در نشست با اصحاب رسانه مطرح شد؛
گیلان هم دچار معضل ریز گرد است/ ورود روزانه 15 تن زباله به تالاب انزلی
رکنا:مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در زمینه بحث ریزگردها در استان گفت : گیلان نیز دچار معضل ریزگرد است و از سال ۹۷ این اتفاق در استان رخ داده و ثبت شده است.
به گزارش رکنا از رشت، دکتر رضا زمانی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان به مناسبت هفته محیط زیست در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت : مشکلات خشکسالی،پسماند،زباله،سنبل آبی،ریز گرد،تالاب و … از مهمترین چالش های زیست محیطی استان گیلان است.
مدیر کل محیط زیست گیلان گفت : گیلان با مساحت۹/۰ کوچکترین استان کشور است در حالی که بعد از تهران و استان البرز از لحاظ تراکم جمعیت سومین استان پرتراکم کشور است .
وی با اشاره یه محیط زیست منحصر به فرد استان اظهار داشت:تعداد گونه ای پرندگان در گیلان را به اندازه تعداد گونه یک کشور دانست.
زمانی به رودخانه های گیلان نیز اشاره داشت و افزود: ۹۶ رودخانه دائمی و فصلی در گیلان جاری است که از این میان ۵۴ رودخانه دائمی است و سپید رود رودخانه شریانی و حیات بخش گیلان ، وکشاورزی گیلان مرهون سفید رود است.
استان گیلان نیازمند مدیران بومی
زمانی گفت :حضور مدیران بومی میتواند کمک زیادی به حل مشکلات استان بکند چرا که مدیران بومی خود نیز از پیکره همین استان هستند و دلسوزانه تر پیگیر مسائل و مشکلات استان خواهند بود.
تولید روزانه 2500 تن زباله در استان گیلان
مدیرکل محیط زیست گیلان در ادامه به چالشهای محیط زیستی استان گیلان اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات در گیلان عدم مدیریت پسماند است،. وی با بیان اینکه گیلان جز بزرگترین تولیدکنندههای زباله است و روزانه حدود 2500 تن زباله در استان تولید میشود و در ایام تعطیلات نیز با ورود مسافران بر میزان تولید زباله اضافه میشود.
زمانی همچنین ادامه داد: ۸۲ درصد از آب فاضلابهای استان وارد رودخانه و طبیعت میشود و بسیاری از مناطق به ویژه رودخانههای گیلان آلوده هستند.
در سراوان حق با مردم است
زمانی با اشاره به اینکه گلایه مردم سراوان درباره آلودگیهای این منطقه گفت :در ماجرای سراوان قطعا حق با مردم است این معضل که طی 37 سال گذشته به وجود آمده یک شبه قابل حل نیست
راه اندازی سیستم شیرابه سراوان تا چند روز آینده
زمانی در زمینه ی پسماند هم خبر از راه اندازی سیستم شیرابه سراوان داد و بیان کرد: سیستم تصفیه شیرابه سراوان تا چند روز آینده راه اندازی خواهد شد .
زمانی در بخش دیگری از صحبت های خود، تفکیک زباله از مبدا را بهترین راه حل برای مدیریت در پسماند دانست و گفت : ما نیازمند مشارکت مردم در مدیریت پسماند هستیم امکان موفقیت ما بدون حضور و مشارکت مردم وجود ندارد این مردم هستند که کمک میکنند به مسائل زیست محیطی و همچنین ایشان عنوان کرد: تحرکی در استان در بحث تفکیک از مبدا ایجاد شده و این امر نیازمند فناوری خاصی نیست وی شهرداری کیاشهر را پیشگام در تفکیک زباله از مبدا خواند و گفت: از شهرداری رشت در زمینه تفکیک زباله راضی نیستیم و جمع کردن چالش پسماند در گیلان باید با حضور مردم و مشارکت مردمی و همکاری رسانه ها اجرایی شود.
یکی از پیشنهادها برای حل معضل پسماند افزایش و ارتقای کارخانه کود آلی و راه اندازی زباله سوزهای کوچک مقیاس است.
