کارگردان سینمامطرح کرد :
فیلم سینمایی " لیپار" بخشی از زندگی خودم و عشق به سینما
رکنا:کارگردان فیلم سینمایی "لیپار" حاضر در جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت:این فیلم بخشی از زندگی خودم برای رسیدن به رویاها و عشق به سینما بوده است.
به گزارش رکنا از اصفهان،حسین ریگی در نشست خبری افتتاحیه اکران فیلم سینمایی "لیپار" در سینما ساحل اصفهان افزود : دلیل انتخاب نام"لیپار" شرایط گذر یک نوجوان از دوران نوجوانی به جوانی و عبور از بحران و به زبان محلی بلوچی محل تلاقی رودخانه با دریاست.
وی افزود: این فیلم بخشی از زندگی خودم برای رسیدن به رویاها و عشق به سینما بوده است.
کارگردان فیلم لیپار تصریح کرد: ۹۰ درصد ایده اولیه این اثر به فیلمنامه نزدیک بوده است اما به دلایل زمان کوتاه ساخت بخشهایی از فیلم حذف شده است.
وی با اشاره به اینکه این فیلم برای مخاطب بزرگسال است، ادامه داد: این فیلم سینمایی بیشتر درباره کودک است تا برای کودک و معتقد هستیم جشنواره فیلم کودک و نوجوان مخاطب بزرگسال هم دارد که میتواند ببینده این فیلم باشد.
ریگی درباره جایگاه هنر در شهرستانها گفت: ما بازیگران خیلی خوبی در سیستان و بلوچستان داشتیم که شاید در دهههای گذشته به آرزوهای خود نرسیده بودند اما اکنون شرایط فرق کرده و فیلم سازانی حامی بچهها هستند تا آنها را به رویاهای خود برسانند.
وی درباره اینکه چرا در فیلم به جنبه جنبه فرهنگی و گردشگری سیستان نپرداخته است،پاسخ داد:سینمای ایران ۵۰ سال به سیستان بدهکار است اما نگاه ما از ابتدا احساسی و توریستی نبود زیرا داستان فیلم خیلی جدی تر از پرداختن به آن مساله است.
کارگردان فیلم سینمایی "لیپار" افزود: من وظیفه داشتم در این فیلم تخیل بچهها را نشان بدهم و به این موضوع بپردازم و هدف ما ضرورت جامعه بود.
وی درباره بازی هومن برقنورد، مهران احمدی و بهناز جعفری در این فیلم سینمایی گفت: من در ابتدا فقط میخواستم فیلم بسازم اما وقتی پای بنیاد سینمایی فارابی باز شد نیاز حضور بازیگرانی حرفه ای در کنار دیده شدن بچهها را نیاز داشتیم.
امین میری بازیگر و بازیگردان فیلم سینمایی"لیپار" نیز خصوص در ادامه این نشست گفت: در انتخاب بازیگران ۴۰۰ نفر در فراخوان شرکت کردند و بازیگران کودک و نوجوان این فیلم از بین آن افراد انتخاب شدند.
وی افزود: ما برای نقشهای محلی این فیلم نمیتوانستیم از بچههای آپارتمان نشین و دور از فرهنگ سیستان انتخاب کنیم و باید کاراکترهایی بازی میکردند که به زیست بومی سیستان و بلوچستان آشنا باشند.
میری گفت: سه بازیگر چهره و حرفه ای جزو رسته بازیگرانی بودند که ما در این فیلم از آنها استفاده کردیم و ارتباط خوبی با بچهها برقرار کردند که اگر این ارتباط نبود همدلی در فیلم شکل نمیگرفت.
وی در باره سختیهای ساخت این فیلم افزود: بازیابی روانی بچهها و در فضای ساخت فیلم قرار گرفتن یکی از سختیهای ساخت بود که البته تمام تلاشها شد که ضربه روحی و عاطفی به کودکان نابلد وارد نشود و به آرامی به ایفای نقش بپردازند.
میری درباره هنر و رشد آن در شهرستانها گفت: تهران به معنای رشد هنر است چرا که بسیاری از بازیگران تئاتری در سیستان هستند که همچنان ناشناخته مانده اند.
وی درباره بازیگران حرفه ای در این فیلم بیان داشت:به طور قطع بازیگرانی در سیستان بودند اما اعتقاد من این است هیج بازیگری تضمین فروش در سینما ندارند اما میتوانند ویترینی برای دیده شدن فیلم باشند.
رویا پردازی کنید تا به آرزوهای خود برسید
فاطمه سالاری بازیگر نوجوان این فیلم نیز گفت: نقش من یک چالش بزرگ بود زیرا من تجربه بازیگری نداشتم و فقط در صدا و سیمای سیستان سابقه اجرا داشتم.
وی افزود: نقش من یک دختر درون گرا بود که به شخصیت خود من شباهت داشت و من با بازی در این فیلم به رویای خودم رسیدم و به هم سن و سالهای خود نیز توصیه میکنم رویا پردازی و به فکر رسیدن رویاهای خود باشند.
فیلم سینمایی “لیپار” ماجرای عاشقانه ای از روابط انسانی را در سیستان و بلوچستان به تصویر میکشد و چهره ای متفاوت از این منطقه و مردمانش را به نمایش میگذارد.
پسری که عشق بازیگری دارد اما در رسیدن به این رویا رازی پنهان شده از مرگ مادر خود را متوجه میشود.
این فیلم با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و حمایت استانداری سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهار ساخته شده است.
اکثر بازیگران آن از نوجوانان بومی سیستان و بلوچستان هستند و عرشیا سروری مقدم،مهران داروزایی،برای اولین بار مقابل دوربین مسعود امینی تیرانی به ایفای نقش پرداختند.
فیلم لیپار″به تهیه کنندگی سعید خانی و محصول سال ۱۳۹۹ و در ژانر درام و اجتماعی ساخته شده است که بهناز جعفری،هومن برقنورد و مهران احمدی نیز در آن حضور دارند.
سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با شعار «سینما، سرزمین خیال» عصر جمعه گذشته در شهر تاریخی اصفهان کار خود را آغاز کرد.
اصفهان -بهمن راعی
ارسال نظر