ارتقای کیفیت زندگی در بافت های تاریخی هدف مدیریت شهری است/ اختصاص 30میلیارد تومان اعتبار برای رفع ۲۳۰ گلوگاه منطقه 3

به گزارش رکنا از اصفهان؛ در آئین بهره‌برداری ازطرح های منطقه 3 شهرداری اصفهان، که شامل ساماندهی بازار بزرگ اصفهان، ایستگاه آتش‌نشانی چهارباغ پایین، ساماندهی پیاده‌روهای محور تاریخی شمالی_ جنوبی شهر اصفهان قدیم و عملیات اجرایی احداث خانه کودک و نوجوان، بود شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه برای ساختن آینده اصفهان نیازمند نگاه متوازن به توسعه شهر هستیم، افزود: تمدن صفوی از یک جهان‌بینی و روایت مشترک برخوردار بود، در واقع محصول تمدن صفوی که در آثار مکتوب، معماری و هنری مشهود است و روح و جهان‌بینی واحد دارد که منجر به ایجاد هویت برای اصفهان شده است.

علی قاسم‌زاده، افزود: تا پایان سال جاری هر دو هفته یک بار، بهره‌برداری از طرح های مناطق شهرداری انجام خواهد شد که امیدواریم رضایت شهروندان را به دنبال داشته باشد.

 رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز یکی از اولویت‌های جدی مدیریت شهری در دوره ششم را بردن خدمات شهری و ارتقای کیفیت زندگی در بافت های تاریخی  و محلات عنوان کرد و افزود:  فعالیت‌های خوبی در سطح شهر انجام گرفته، اما طی ۴۰ سال گذشته آن طور که باید به محلات توجه ویژه‌ای نشده است.

 رسول میرباقری،  با اشاره به اینکه قرار است هر سال دو محله در هر منطقه شهرداری به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد افزود: یکی از موضوعاتی که در ۴۲ سال گذشته مغفول مانده این است که متولی سیاست‌گذاری کلان برای بافت تاریخی در شهرداری مشخص نبوده است، در این راستا پیگیر آن هستیم که متولی این بافت مشخص شود و مناطق به صورت جزیره‌ای عمل نکنند.

 مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان نیز دراین آئین گفت: برای تأمین ایمنی بازار آتش‌نشانی شماره ۲۷ با هزینه‌ای بالغ بر ۸.۵ میلیارد تومان احداث شد، البته مدیریت بحران سه نقطه را مشخص کرده است که در طول بازار تملک شده و قرار است آتش‌نشانی‌های کوچک در این سه نقطه احداث شود.

محمدباقر کلاهدوزان،  با بیان اینکه برای رفع ۲۳۰ گلوگاه در منطقه سه شهرداری ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است افزود:در سال گذشته و سال‌جاری، حدود ۹۸ میلیارد تومان برای تملک زمین در منطقه سه هزینه شده است که برای گلوگاه‌ها ۱۳.۵ میلیارد تومان، برای تعریض گذر حدود پنج میلیارد تومان و برای تملک جلوخان مسجد جامع نیز ۴۴ میلیارد تومان هزینه شده است.

کلاهدوزان احداث فرهنگسرای بازار و ساخت مجتمع تجاری برای جایگزینی طلا فروشی‌ها را ازدیگر برنامه های مدیریت منطقه 3 شهرداری عنوان کرد و افزود: چهار مجتمع تجاری فعلی طلا ۲۳۶ واحد دارد که حدود ۸۲ واحد آن تا کنون آزادسازی شده است و مابقی نیز به‌زودی آزادسازی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان نیز در این مراسم گفت:در طرح مرمت و ساماندهی بازار بزرگ اصفهان ۸۸ دهانه سقف مورد مرمت قرار گرفت که ۳۲ سقف در بازار سماورسازها، ۱۲ سقف در بازار قنادها و مابقی در شریان‌های اصلی بازار بوده است.

محمد علی ایزدخواستی افزود: در این طرح، کف‌سازی و مرمت حدود یک کیلومتر از بازار اصفهان انجام شده است، همچنین دو ناکش به عمق یک متر در دو طرف بازار حفر شده است که رطوبت زیر سطحی را کنترل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بازار بزرگ اصفهان به عنوان اساسی‌ترین شبکه شهر نیاز به مرمت و حفاظت دارد، که در قالب چهار فاز دیگر آغاز خواهد شد تاکید کرد:بازار اصفهان یک مسیر عبوری نیست، بلکه یک مقصد است که دو فضای اصلی شهر یعنی میدان امام (ره) و میدان امام علی (ع) را به یکدیگر متصل می‌کند.

بهمن راعی / اصفهان