وزیر نیرو سه‌شنبه به کردستان سفر می‌کند

به گزارش خبرنگار رکنا از سنندج، کوهسار رسولی‌تبار گفت: علی‌اکبر محرابیان روز سه‌شنبه برای اطلاع از آخرین وضعیت، پروژه‌های نیمه‌تمام حوزه آب، فاضلاب و برق به کردستان سفر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: مهمترین پروژه‌های که مورد بازدید وزیر نیرو قرار می‌گیرد، طرح انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج بوده که تاکنون فقط سه کیلومتر آن لوله‌گذاری شده است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق کردستان یادآور شد: این پروژه ۲۷ کیلومتر طول دارد که عملیات آماده سازی ۲۱ کیلومتر آن انجام، ۶ کیلومتر حفاری اجرا و برای بهره‌برداری از آن ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

رسولی تبار بازدید از سد عباس آباد بانه را از دیگر برنامه‌های مهم وزیر نیرو اعلام کرد و افزود: این سد پیش از این به صورت موقت آبگیری و از ردیف اعتباری بودجه سالانه خارج شده است و تکمیل آن ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی با اشاره به بازدید محرابیان از سد چراغ ویس سقز، ادامه داد: این سد نیز به طور موقت آبگیری شده و مراحلی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهره‌برداری نیاز است.

رییس شورای اطلاع رسانی صنعت آب و برق کردستان اضافه کرد: بازدید از سد قوچم و آبرسانی به دشت‌های قروه و دهگلان، سد امیرآباد، تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج، تصفیه‌خانه های آب دیواندره و مریوان، پست ۶۳.۲۰ کیلوولت سنندج، ۴۰۰ کیلوولت آبیدر سنندج و شرکت در جلسه شورای مدیران صنعت آب و برق کردستان، از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه علی‌اکبر محرابیان به استان است.

"محرابیان"دومین وزیر دولت سیزدهم است که به این استان سفر می کند، ۶ آبان نیز کردستان میزبان" محمدمهدی اسماعیلی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که به منظور شرکت در آیین افتتاح بزرگترین کتابخانه عمومی سنندج با عنوان کتابخانه امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به این استان سفر کرده بود.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. 

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

 

عبدالحکیمی/ کردستان