غبار محرومیت بر چهره روستاهای طارم / سرنوشت دوخواهر دوقلو به کجا رسید؟

به گزارش رکنا از قزوین ، دهستان چوقور از بخش طارم راه ارتباطی مناسب،گاز،آب،اینترنت،پست بانک، نبود طرح هادی مناسب رنج می برنند واز مشکلات اساسی طارم است که مردم این روستا را به همراهی دارد.

گاز طبیعی هنوز به روستاهای طارم نرسیده است، مردم روستا از این نعمت خدادادی محروم هستند و یکی از مشکلات اساسی مردم روستاها نبود گاز طبیعی است و بیش از نیمی از روستا هنوز لوله‌گذاری گاز انجام نشده است.

درحالی که راه روستایی مناسب یکی از خواسته های مهم مردم طارم است و هنگام بارندگی وبرف رفت وآمد به روستاها تقریباً غیرممکن میشود و مردم روستا نمیتوانند برای انجام کارهای ضروری یا انتقال بیماران خود به مرکز استان یا سایر شهرها برسانند.

درحالی که ساخت جاده بر عهده مسئولین است اما به خاطر کم کاری وعدم توجه مسئولین اجرایی مردم به صورت جهادی وخودیاری جاده ای که ۴۴سال  بلاتکلیف مانده بود را به یاد ۶۶شهید دهستان چوقور درحال احداث است.

به لحاظ اینکه طارم در یک نقطه کوهستانی واقع شده است آنتن و اینترنت همراه اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در تماس و اینترنت بسیار ضعیف هستند، از اپراتور ایرانسل در روستا هیچ خبری نیست و اپراتور همراه اول نیز اینترنت بسیار ضعیفی در روستا ارائه میکند.

طارم دارای معادن مس است که دستگاه‌های اجرایی با نظارت دقیق برا استخراج معادن از امتیازهای آن برای دادن امکانات به مردم طارم استفاده نمود.

بسیاری از مشکلات بخش طارم با تکمیل خدمات دولت سیزدهم حل خواهد شد

photo_۲۰۲۳-۰۵-۱۸_۱۲-۲۴-۴۳

استاندار قزوین گفت: اقدامات خوبی برای بخش طارم آغاز شده، با تکمیل و بهره برداری از این پروژه ها بسیاری از مشکلات این بخش حل شده و چهره متفاوتی از این منطقه شاهد خواهیم بود.

محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین روز پنج شنبه در جلسه شورای اداری بخش طارم سفلی اظهار داشت: مسایل و مشکلات مطروح در این جلسه موضوعات جدید و مغفولی نیست و به طور قطع امکان برطرف شدن تمامی آنها در مدت زمان کوتاه وجود ندارد ولی این مشکلات باید اولویت بندی شود و براساس اولویت ها و نیازهایی که بیشتر در کانون نیاز و خواست است، اقدامات لازم انجام شود که در دولت سیزدهم گام های خوبی آغاز شده است.

وی افزود: عمده مسائل مطرح شده در این جلسه، در کانون برنامه ریزی و در فرآیند رفع و حل در استان قرار دارد و برخی از آنها در کوتاه مدت و برخی دیگر در میان مدت برنامه ریزی و حل می شود.

اعلایی گفت: نباید منطقه طارم را منطقه محروم قلمداد کنیم چرا که ممکن است در اذهان اثر نامناسبی داشته باشد و خیلی ها برای سرمایه گذاری نیایند، علاوه بر این، منطقه ای که این حجم از فرصت های خدادادی، مردم نجیب و شریف، ظرفیت های کشاورزی و گردشگری دارد را نمی توان منطقه محروم قلمداد کرد.

 

استاندار قزوین با بیان اینکه باید برنامه ریزی مناسبی در راستای اعتلای مزایای منطقه و برطرف شدن مشکلات انجام داد، اضافه کرد: زمینه سازی برای یکپارچگی و وحدت برای کل بخش برای توسعه منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر گرفتار گفت و شنود غیر اتحاد آفرین شویم منجر به عقب ماندن این منطقه از آهنگ توسعه و ظرفیت جذب امکانات برای این بخش خواهد شد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در استان پیگیری می شود موضوع ایجاد ظرفیت برای ارتقاء تقسیمات کشوری منطقه است، البته معلوم نیست در کوتاه مدت به نتیجه برسد ولی در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: با توجه به برنامه ریزی انجام شده، در سه سال آینده مشکل آب شرب روستایی و شهری و همچنین راه های روستایی استان قزوین برطرف خواهد شد که بخش طارم در این زمینه ها در اولویت خواهد بود.

گفتی است در جلسه شورای اداری بخش طارم بیش از ۲۰ برنامه برای توسعه و آبادانی این منطقه مصوب شد که در دستور کار معاونت های مربوطه در استانداری قزوین قرار خواهد گرفت.

 

اعلایی با بیان اینکه استان قزوین برای حمایت از زیتون کاران طرح های ابتکاری مختلفی را انجام داده است، گفت: زیتون طارم باید به استان و کشور شناسانده شود، موضوعی که هم اکنون در دستور کار قرار دارد و قرار است زمین مناسبی که بیشترین تردد را دارد برای فروش زیتون و فرآورده های زیتونی در نظر گرفته شود.

photo_۲۰۲۳-۰۵-۱۸_۱۲-۲۴-۴۴

لیلا بیگدلی/قزوین