سیب سهند را بیشتر بشناسید / هشترود قطب سیب آذربایجان و ایران می شود
رکنا: سیب هشترود یکی از بهترین و با کیفیت ترین سیب های ایران است که در دو رنگ قرمز و سفید در باغات سهند آباد و دیگر مناطق این شهرستان تولید می شود.
به گزارش رکنا از هشترود؛ بدون اغراق اگر بیان کنیم سیب هشترود بهترین سیب آذربایجان شرقی و ایران است اغراق نکرده ایم.
به دلیل قرار گرفتن در منطقه سردسیر و با بهره گیری از رودخانه قرانقو، سعادتلو، آلمالو ،و.... وجود کوه هایی چون سهند و آغ داغ که در ایجاد آب و هوای معتدل و کوهستانی نقش اساسی دارند، همگی در بهتر بودن سیب هشترود نقش دارند.
روستاهایی چون: باتمانقلنج ، عزیز آباد ، قره دیو ، بسیط ، آتش بیگ ، توپ آغاج ، پاشابیگ ، ایلخچی ، سلوک ، سعادتلو ، ذولبین ، جبیند ، قره کلک ، نخود آباد ، عمران کندی ، کلب کندی ، گلوجه حسن بیگ ، یلی درق علیا ، ایده لوی خان و سایر روستاهای هشترود که تعدادشان خارج از وصف در این گزارش است، عمدتا دارای باغات بزرگ سیب و به دلیل قرار گرفتن در مسیر سهند و قرانقو که به روستاهای «سهندآباد» نیز معروف اند دارای بهترین نوع سیب آذربایجان هستند.
متاسفانه «سیب هشترود» را به اسم سیب شهرهای دیگر در میدان های بزرگ میوه و تره بار تهران می فروشند و حتی به گفته شاهدان عینی در میدان تره بار ، سیبی که از هشترود می آید را به اسم سیب شهرهای همجوارش به فروش می رسانند در حالی که اگر بشناسند، سیب هشترود مرغوبتر از سیب مراغه می باشد .
اهالی هشترود با برند بودن سیب شهرهای مجاور مشکلی ندارند و حتی از این بابت خرسند هستند؛ اما سوال اینجاست که چرا سیب هشترود با این همه مزایا و کیفیت و ماندگاری، باید نامش پنهان و به اسم شهرهای دیگه فروخته شود!
انتظار مردم هشترود این است که مسئولین شهرستان در این زمینه از حق کشاورزان هشترود دفاع کنند و به نوعی سیب هشترود را به زبان بیاورند تا در جایگاه واقعی خود بعنوان «برند برتر» شناخته و عرضه شود.
هشترود اگرچه شهر کوچکی هست، اما دارای بیشترین تعداد روستاهایی هست که باغات سیب دارند و بدون شک یکی از قطب های تولید سیب در آذربایجان شرقی و ایران است.
گفتنی است که امسال سیب هشترود نسبت به سالهای قبل خیلی کمتر است و این دلیل اصلی گران شدن سیب و ارزان شدن قیمت سبد است. شاید هیچکس انتظار چنین اتفاقی را نداشت؛ مخصوصا آنهایی که سبد سیب را در قیمت ده الی دوازده هزار تومان خریده بودند و انتظار افزایش قیمت سبدها در موقع برداشت سیب را داشتند؛ اما کاهش مقدار سیب برداشتی ضرر زیادی به این افراد وارد کرد.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی هشترود نیز در این باره گفت: در شهرستان هشترود ۳۵۰۰ هکتار باغ سیب وجود دارد که ۳۰۰۰ هکتار بارده و ۵۰۰ هکتار غیر بارده بوده و هرساله در حدود ۶۰/۰۰۰ تن انواع سیب قرمز وزرد رقم لبنانی از باغات شهرستان برداشت می شود.
اسماعیل رحیمی / هشترود
ارسال نظر