اصلاح ریشه اقتصاد کشور در گرو تقویت دانش فعالان اقتصادی است/ برگزاری اولین دوره DBA با گرایش دیپلماسی اقتصادی در گیلان

به گزارش رکنا از گیلان؛ رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و رئیس شورای سیاستگذاری «خانه دیپلماسی کشور» در نشست خبری با اهالی رسانه، خبر از آغاز دوره های برگزاری دوره های DBA خانه دیپلماسی با محوریت دیپلماسی اقتصادی داد و به تشریح اهداف و برنامه‌های آن پرداخت.

مهمانپرست گفت: اولین همایش بزرگ دیپلماسی در سالن همایش های صدا و سیما و با حضور افراد و شخصیت های مختلفی از دولت، مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگان بخش خصوصی و با موضوع اصلی «ساختار دیپلماسی اقتصادی در کشور» برگزار شد و  شرکت کنندگان دیدگاه‌های خود را در این حوزه مطرح کردند.

وی ضمن تاکید بر جایگاه دیپلماسی اقتصادی در شرایط حال حاضر کشور گفت : یکی از مسائلی که حائز اهمیت است ، دیپلماسی اقتصادی یا روابط اقتصادی با سایر کشورهاست که می تواند که یک فرصت استثنایی برای کشورمان ایجاد کند و فضای کلی در این زمینه ترسیم و پیشنهادهای لازم به معاون اول رئیس جمهور، معاون اقتصادی و نمایندگان مجلس ارائه شده است.

رئیس شورای سیاست گذاری خانه دیپلماسی با اشاره به اینکه برای اصلاح ریشه های اقتصاد باید دانش فعالان اقتصادی تقویت شود، ادامه داد: خانه دیپلماسی به این منظور، دوره DBA با گرایش دیپلماسی اقتصادی جهت افزایش تخصص و ایجاد مهارت های جدید و مورد نیاز برای فعالان بخش اقتصادی به منظور تجارت با سایر کشورها را طراحی کرده است.

وی ضمن اشاره به اینکه نهادهای مختلف، هماهنگی مناسبی برای روابط خارجی با گرایش اقتصادی ندارند گفت: دیپلماسی اقتصادی به معنای روابط خارجی با محوریت فعالیت های اقتصادی و تامین منافع کشور می تواند نتایجی در داخل کشور به صورت افزایش تولید و صادرات ،ایجاد اشتغال، افزایش سطح رفاه عمومی مردم و آینده روشن برای جوانان را ترسیم کند.

مهمانپرست ادامه داد: هماهنگی بین دستگاه ها برای اهداف بزرگ اقتصادی یک ضررورت است و ما باید به خوبی بدانیم در چه بخشی واردکننده و در چه بخشی صادرکننده باشیم، و به قوانینی نیاز داریم که حامی صادرکننده و وارد کننده باشند.

وی ساختار شورای عالی دیپلماسی اقتصادی را حاصل نتایج صاحبنظران در جلسات مختلف برای پیشبرد اهداف اقتصادی در کشور خواند و اظهار کرد: تلاش ما این بوده که شورای عالی دیپلماسی اقتصادی زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود و شورای عالی دیپلماسی اقتصادی بر این مبنا ایجاد شده است که هماهنگی بین دولت ، مجلس و بخش خصوصی را برای پیشبرد اهداف اقتصادی انجام دهد؛ دبیر شورای عالی دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ،دبیرخانه آن در وزارت امور خارجه و دارای ۹ کارگروه تخصصی است و در کارگروه‌های مورد نظر بحث ها و طراحی های کلان صورت می گیرد.

مهمانپرست ضمن تاکید بر اینکه ما نمی خواهیم سازمان جدیدی ایجاد کنیم گفت: ما فقط به دنبال سازماندهی جدید هستیم به طوریکه راهبری دیپلماسی اقتصادی به دست وزارت امور خارجه باشد که لازمه آن تغییر ساختار خود وزارت خارجه بوده تا رهبری دیپلماسی اقتصادی را به شایستگی اجرایی کند و آنها نیز باید به دنبال کار اقتصادی باشند.

وی ادامه داد: برای اینکه به آن نقطه برسیم کارهای دیگری مثل آموزش هم لازم است. فعالین اقتصادی ما باید به طور حرفه ای آموزش را پیگیری کنند.

وی گفت: بخش خصوصی ما باید با توان بالاتر وارد بازار هدف شود. و به همین منظور ما دوره‌ی DBA را با گرایش دیپلماسی اقتصادی و کورس های مختلف این دوره شامل «اصول و آداب دیپلماسی اقتصادی»، « زبان بدن »، «اصول و فنون مذاکره»، «دیپلماسی عمومی» و « دیپلماسی اقتصادی» توسط افراد باتجربه در حوزه دیپلماسی و وزارت امور خارجه با سابقه 40 ساله در زمینه دیپلماسی اقتصادی کشور ، برای افزایش تخصص و ایجاد مهارت های جدید و مورد نیاز فعالان بخش اقتصادی به منظور تجارت با سایر کشورها را طراحی کرده‌ایم.

مهمانپرست با بیان اینکه کار آموزش یک امر زیربنایی است، ادامه داد: دوره DBA با محوریت دیپلماسی اقتصادی علاوه بر تهران در 10 استان دیگر نیز برگزار می شود و در استان گیلان به عنوان نخستین استان برگزار کننده این دوره ها در دانشکده فنی فومن و روزهای پایانی هفته برگزار خواهد شد و پس از اتمام، با ارائه پایان نامه و دفاع توسط دانشجو ، مدرک DBA صادر می شود.

وی گفت: در حال حاضر با چند دانشگاه در کشور برای ارائه مدرک قرار داد منعقد شده که مدرک مورد نظر از طرف آن دانشگاهها و با مُهر خانه دیپلماسی صادر می شود؛ همچنین در حال مذاکره با چند دانشگاه مرجع بین المللی هستیم تا این دوره را به صورت مشترک برگزار کرده و مدرک بین المللی اروپایی و آسیایی صادر کنیم.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه همچنین گفت: ما بنا را بر تقویت فعالیت استانها قرار داده ایم، زیرا تحول اقتصادی استانها می توانند جهش قابل توجهی در کشور ایجاد کنند، و این مهم در استان‌هایی که در همسایگی خود با کشورهای دیگر ارتباط دارند و فضای همکاری های اقتصادی و تجاری برای آنها فراهم است، پر رنگ تر می شود و این استانها بهتر می تواند در زمینه دیپلماسی اقتصادی فعالیت نمایند.

مرجان گودرزی /گیلان