گزارش خبرنگار رکنا از پایان انتظار 16 ساله/ مردم آبیک از آب شرب با کیفیت برخوردار شدند + عکس و فیلم
به گزارش رکنا ازقزوین، به مناسبت روز خبرنگار به همت دکتر محمد بیگی نماینده مردم قزوین،البرز وآبیک در مجلس شورای اسلامی یک تور رسانه ای برای بازدید از پروژه انتقال آب به آبیک صورت گرفت.

آبیک یکی از شهرستان‌های استان قزوین با جمعیتی بیش از 70هزار نفر بوده و از سمت شمال به طالقان و از سمت غرب به شهرستان ساوجبلاغ و از سمت جنوب به بوئین‌زهرا و نظرآباد از سمت شرق به شهر قزوین محدود می شود و دارای ۲ بخش یا نام های بخش مرکزی و بخش بشاریات و ۲ شهر با نام های شهر آبیک و شهر خاکعلی و ۵ دهستان با نام‌های بشاریات شرقی، بشاریات غربی، زیاران، کوهپایه غربی و کوهپایه شرقی و ۱۶۲ آبادی می‌باشد.

این شهرستان از قطب‌های کشاورزی استان قزوین به‌شمار می‌آید و بالغ بر ۲۴ هزار هکتار کشت محصولات مختلف زراعی از جمله گندم، جو، ذرت (دانه‌ای و علوفه‌ای)، کلزا، یونجه و سایر محصولات دیگر در این شهر به عمل می‌آید. علاوه بر این، یکی از مراکز مهم برای پرورش دام و طیور در استان و حتی کشور به‌شمار می‌رود.

وجود سد انتقالی آب طالقان به این شهرستان در دوران گذشته موجب شده‌است این شهرستان به عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی استان قزوین و کشور تبدیل گردد. از دیگر قابلیت‌های این شهرستان وجود شهرک صنعتی کاسپین، واحدهای صنعتی ممتاز کشور مستقر در این شهرستان و وجود واحدهای پرورش طیور که موجب شده است شهرستان آبیک بیش از ۸ درصد تخم مرغ و گوشت سفید کشور را تأمین نماید.

مردم شهرستان 16سال به دلیل نبود آب شرب سالم برای استفاده با بحران جدی روبه رو بوده اند که با پیگیری مسئولین استانی ومدیران آب و دکتر محمد بیگی این انتظار به پایان رسید.

تور بازدید میدانی رسانه ها  از فاز یک پروژه آبرسانی از سد طالقان به آبیک

 نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در جریان این بازدید گفت:  اگرچه پروژه آبرسانی به شهرستان آبیک و 14 شهر و 194 روستا مصوب دولت گذشته بود اما در مراحلی از کار شاهد متوقف شدن پروژه به دلیل کمبود بودجه بودیم.

1660193805197

وی اجرای طرح آبرسانی از سد طالقان به قزوین را موجب احیای دشت قزوین، بسته شدن چاه‌های غیرمجاز، ذخیره آب در سفره های زیرزمینی و جلوگیری از فرونشست دشت قزوین دانست و گفت: عزم مسؤولان برای اتمام پروژه خط انتقال آب آبیک، ابعاد فراتری دارد و می‌تواند مدل همدلی مسؤولان برای سایر پروژه‌های مسکن ملی، شهرسازی و سایر موارد باشد.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه آبرسانی طی 14 سال فقط 14 درصد پیشرفت داشت، اما فازبندی پروژه از حجم کار کاست و در نهایت طی دو سال و نیم اخیر به واسطه پیشرفت 86 درصدی پروژه سبب شد تا آب به آبیک برسد.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پروژه خط انتقال آب آبیک رسما از سال 86 باید شروع می‌شد اما ردیف بودجه ملی برای آن اخذ نشد و به دلیل عدم پیگیری‌ها، مسائل متعدد بودجه‌ای، به طور مرتب بودجه به این پروژه تزریق نشد و طی 14 سال، پروژه فقط 14 درصد پیشرفت داشت و با کندی به پیش می‌رفت. 

