انتخاب لالجین به عنوان شهر جهانی سفال
رکنا: استاندار همدان با اشاره به ثبت جهانی لالجین به عنوان شهر جهانی سفال و ملایر به عنوان شهر جهانی مبلمان و منبت گفت: ثبت این 2 نشان جهانی صنایع دستی موجب رونق گردشگری و صنایع دستی در این استان شده است.
به گزارش رکنا در استان همدان، علیرضا قاسمی فرزاد در آیین گرامیداشت ششمین سالگرد جهانی شدن شهر لالجین، با اشاره به ثبت 14 شهر و روستای ایران به عنوان شهرهای جهانی در حوزه صنایع دستی افزود: در این میان 2 شهر ملایر و لالجین استان همدان در این فهرست قرار دارند.
وی با بیان اینکه لالجین دارای یک قدمت تاریخی 800 الی هزار ساله در زمینه هنر سفالگری است، اظهار کرد: قدمت تاریخی هزار ساله هنر سفالگری در استان همدان مایه مباهات هر ایرانی است.
وی با تأکید بر توجه و تقویت حوزه گردشگری به عنوان یکی از برنامهها و طرحهای اولویتدار دولت مردمی و انقلابی سیزدهم، گفت: هنر سفالگری، میراث گرانبهایی است که از نسلهای قدیمی و هزار ساله تاریخ به ما رسیده است.
خاک شهر لالجین، هنر خیز است
وی با بیان اینکه بدون اغراق باید گفت که خاک شهر لالجین، هنر خیز است، زیرا سفال و سفالگری هنری نیست که در همهجا یافت شود، تصریح کرد: پیشینیان و پیشکسوتان ما به درستی تشخیص داده بودند که خاک لالجین مناسب هنر سفالگری است.
استاندار همدان با اشاره به اینکه نشان جهانی برای شهر لالجین از سوی سازمان علمیفرهنگی یونسکو تعیین شده که بر اساس بررسیهای دقیق و شایسته بوده است، تأکید کرد: هنرمندان سفالگر شهر لالجین چیره دست و در دنیا شاخص هستند.
خیلی از گردشگران دنیا به خاطر بازدید از شهر لالجین و هنر زیبای سفالگری به استان همدان سفر میکنند
قاسمی فرزاد گفت: خیلی از گردشگران دنیا به خاطر بازدید از شهر لالجین و هنر زیبای سفالگری به استان همدان سفر میکنند و برهمین اساس آماده کردن زیرساختهای حوزه گردشگری، از برنامههای اولویتدار در طرح توسعه استان است.
وی با اشاره به اینکه از حوزه گردشگری استان به ویژه صنایع دستی شهر لالجین به خاطر رونق کسب و کار حمایت و پشتیبانی میشود، اظهار کرد: دولت در مقابله با سوداگران حوزه گردشگری به ویژه صنایع دستی شهر لالجین که فرصتهای شغلی را در راستای منافع شخصی اشغال میکنند، خواهد ایستاد.
وی با تأکید بر اینکه درصدد ارتقا و رونق کسب و کار هنرمندان واقعی در حوزه صنایع دستی هستیم، افزود: از هرگونه طرح و برنامه مجموعه مدیریتی شهر لالجین در راستای توسعه در بخشهای مختلف حمایت و پشتیبانی میشود.
ظرفیتهای منحصر به فرد و بی بدیل لالجین در عرصه تولیدات صنایع دستی
شهردار لالجین نیز در آیین اختتامیه جشنواره ششمین سالگرد جهانی شدن این شهر عنوان کرد: انتخاب لالجین به عنوان شهرجهانی سفال توسط کارشناسان بین المللی شورای جهانی صنایعدستی نشان از ظرفیتهای منحصر به فرد و بی بدیل لالجین در عرصه تولیدات صنایعدستی بین الملل دارد.
سید رضا موسوی ضمن تشکر از حضور ارزشمند شهروندان لالجین و گردشگرانی که از اقصی نقاط استان در برگزاری برنامههای " هفته لالجین" حضور داشتند، اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی لالجین و قرارگیری در نزدیکی شهر همدان و مسیر غارعلیصدر موجب شکل گیری مثلث گردشگری و مورد استقبال صدها هزار مسافر در سال گردیده است.
وی ادامه داد: لالجین از شهرهای منحصر به فرد استان در اشتغال آفرینی و به عنوان شهر بدون بیکار، پذیرای بیش از پنج هزار نیروی کار از شهرها و روستاهای اطراف در شبانه روز است.
وی ادامه داد: سهم قابل توجهی از صادرات استان سالیانه توسط صادرکنندگان لالجین صورت میپذیرد و شهرک صنعتی سفال و سرامیک لالجین یکی از ظرفیتهای کم نظیر اقتصادی و بازرگانی استان است.
وی با بیان اینکه فعالان فرهنگی و مذهبی لالجین همواره در سطح استان و کشور خوش درخشیده اند، اظهار کرد: از استاندار محترم که همواره حمایتهای خود را شامل این شهر نموده اند، خواهشمندم که عنایت و توجه ویژه خود را همواره به جایگاه گردشگری، اقتصادی و فرهنگی لالجین داشته باشند.
وی در پایان گفت: از همه دست اندرکاران به ویژه فرماندار، امام جمعه، بخشدار، اعضای شورای اسلامی شهر لالجین که در برگزاری جشنواره ششمین سالگرد جهانی شدن لالجین؛ شهرداری و دبیرخانه شهر جهانی را همراهی نمودند، تشکر می کنم.
لالجین از جذابترین نقاط گردشگری استان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز ضمن عرض تبریک عید غدیر و ششمین سالروز شهر جهانی سفال بر هنرنمایی که باعث جهانی شدن سفال لالجین شده تأکید و از توهین مجری تلویزیون به سفال لالجین ابراز تأسف کرد و گفت: فرق بین سفال و سرامیک در هنر ظرافت و خلاقیت است و تولید نشکن بودن و محکم بودن آن نیست و اگر از این سابقه 700 ساله از گذشتگان که سینه به سینه تا به امروز ثبت شده شناخت عمیق داشتند هرگز اینگونه صحبت نمیکردند.
علی مالمیر ادامه داد: لالجین نه تنها از نظر هنر سفال بلکه به لحاظ مزیتهای نسبی که دارد از جذابترین نقاط گردشگری استان است و هنر سفال نه تنها ارزش هنری و اقتصادی دارد بلکه برای منطقه باعث رونق صنعت گردشگری و حفظ گردشگر در استان همدان شده است.
وی تصریح کرد: لالجین باید به عنوان شهر جهانی سفال از دیدن سفالگری و از تجربه تولید سفال این منطقه هم درآمد داشته باشد.
وی با اشاره به قویترین قطب گردشگری استان اظهار کرد: بزرگی و جمعیت یک شهر الزاماً نشانه ظرفیت یک شهر نیست بلکه عمق هنر و تاریخی که پشت این هنر است نشاندهنده اهمیت و ظرفیتهای نهفته و بالفعل این شهر است.
حجتالاسلام محققی؛ امام جمعه لالجین نیز ضمن تبریک ایام عید غدیر خم و خیر مقدم به مسؤولان استان و شهرستان، از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر لالجین بابت برگزاری آیین ششمین سالگرد جهانی شدن شهر لالجین و ایجاد فضای شادی همزمان با عید سعید غدیرخم تقدیر و تشکر کرد.
ارسال نظر