بهینه‌سازی مصرف حامل‌های انرژی صنایع راهکار جبران کسری گاز استان

به گزارش رکنا از اصفهان،در ابتدای این جلسه اکبرلباف، نایب‌رئیس کمیسیون ضمن تشریح اقدامات انجام شده برای مشکلات صنعت برق، گفت: تا زمانی که توجیه پذیری این صنعت، محقق نشود نمی‌توان در پیک تقاضا، ظرفیت تولید را متناسب با مصرف کرد.

وی همچنین درادامه سهمیه روزانه گاز استان اصفهان را در حالی 58 میلیون مترمکعب بیان کرد که مصرف روزانه بخش خانگی به ترتیب در فصول گرم و سرد، 36 و 61درصد از مصرف نهایی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سهم مصرف نهایی گاز در کشور در بخش خانگی، تجاری و عمومی 46.5 درصد درصنعت 34.5درصد، بخش کشاورزی 2درصد، درحمل و نقل 5.9 ودرمصارف غیرانرژی شامل خوراک مجتمع‌های پتروشیمی و فولادی 11 درصد است.

 عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان افزایش سهمیه روزانه گاز مصرفی استان اصفهان از وزارت نفت، اجرای ماده 25 قانون اصلاح الگوی مصرف، اجرای مبحث 19مقررات ملی ساختمان، حمایت از واحدهای تولیدی که امکان استفاده از دانش فنی هم سوزی را دارا هستند، پیش بینی‌های لازم برای تأمین و ذخیره سوخت جایگزین گاز صنایع درفصل سرما را از جمله راهکارها عنوان کرد.

پژمان روحی، مدیر انرژی شرکت گاز استان اصفهان با تاکید بر اینکه درصورت عبور از سهمیه روزانه استان، تضمینی برای تأمین گاز بیشتر وجود ندارد، گفت: تولید و مصرف گاز موضوعی ملی بوده و درصورت قطع گاز، وصل مجدد زمانبر است.

وی با بیان اینکه برای جبران کسری گاز، صنایع فشار بیشتری را متحمل خواهند شد، انتقال اورهال صنایع به فصل سرد، اخذ استاندارد اجباری انرژی صنایع در استان، بهینه سازی موتورخانه‌های ادارات و سازمان‌ها و اخذ تأییدیه فنی و پیش بینی تأمین و ذخیره سوخت جایگزین  را از جمله راهکارهای جبران کسری گاز در استان عنوان کرد.

روحی با اشاره به اینکه بیش از 70درصد مصرف گاز استان در بخش صنعتی و 30 درصد مربوط به سایر بخش‌ها است، تصریح کرد: با این وجود ادارات و سازمان‌ها ملزم به بهینه سازی موتورخانه‌ها و اخذ تاییدیه فنی شده اند و در غیراینصورت از ابتدای مهرماه درصورت مصرف بیش از اندازه پس از ابلاغ اخطار، مجاز به قطع گاز آنها هستیم. 

ساراصالحی، مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان نیزبا اشاره به ابلاغیه وزارت نیرو به کلیه شرکت‌های توزیع برق مبنی بر توقف انعقاد قراردادهای جدید خرید تضمینی برق با نیروگاه‌های تجدیدپذیر، گفت: ازآنجا که یکی از بهترین راهکارهای برون رفت از مشکلات کمبود برق استفاده از پتانسیل انرژی‌های خورشیدی است امیدواریم فرایند انعقاد قراردادهای خریدتضمینی با شرایطی جدید و بهتر از سرگرفته شود.

احمدرضاصافی، مسئول دفتر انرژی اتاق بازرگانی اصفهان نیز به ارائه توضیحاتی در زمینه مشارکت صنایع بزرگ استان در پروژه های نیروگاهی موجود پرداخت .

وی تاکید کرد براساس مصوبه جلسات استانداری درزمینه حل مشکل کمبود برق استان، مقرر شده بخشی از این کمبود توسط نیروگاه‌های موجود و بخش دیگر نیز با احداث 500مگاوات نیروگاه خورشیدی تامین شود.

شایان ذکر است تسهیل تأمین سوخت دوم به ویژه برای واحدهای صنعتی، تشکیل جلسه با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران (منطقه اصفهان) دراین زمینه و الزام واحدهای تجاری، اداری و خانگی به استقرارسیستم‌های انرژی تجدیدپذیراز طریق مکاتبه با شورای شهر و شهرداری برای کمک به تأمین پایدار حامل‌های انرژی واحدهای صنعتی (فعالان اقتصادی) از مصوبات این جلسه بود.

اصفهان -بهمن راعی