زمانی در خصوص طرح بایوجمی که در دولت قبل تصمیم به اجرای آن داشتند و بدلیل فشار افکار عمومی و دغدغه مندان زیست محیطی در تالاب انزلی متوقف شد، اظهار داشت: برای این طرح اعتبار 850 میلیاردی در نظر گرفته شده بود و اشکالات بسیار زیادی در این طرح بود (عوارض همچون تهدید سلامتی مردم منطقه) که با فشار علاقمندان به محیط زیست این طرح متوقف شد و روند پیگیری حقوقی این طرح اکنون هم از طریق سازمان و هم مراجع قضایی ادامه دارد.
ورود روزانه 15 تن زباله به تالاب انزلی/عمق تالاب انزلی در بعضی مناطق به یک متر هم می رسد
مدیرکل محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه تالاب انزلی یکی از تالابهای بینالمللی است، و با توجه به اینکه تالاب انزلی از جمله تالاب های ساحلی و متصل به دریای خزر است و نوسانات آب دریای خزر بر روی تالاب تاثیر خواهد گذاشت، افزود :عمق تالاب انزلی در برخی مناطق به یک متر رسیده است، که دلیل آن نوسانات آب دریای خزر، ورود ۶۰۰ هزار تن رسوب حاصل از عدم آبخیزداری، ورود روزانه ۱۵ تن زباله از دلایل اصلی آلودگی این تالاب است.
وی افزود: معضل دیگر تالاب، بحث ورود فاضلاب های خانگی است که سالیانه چیزی در حدود ۳۸۰ هزار متر مکعب فاضلاب وارد این تالاب می شود از شهرهای مجاور و علیالخصوص شهر رشت که از طریق دو رودخانه زرجوب و گوهر رود که در مسیر به هم متصل می گردند و رودخانه پیربازار را تشکیل می دهند و در نهایت به تالاب می رسند و این موضوع یکی از چالش های مهم است.
آب سالم به احیاء تالاب کمک می کند
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص راهکارهای حل مشکل تالاب انزلی گفت: یک راه حل برای جلوگیری از آسیب به تالاب، تصفیه فاضلاب های خانگی و عدم ورود فاضلاب های خانگی به تالاب انزلی است و تبعا ورود آب سالم می تواند به احیاء و خود پالایی تالاب انزلی کمک کند و دیگر راه حل رعایت حق آبه تالاب بویژه در فصول کشاورزی است.
اعتبار 50 میلیارد ی برای مبارزه با سنبل آبی تالاب انزلی
وی به اختصاص ۵۰ میلیارد ریال برای مبارزه با سنبل آبی تالاب انزلی از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور برای مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی اشاره و تصریح کرد: عملیات اجرایی و پاکسازی تالاب انزلی از سنبل آبی از هفته آینده آغاز میشود.
مدیرکل محیط زیست گیلان یادآور شد: اگر به دنبال تصفیه خانه مرکزی نباشیم احیا دو رودخانه زرجوب و گوهر رود امکانپذیر نیست.
زمانی افزود: از دیگر موارد آلودگی رودخانه ها ی زرجوب و گوهر رود ورود فاضلاب شهری و خانگی است که سهم آن بیش از 24 تن ، فاضلاب شهرک صنعتی رشت 22 تن ، و در نهایت عامل بعدی آلودگی این دو رودخانه شیرابه زباله سراوان و لاکان در این منطقه است.
گیلان هم دچار معضل ریز گردها است
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در زمینه بحث ریزگردها در استان گفت : گیلان نیز دچار معضل ریزگرد است و از سال ۹۷ این اتفاق در استان رخ داده و ثبت شده است و در سال گذشته کمیته اضطراری آلودگی هوای استان به همت استاندار محترم تشکیل شده است.
زمانی بیان داشت :کلیه کانونهای ورود ریزگرد به استان گیلان کانون های با منشاء خارج از کشور هستند و در حال حاضر برای میزان سنجش ریزگردها در استان دو ایستگاه ریزگرد در شهرهای منجیل و رشت راه اندازی شده و به زودی ایستگاه دیگری نیز در بندرکیاشهر راه اندازی خواهد شد .
وی افزود: اگر میزان ریزگرد از حد مجاز خود بالاتر رود اداره کل محیط زیست گیلان بلافاصله اعلام می کند و کمیته ای متشکل از دانشگاه علوم پزشکی گیلان ،اداره کل هواشناسی استان و ستاد بحران تشکیل می شود و اعلام می گردد.
رشت /مرجان گودرزی
ارسال نظر