تصویب پیش‌نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در این سازمان

به گزارش رکنا؛ مجموع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا یعنی با ۱۴۳ رای پیش‌نویس قطعنامه حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان را تصویب کرد.

به این ترتیب ۹ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل با توصیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در این مجمع مخالفت کرده و ۲۵ کشور رای ممتنع دادند.

براساس گزارش خبرگزاری وفا، این پیش‌نویس به شورای امنیت توصیه می‌کند این درخواست را مورد بررسی و بازنگری قرار دهد.

این در حالی است که یسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به این تصمیم مجمع عمومی آن را «تصمیمی سخیف و پاداشی به حماس» خواند.

نماینده امارات در سازمان ملل در ابتدای این جلسه گفت پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی به آینده مردم فلسطین بستگی دارد.

به نقل از وبگاه خبری اسکای نیوز، نماینده امارات در سازمان ملل تاکید کرد این حق فلسطین است که در سازمان ملل عضویت کامل داشته باشد.

وی با بیان اینکه فلسطین پایبندی خود را به تمام قوانین بین‌المللی ثابت کرده است، خاطرنشان کرد رأی مثبت به پیش‌نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین به منزله پیروزی اراده بین‌المللی و رد استانداردهای دوگانه خواهد بود.

این نماینده امارات اعلام کرد کشورش خواستار رای مثبت به پیش‌نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین است و از شورای امنیت می‌خواهد به مجمع عمومی پاسخ دهد و پیشنهادی برای عضویت فلسطین ارائه کند.

وی تاکید کرد این پیش‌نویس قطعنامه بر حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود تاکید می‌کند.

نماینده امارات تصریح کرد گروه عربی بر ضرورت آغاز روند مذاکره برای دستیابی به صلح برای فلسطینیان تاکید دارد.

ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل هم در این جلسه با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار غزه اعلام کرد: قحطی با تصمیم دولت اسرائیل نوار غزه را درگیر کرده است. اسرائیل گذرگاه‌های امدادرسانی را بست و گذرگاه رفح را تحت کنترل گرفت. اسرائیل سیاست تخریب و آوارگی در نوار غزه را در پیش گرفته است.

وی با اشاره به مخالفت صریح «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با راهکار تشکیل 2 دولت و تشکیل کشور فلسطین تاکید کرد نتانیاهو آشکارا اعلام کرد که دولت فلسطین تهدیدی برای او است.

نماینده فلسطین در سازمان ملل از مجمع عمومی این سازمان خواست که در کنار صلح بایستد و تاکید کرد عضویت کامل فلسطین مسیر دستیابی به صلح است و  مردم فلسطین حق تعیین سرنوشت دارند.

وی اعلام کرد رای موافق مجمع عمومی به پیش‌نویس قطعنامه تاییدی بر همبستگی این نهاد با فلسطین است.

همچنین نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد: ایالات متحده به حمایت از اسرائیل ادامه می‌دهد.

وی تاکید کرد هدف از پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی برای عضویت کامل فلسطین، حمایت از آرمان عادلانه فلسطین است و روسیه به این پیش‌نویس رای مثبت می‌دهد. مردم فلسطین شایسته عضویت کامل هستند.

فلسطین اولین بار درخواست رسمی خود برای عضویت در مجمع عمومی سازمان ملل را سال ۲۰۱۱ ارائه داد. محمود عباس در آن زمان درخواست خود را به بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل ارائه داد و او نیز این درخواست را به شورای امنیت ارجاع داد که به سبب کارشکنی‌های آمریکا عضویت فلسطین در مجمع عمومی به رای گذاشته نشد و پرونده عضویت فلسطین همچنان در شورای امنیت بدون نتیجه‌ای باقی ماند.

فلسطین سال ۲۰۱۲ خواستار عضویت در سازمان ملل به عنوان یک عضو ناظر شد که دو سوم کشورها (۱۳۸ کشور) به آن رای موافق دادند. بر خلاف شورای امنیت، در مجمع عمومی سازمان ملل همه ۱۹۳ کشور حق رای دارند و کسی از حق وتو برخوردار نیست.