در همایش شرکتهای صنعت پخش استان در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد؛
تأسیس شهرک تخصصی پخش در اصفهان ضروری است
رکنا: در همایش شرکتهای صنعت پخش استان که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، لزوم تسریع تصویب قانون پخش و تأسیس شهرک تخصصی پخش در اصفهان مورد تأکید قرار گرفت.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ در این همایش غلامرضا اخوان فرید عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، اتاق بازرگانی را خانه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و مأمنی برای طرح مشکلات و رفع آنها با تشریک مساعی دانست و با تأکید بر لزوم وجود تعادل میان تولید و توزیع کالا افزود: اگر در این زمینه مدیریت خوبی وجود نداشته باشد، ریسک صنعت پخش بالا میرود و به دلیل عدم وجود قانون حمایت از صنعت در کشورمان شرکتهای پخش با مشکل مواجه میشوند. البته خوشبختانه هم در تولید و هم توزیع دارو شاهد توفیقات خوبی در استان اصفهان هستیم و شرکتهایی که در زمینه پخش دارو فعالیت میکنند و بهنوعی با نجات جان انسانها سروکار دارند، از اجر معنوی نیز برخوردار هستند.
رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار و توسعه اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: تولیدکنندگان و توزیعکنندگان دارو شرکای تجاری یکدیگر هستند و شرکتهای پخش باید در حفاظت از داروهایی که با سرمایه ملی تولید شدهاند کوشا باشند و توزیع را بهنحوی مدیریت کنند که از منقضی شدن داروها و از بین رفتن این سرمایههای ملی جلوگیری شود. همچنین سود رقابت مثبت در این عرصه در نهایت به مصرفکننده میرسد اما باید از رقابتهای منفی دوری کرد و تولیدکنندگان و توزیعکنندگان باید منافع دوطرفه را در نظر بگیرند.
بدهی هنگفت فروشگاههای زنجیرهای به شرکتهای پخش
سهراب کارگر، رئیس هیئتمدیره انجمن ملی شرکتهای صنعت پخش ایران نیز با بیان اینکه فروشگاههای زنجیرهای 15 درصد چرخه فروش در کشور را به خود اختصاص دادهاند، گفت: میزان بدهی این فروشگاهها به شرکتهای پخش 18 هزار میلیارد تومان و از این میزان 7.2 هزار میلیارد تومان بدهیهای سرریزشده است.
وی با بیان اینکه تنها یک فروشگاه زنجیرهای کشور 2.4 هزارمیلیارد تومان از این بدهیها را به خود اختصاص داده، افزود: عملکرد شرکتهای صنعت پخش و عدم انسجام آنها جهت ایجاد قرارداد پایدار و یکپارچه، عدم اطلاعرسانی شفاف و مناسب توسط اعضا به انجمن، برخوردهای موردی و کوتاهمدت، عدم توجه به تذکرات، مکاتبات و توصیههای انجمن به اعضا، عدم توجه به فروش سالم و پذیرش توجیههای بدنه اجرایی کشور، شرایط سخت بازار فعلی و نیاز به فروش به هر قیمت توسط برخی از شرکتها و عدم پیگیری و ارتباط با یکدیگر از جمله دلایل ایجاد این فرآیند است.
اهمیت صنعت پخش در توزیع کالاهای سلامتمحور
همچنین محمود اعتباری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اهمیت صنعت پخش در توزیع کالاهای سلامتمحور اظهار داشت: پخش این محصولات بهخصوص دارو بخش عمدهای از فعالیت صنعت پخش را تشکیل میدهد. به واسطه اهمیت سلامت غذا و داروهای توزیعی باید به نحوی عمل کنیم که به مردم درباره سلامت این کالاها و اینکه در شرایط مناسبی نگهداری و توزیع شدهاند تضمین دهیم. همچنین صنعت پخش میتواند به ریکال دارو کمک شایانی کند تا به مردم اطمینان دهیم اگر کالایی مفید نیست و به سلامت آنها ضربه میزند، پایش و نظارت مناسبی در این زمینه وجود دارد و اطلاعرسانی درباره ریکال دارو میتواند برگ برنده صنعت پخش باشد.
توسعه صنعت پخش مستلزم نگاه بهروز و ساختارشکنی است
محمدرضا مرادی، عضو هیئتمدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش ایران نیز در ارائهای با عنوان «صنعت پخش؛ تحقیق و توسعه، نوآوری و گذار از مدل سنتی به مدل مدرن» بیان کرد: در بسیاری از کشورها شاهد دگردیسی در صنعت پخش هستیم. از 10 شرکت برتر آمریکا که فهرست آن هر سال اعلام میشود، پنج شرکت مربوط به پخش و توزیع است. بهروز نبودن ریشه اصلی مشکلات صنعت پخش ایران و راهحل آن نیز تغییر نگرش فعالان این حوزه است؛ بنابراین توسعه صنعت پخش مستلزم نگاه بهروز و ساختارشکنی بزرگان این صنعت و نگاه آکادمیک به این صنعت است.
تصویب قانون پخش پیگیری و تسریع شود
جمشید سلطانی، رئیس هیئتمدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش استان اصفهان نیز با اشاره به فعالیت بیش از 230 شرکت پخش با هشت هزار نیرو در استان گفت: اقدامات هیئتمدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش استان با هدف شمول خدمات به تمام ارکان و لایههای صنعت پخش، تدوین دستورالعمل جامع پخش، پرورش نیروی انسانی موردنیاز صنعت و تلاش برای فراهم کردن زیرساختهای موردنیاز صنعت پخش مانند شهرک تخصصی پخش، بکارگیری پلتفرمهای نوین برای مهاجرت به روشهای کمهزینهتر فروش و نوسازی ناوگان انجام میگیرد.
وی همچنین خواستار پیگیری و تسریع تصویب قانون پخش از سوی مسئولان، وزرای دولت و نمایندگان مجلس و تأسیس شهرک تخصصی پخش استان شد.
در این همایش تفاهمنامههایی میان انجمن شرکتهای صنعت پخش استان اصفهان با انجمن صنعت نشر استان، نظام صنفی رایانهای، انجمن شرکتهای دانشبنیان استان و جهاد دانشگاهی واحد اصفهان به امضا رسید و از سند استراتژیک انجمن شرکتهای صنعت پخش استان و کارت عضویت این انجمن نیز رونمایی شد.
همچنین در پایان از شرکتها و مسئولین فنی برتر برگزیده از طرف معاونت غذا و دارو و اداره صمت اصفهان و کارشناسان برتر معاونت غذا و دارو و اداره صمت تقدیر شد. همچنین از خانواده ایثارگران دوره کرونا در صنعت پخش نیز تجلیل گردید.
بهمن راعی/ اصفهان
ارسال نظر