1660193771170

محمدبیگی اضافه کرد: طی دو سال اخیر به همت همه جانبه مسؤولان اجرایی، فنی، مدیریتی، بودجه‌ای و نمایندگان بودجه پروژه خط  انتقال آبیک بیش از 10 برابر و 230 میلیارد تومان شد و با همدلی و هم افزایی مسؤولان و مطالبه گری مردم و رسانه‌ها پروژه پیشرفت خوبی کرد که می‌تواند الگوی خوبی برای پیشبرد پروژه‌های بزرگ در استان باشد. 

وی خاطرنشان کرد: پروژه خط انتقال آب آبیک را یک هشتم طرح آبرسانی از سد طالقان به استان قزوین و عزم همه مسؤولان و نمایندگان فعلی و سابق استان  ذکر و خاطرنشان کرد: مابقی طرح برای ۱۴ شهر و 194 روستای استان با زمان کمتر و ورود بخش خصوصی اجرا می‌شود.

این مسئول با تاکید بر اینکه همت جمعی برای  پروژه آبرسانی به آبیک نماد اراده پولادین مردم و مسئولین استان است، بیان کرد: مطالبه‌گری دقیق مردم و پاسخگویی خوب مسئولین در طی چندسال اخیر این اتفاق خوب را رقم زد.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه انتقال آب طالقان خاطرنشان کرد: سال گذشته 2 هزار و 600 میلیارد تومان برای این پروژه برآورد هزینه شده بود که اکنون با توجه به تورم، سرمایه گذار 7 هزار و 200 میلیارد تومان اعلام هزینه کرده است.

 

23میلیارد تومان اعتبار ملی برای انتقال آب به آبیک

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین دراین بازدید گفت: باوجود اینکه برای پروژه آبرسانی ۲۳ میلیارد تومان ردیف ملی بودجه داشتیم اما ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و این پروژه با تمام پیچیدگی‌هایی که داشت به سرانجام رسید.

یدالله ملکی افزود: این پروژه در سال 96 با رویکرد تامین اعتبار 10 درصد توسط دولت و 90 درصد توسط بخش خصوصی در ردیف بودجه قرار گرفت.

1660193856923

وی افزود: پس از گذشت یک سال اگر چه این رویکرد به کمک نمایندگان استان کاملا برعکس شد اما با مخالفت سازمان برنامه و بودجه در نهایت به 30 درصد دولت و 70 درصد بخش خصوصی تغییر پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین در ادامه گفت: پروژه در سال 98 شروع شده بود اما به دلیل نبود اعتبار متوقف شد زیرا به این پروژه سالی 10 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده می‌شد.

این مسئول خاطرنشان کرد: برای سهولت در انجام کار و اهمیت انتقال آب به آبیک، ابتدا آن را از کل پروژه‌ها جدا و سپس خرید لوله‌ها را از قرارداد پیمانکار حذف کردیم چون قیمت لوله‌ها افزایش پیدا کرده بود و آنها توان خرید نداشتند.

ملکی با بیان اینکه لوله‌ها با دریافت اعتبار 70 میلیارد تومانی خریداری شد، افزود: اعتبار پروژه آبرسانی به آبیک با پیگیری نمایندگان استان در سال 1400 تامین شد و وزیر نیرو هم از محل هدف‌مندی یارانه‌ها 150 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داد.

وی تصریح کرد: باوجود اینکه برای پروژه آبرسانی 23 میلیارد تومان ردیف ملی بودجه داشتیم اما 230 میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و این پروژه با تمام پیچیدگی‌هایی که داشت به سرانجام رسید

ملکی با بیان اینکه لوله‌ها با دریافت اعتبار 70 میلیارد تومانی خریداری شد، افزود: اعتبار پروژه آبرسانی به آبیک با پیگیری نمایندگان استان در سال 1400 تامین شد و وزیر نیرو هم از محل هدف‌مندی یارانه‌ها 150 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داد.

وی تصریح کرد: باوجود اینکه برای پروژه آبرسانی 23 میلیارد تومان ردیف ملی بودجه داشتیم اما 230 میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و این پروژه با تمام پیچیدگی‌هایی که داشت به سرانجام رسید.

