رشد ۴۷ درصدی گندم آبی در استان لرستان
رکنا : رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به رشد ۴۷ درصدی کشت پاییزه گندم آبی نسبت به سال گذشته گفت: از کشت محصولات آببر جلوگیری شود، نه اینکه کشاورز کشت کند و فقط به جریمه اکتفا شود.
به گزارش رکنا از لرستان؛ سید عماد شاهرخی ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و تعیین الگوی کشت لرستان، اظهار داشت: در کشت پاییزه گندم آبی نسبت به سال گذشته 47 درصد رشد داشتهایم.
وی با بیان اینکه سهمیه گندم آبی لرستان 45 هزار هکتار بود که محقق شد، افزود: سهمیه گندم دیم هم 192 هزار هکتار سهم این استان بود که محقق شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به سهمیه این استان در جوی آبی، عنوان کرد: سهمیه این استان 7 هزار و 400 هکتار بود که بیش از 8 هزار و 300 هکتار جو آبی کشت شد، اما سهمیه جوی دیم 139 هزار هکتار بود که 120 هزار هکتار آن کشت شد.
شاهرخی در مورد کشت قراردادی گندم، گفت: 97 درصد از 45 هزار هکتار کشت قراردادی گندم تحقق پیدا کرد و رتبه پنج کشور را در این زمینه کسب کردیم.
به گفته وی 2 هزار و 861 هکتار دانههای روغنی کلزا، کاملینا و گلرنگ 97 درصد در لرستان کشت شد و امسال این رقم به 8 هزار و 431 هکتار افزایش پیدا کرده است که با ادامه کشت گلرنگ این رقم به بیش از 10 هزار هکتار هم میرسد.
شاهرخی با اشاره به مبارزه با علفهای هرز در سطح 109 هزار هکتار کشت گندم و 68 هکتار جو، اظهار داشت: مبارزه با سن گندم نیز در سطح 8 هزار و 700 هکتار و زنگ زرد گندم در 207 هکتار در مراکز خدمات کشاورزی استان انجامشده است.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت کاملینا 5 هزار و 300 هکتار بوده و یکی از دغدغههای ما در حوزه کاملینا برداشت است، افزود: قرارداد 21 کمباین در لرستان منعقد کردهایم و با همدان هم قراردادی منعقد کردهایم تا در فصل برداشت با مشکلی مواجه نشویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه کشت سیبزمینی زمستانه باید از برنامههای کشور و این استان باشد و کشت بهاره هم نیاز به تصمیمگیری جدی دارد، عنوان کرد: تعهد و سهمیهای لرستان 6 هزار و 500 هکتار است که حدود 1000 هکتار آن در قالب کشت پاییزه کشت شده است.
به گفته شاهرخی کشاورزان در کشت بهاره به عدم انتقال آب به اراضی دیم، استفاده از آبهای سطحی و استفاده از آبیاری نوین و ممنوعیت استفاده از چاههای صنعتی برای کشت سیبزمینی ملزم شدهاند.
وی با اشاره به کشت بهاره سیبزمینی برای شهرستانهای خرمآباد، بروجرد، دورود، ازنا، الیگودرز، دلفان و سلسله در نظر گرفتهشده است، بیان کرد: سهمیه کشت بهاره برای شهرستانهای کوهدشت، پلدختر، چگنی و رومشکان در نظر گرفته نشده مگر اینکه کشاورزان از آبهای سطحی، ایستگاه پمپاژ و زیر سدها برای کشت سیبزمینی اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: انتظار میرود امور آب به معنای واقعی از کشت محصولات آببر مانند سیبزمینی جلوگیری کند، نه اینکه کشاورز کشت کند و به جریمه اکتفا شود.
مهدی زکی پور / لرستان
ارسال نظر