ایجاد مرکز اکتشاف مس شمال غرب کشور در تبریز / احیای  ۱۰۰ واحد صنعتی راکد در استان

به گزارش خبرنگاررکنا از تبریز، صابر پرنیان رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی  در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: در ۹ ماهه آغاز دولت سیزدهم در آذربایجان شرقی ۱۰۰ واحد صنعتی راکد در استان احیا و به چرخه تولید بازگشته است.

وی اظهار کرد: ۲۰ واحد صنعتی نیز که تحت تملک بانک ها درآمده بودند، از تملک آنها خارج و تولید خود را از سر گرفتند.

وی افزود: ۱۸۰ واحد صنعتی جدید نیز با حجم سرمایه گذاری ۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است؛ البته پیش از این نیز واحدهای صنعتی طرح های توسعه ای خود را اجرا کردند که ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در مجموع سرمایه گذاری جدید در حوزه صنعت با اشتغالزایی پنج هزار و ۲۰۰  نفر راه اندازی شده است که در کشور رتبه دوم را داریم.

وی همچنین از راه اندازی واحد تولید روغن خوراکی با ظرفیت تولید ماهانه یک هزار تن برای نخستین بار و تولید روغن صنعتی با ظرفیت ماهانه ۵۰۰ تن، بزرگترین مجموعه تولید شکر در کشور و تولید گلوکز با ظرفیت سه هزار تن تولید در سال در آینده نزدیک خبر داد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی در حوزه جواز تاسیس واحدهای صنعتی نیز رتبه اول را با صدور ۱۴۳ جواز سرمایه گذاری در کشور حائز هستیم.

پرنیان ادامه داد: در صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز استان جایگاه دوم کشور را دارد که یکهزار و ۵۲۷ نفر اشتغال جدید با ۲۶ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری است.

وی یادآور شد: در صدور پروانه بهره برداری نیز با ۳۸۰ پروانه بهره برداری رتبه چهارم کشور و با ۱۷۴ فقره پروانه بهره برداری ایجادی با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم قرار داریم.

۳۳۳ میلیون دلار صادرات صنعتی از آذربایجان شرقی

وی همچنین با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی صادرات محصولات صنعتی در آذربایجان شرقی، گفت: امسال در سه ماهه اول ۳۳۳ میلیون دلار صادرات صنعتی در این بخش توسط گمرکات آذربایجان شرقی صورت گرفته است که صنایع پتروشیمی، صنایع معدنی و صنایع صنعتی بیشترین میزان سرمایه گذاری و صادرات را در آذربایجان شرقی به خود اختصاص دادند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در بخش معدن به خصوص حوزه مس اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، گفت: دستور رئیس جمهور برای تشکیل شرکت مس آذربایجان و دستور توسعه مس سونگون از جمله رویدادهای مهم در حوزه مس کشور و آذربایجان شرقی است که در حال انجام بوده و اکنون مراحل اجرایی تشکیل مس آذربایجان با جدیت دنبال می شود. 

پرنیان ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته در معدن مس سونگون کنسانتره تولید می شد، در حالی که مالیات و درآمد آن به استان نمی آید، ولی اکنون شرکت ملی مس ایران و سازمان امور مالیاتی به دنبال صدور فاکتور و وارد شدن فواید مالی مس سونگون به جریان مالی آذربایجان شرقی هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۴ هزار میلیارد تومان کنسانتره مس تاکنون از استان خارج شده، اما جریان مالی آن خود را در استان نشان نداده است؛ بر این اساس مقرر شده ۲۰ درصد سود و ۹ درصد ارزش افزوده مس وارد جریان مالی استان شود که تحول بزرگی را منجر خواهد شد.

 

ایجاد مرکز اکتشاف مس شمال غرب کشور در تبریز  

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه ایجاد مرکز اکتشاف مس در شمال غرب کشور مصوب شده است، گفت: به زودی این مرکز در تبریز ایجاد می شود.

پرنیان خاطرنشان کرد: تاکنون تنها هفت درصد اکتشافات مس کشور انجام شده است که با راه اندازی این مرکز اکتشافات مس، اکتشافات جدید انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون باید ۲۷ درصد حقوق معدنی به مردم منطقه ای که معدن در آن قرار دارد، بازگردد.

وی همچنین گفت: آذربایجان شرقی در تراز اول حوزه صنعت و تجارت کشور قرار دارد و در توسعه اقتصادی نیز همیشه پیشرو بوده است.

پرنیان یادآور شد: از جمله طرح های توسعه صنعتی در آذربایجان شرقی مربوط به صنعت پتروشیمی تبریز است که  یکهزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در چهار بخش سرمایه گذاری برای تولید پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، استایرن مونومر و نیروگاه و سرویس های جانبی نیز با ۲ هزار میلیارد نومان راه اندازی شده است که ظرفیت بزرگی را در زنجیره های پایین دستی استان ایجاد می کند.

وی همچنین گفت: حوزه صنعت آذربایجان شرقی ۷.۲۱ درصد سهم ارزش افزوده استان را در بخش صنعت به خود اختصاص داده و ۴۰درصد از سهم اشتغال استان مربوط به صنعت آذربایجان شرقی است.