پایان سال ۱۴۰۳ به رتبه چهارم بلوغ سازمانی و در سال ۱۴۰۵ به رتبه پنجم بلوغ سازمانی و سازمان دانش بنیان دست پیدا کنیم.

قدیری درباره انتقال آب از دریای عمان گفت: به کمک استانداری اصفهان انتقال آب از دریای عمان صورت می‌گیرد؛ با اجرای این طرح ۷۵ درصد آب مصرفی پالایشگاه تا ابتدای نیمه سال آینده کاهش می‌یابد و استفاده از آب فاضلابی که ۱۴ سال قبل مجوز استفاده آن را دادند، کفایت ما را برای مصارف پالایشگاه خواهد کرد.

مدیریت های کلیدی در پترو پالایش اصفهان در دست بانوان است

وی با اشاره به اینکه شرکت نفتی اکسیر ایرانیان که یک شرکت دانش‌بنیان در بحث شوینده‌ها است و تماماً توسط کادر مدیریتی بانوان اداره می‌شود ۴۰ میلیون یورو سود دارد که محصولات با کیفیتی را ارائه می‌کند و نشان می‌دهد که جایگاه بانوان در کشور ما شناخته شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش صادرات ۲ شرکت راه‌اندازی شده که صادرات محور هستند، گفت: تا سال ۱۴۰۵ کلیه محصولات به جز بنزین و گازوئیل صادر می‌شوند و کودهای گوگردی نیز بعد از استفاده در کشور و تأمین نیاز داخل، صادر می‌شوند؛ در این راستا اداره نظارت بر مبادلات نفتی راه‌اندازی شده که تمام صادرات را کنترل می‌کند و شفافیت را حاکم می‌کند.

با مدیریت صحیح می‌توانیم حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون یورو در پالایشگاه اصفهان سرمایه داشته باشیم

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با اشاره به ایجاد شرکت‌های دیگر در زیرمجموعه این هلدینگ اظهار داشت: با ایجاد واحدهای جدید، گوگرد را که عنصری مزاحم است تا سال ۱۴۰۵ به ۱۲ محصول راهبردی تبدیل می‌کنیم که سالانه پنج هزار میلیارد تومان سود عاید این شرکت خواهد کرد.

این مقام مسئول اشاره کرد: با مدیریت صحیح می‌توانیم حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون یورو در پالایشگاه اصفهان سرمایه داشته باشیم در زمان حاضر پنج دستگاه آنالیزر در پالایشگاه داریم که بطور برخط (آنلاین) میزان آلودگی را به محیط زیست گزارش می‌کند که تاکنون شاخص‌های ما پایین‌تر از حد استاندارد بوده است.

قدیری با تاکید براینکه با اجرای برخی از طرح‌ها به قطب تولید پروپیلن ایران تبدیل خواهیم شد، افزود: عمده محصولات ما در این بخش، صادراتی خواهد بود و به جلوگیری از خام فروشی کمک خواهد کرد.

بهمن راعی/ اصفهان

وبگردی