اجازه ورود آب غیراستاندارد به شبکه توزیع   را ندارید

به گزارش رکنا از همدان،محمود مسگریان در صد و بیست و دومین جلسه صحن شورا، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری اربعین حسینی، افزود: اعضای شورای شهر همدان بر اساس وظیفه ذاتی خود نظارت بر بهداشت محیط و سلامت مردم را دارد و انتظار می‌رود مسوولین در مورد سلامت آب شرب با مردم صادق باشند.
مسگریان با اشاره به تأمین آب شرب و مصرفی مردم از آب چاه‌های مناطق مختلف شهرستان همدان، یادآور شد: لازم است در خصوص نحوه مصرف و رعایت بهداشت اطلاع رسانی‌ها به صورت دقیق صورت پذیرد و این وظیفه مرکز بهداشت استان است.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت رسانه‌ها در امر اطلاع رسانی و هشدار‌های لازم در خصوص مصرف آب، اظهار کرد: مدیریت شهری همدان آمادگی همکاری با مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی را در زمینه تبلیغات محیطی آب و سلامتی دارد.
وی یادآور شد: رسیدگی به بهداشت شهر از از جهات مختلف جزو مسؤولیت‌های ذاتی شورای شهر است که بر این اساس با توجه به شرایط ویژه‌ای که در شهر همدان به وجود آمده است در زمینه آب و نیز حضور زائران اربعین حسینی لازم است موارد و هشدارهای لازم توسط مرکز بهداشت اطلاع رسانی شود.
 شهابی‌نیا: دانشگاه علوم‌پزشکی منبع اطلاع رسانی سلامت آب شرب شهر همدان باشد
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان در جلسه‌ای که با حضور معاون فنی مرکز بهداشت استان به همراه رئیس مرکز بهداشت شهرستان در صحن شورای اسلامی شهر همدان برگزار شد، با اشاره به نارضایتی مردم از کیفیت آب شرب، اظهار کرد: ما تجربه بحران کرونا را داریم که تنها منبع اطلاع رسانی به مردم وزارت بهداشت و آموزش پزشکی بود.
سعید شهابی‌نیا افزود: تمامی مسؤولین و دستگاه‌ها همه از یک مرجع اطلاعات را دریافت می‌کردند، اما در خصوص سلامت آب شرب اطلاع رسانی در خصوص کیفیت آب شرب، آن یک صدایی را شاهد نیستیم.
وی اضافه کرد: در زمینه سلامت آب شرب همدان نیز اطلاع رسانی باید توسط سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی انجام شود.
معاون مرکز بهداشت استان همدان: ایستگاه‌های صلواتی از توزیع شربت بپرهیزند
معاون فنی مرکز بهداشت استان همدان در این جلسه با اعلام اینکه دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت همدان بر تأمین و توزیع آب برای شرب نظارت دارند، گفت: کنترل و نظارت سلامت آب تنها برای شرایط خاص و کنونی نیست بلکه این نظارت‌ها همیشه و مستمر صورت می‌پذیرد.
دکتر عطایی با اشاره به تأمین آب از چاه‌های مناطق مختلف شهر اظهار کرد: کنترل استانداردهای سلامت آب با حساسیت و سخت گیرانه صورت می‌پذیرد.
عطایی با اشاره به مشکلات گوارشی بوجود آمده در شهر مریانج، افزود: مشکل آلودگی آب به دلیل استفاده شهروندان از آب چاه‌ها بوده و ارتباطی با آب شرب شبکه نداشته است.
وی با بیان اینکه بار میکروبی شبکه آب اکثراً منفی است، یادآور شد: برای کنترل و نظارت آب و توزیع آن توسط تانکر‌های آب‌رسانی حجم زیادی نیرو نیاز بود که چندین تیم از شهرستان‌های استان کمک گرفته شد.
وی همچنین تأکید کرد: ایستگاه‌های صلواتی و موکب‌ها با توجه به شرایط بحران آب، از توزیع شربت بپرهیزند و تنها چای توزیع کنند.
وی همچنین تأکید کرد: مردم در استفاده از آب چاه‌های خانگی برای مصارف غیر شرب استفاده کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان: جوشاندن ایمن‌ترین راه برای مصرف آب سالم است
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان هم در این جلسه به ارائه گزارشی از مدیریت و کنترل و نظارت آب شرب همدان پرداخت و گفت: از 22 مردادماه سال جاری که مسئله مشکل آب جدی شد تیم واکنش سریع مرکز بهداشت همدان بلافاصله فعال شد.
دکتر رستمی کیا اضافه کرد: با توجه به اینکه شرکت آبفا به دنبال تأمین آب از چاه‌های نقاط مختلف بود ما نیز در این راستا وارد شده و بر کنترل کیفی آب در شبکه توزیع نظارت داریم.
وی با بیان اینکه کنترل سلامت آب در سه مرحله انجام می‌شود افزود: این امر از مبدا و هم در تانکر‌های آبرسان و قرارگاه‌ها و نیز عرصه توزیع کنترل می‌شود.
رستمی کیا اضافه کرد: برای نمونه برداری از آب چاه ها، 27 مورد چاه به ما معرفی شد که همکاران در آزمایشگاه و معاونت بهداشت در این زمینه وارد شده و نظارت بر کلر سنجی و کدورت آب را انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: اگر درایت معاونت بهداشت نبود اتفاق‌هایی که در شهر مریانج افتاد در همدان نیز رخ داده و بحران شدیدی به وجود می‌آمد.
وی تأکید کرد: مواردی که آب غیر استاندارد باشد اجازه ورود به شبکه توزیع داده نمی‌شود و ما تمام توان و تلاش خود را برای سلامت مردم شهر گذاشته‌ایم.
به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، وی گفت: توصیه می‌شود حداقل تا زمانی که شرایط بحران آب به ثبات برسد مردم آب را بجوشانند و این ایمن‌ترین راه برای مصرف آب سالم است.