۲۰۲۲۰۸۱۰_۱۷۳۵۵۱

این مسئول با بیان اینکه پروژه آب شرب استان کلید خورده است، گفت: این پروژه از آبیک شروع می‌شود و به محمدیه، الوند، خاکعلی، قزوین، محمودآباد، اقبالیه، تاکستان، زیاران، قشلاق، ضیاآباد، خرمدشت، ارداق و تمام شهرهای استان و ۱۹۴ روستا آبرسانی می‌کند.

وی افزود: 9 و نیم کیلومتر از مسیر این پروژه که سخت‌ترین و اصلی‌ترین بود را اجرا کرده‌ایم و مابقی را نیز از دو سال پیش در تلاشیم که به سمت بخش خصوصی سوق بدهیم.

ملکی ادامه داد: اکنون در حال ارزیابی سه مجموعه خصوصی هستیم که برای این پروژه داوطلب شده‌اند و به زودی برنده مشخص می‌شود.

وی با اشاره به لزوم حضور سرمایه‌گذار خوب برای اتمام پروژه در کمتر از دوسال تاکید کرد: پروژه آبرسانی 8 فاز دارد و به دلیل اینکه بخش خصوصی با مشکلات مالی مواجه نیست می‌تواند از نقاط مختلف کار را آغاز کند.

این مسئول عنوان کرد: این یکی از بهترین پروژه‌های آبرسانی کشور است زیرا تمام آن به غیر از بخش کوچکی در ضیاآباد و خرمدشت از نوع «ثقلی» می‌باشد و همچنین بستر کار به دلیل اینکه از مسیر کانال عبور می‌کند آماده است.

ملکی با اشاره به پروژه تامین آب استان قزوین از سد طالقان خاطرنشان کرد: این پروژه که در دهه 40 و 50 اجرا شده بود آب اراضی کشاورزی را تامین می‌کرد.

وی تاکید کرد: تامین آب استان قزوین از سد طالقان درواقع سرخ رگ حیاتی استان است و 80 هزار هکتار اراضی کشاورزی را به وسیله مدرن‌ترین شبکه‌های آبیاری کشور سیراب می‌کند.


 

 

آب آبیک باکیفیت است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قزوین  دراین بازدید با اشاره به قابلیت افزایش ظرفیت 200 لیتر برثانیه‌ای تصفیه خانه بیان کرد: اگرچه تی دی اس مجاز هزار و 500 است اما متوسط تی دی اس آب آبیک طی دو روز گذشته 400 بود و در واقع آبی که سختی آن زیر عدد 500 باشد در رده آب‌های باکیفیت و عالی قرار دارد.

1660206450991

داراب بیرنوندی  افزود: در ابتدای حضورم در شرکت آب و فاضلاب قزوین با مشکل آبیک مواجه شدم و در این باره به من پیشنهاد شد که از آب شیرین کن استفاده کنیم اما باتوجه به اینکه اعتقاد داشتم نباید از هدف اصلی دور شویم با آن مخالفت کردم.

وی افزود: در گذشته در استان موضوع آب شیرین کن برای آب آبیک مطرح شده بود که مخالفت کردم چرا که قطع به یقین پروژه خط انتقال آب آبیک گم می شد و اجرایی نمی شد که با توضیحات لازم،  مسئولان امر توجیه شدند. 

وی افزود: در دو سال اخیر، پروژه خط انتقال آب آبیک سرعت بیشتری گرفت و به عنوان گفتمان استان تبدیل شد و هر طور که بود باید مشکل آب شرب این شهر حل می شد. 

مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین ظرفیت تصفیه خانه موقت آب آبیک را 200 لیتر بر ثانیه ذکر و خاطر نشان کرد: ظرفیت این تصفیه خانه قابل افزایش بوده و دو پکیج آماده برای زیاران در دستور کار داریم و طبق سطح بندی،  آب سد طالقان در سطح عالی است.

بیرنوندی اضافه کرد: به رغم بدقولی ها و کمبود اعتبارات و مشکلات بر سر راه پروژه خط انتقال آب آبیک، مطالبه مردم آبیک مبنی بر داشتن آب شرب گوارا از سد طالقان، مطالبه به حقی بود و اجازه ندادند بهانه ای برای بروز مشکلات اجتماعی شود.

 

 

لیلابیگدلی/ قزوین